drunk_gnome
Es gribētu tās nodarbības ar priekšzināšanām.Cik jāņem līdz 0,5 vai 0,7?
sveiks visiem.dzirdeeju ka varkaala kanaala cemmereetaai panemti pie riekstiem,,,un diezgan nopietni,,,beidzot!vai kaads ir lietas kursaa?paldies.
Pasniedzu makšķernieka privatstundas.
- Makšķerēšanas pamati 10EUR/h
- Makšķerēšanas pamati ar priekšzinašanām 15EUR
- Copes knifu atklāšana 50EUR viens copes seans
+Dāvanā boilu izgatavošanas kurs profesionāļiem
Varbūt kāds var man uz pm. atsūtīt ( antonsb ) tel.nr. vai padot viņam ziņu,lai izlasa pm.!
Jau iepriekš Paldies!
un ko - spuriņas atsevišķi grauzdēt?
Domaataajs, 6.novembris 2014, 20:47
nezinu, man spuras negaršo. Vispār es jau par butēm vispār nejūsmoju, filējis un sadalījis akmensbutes, zeltsbutes, paltusus gan lielā daudzumā.
Sulla, 6.novembris 2014, 21:06
Nu jā, katram savs ;)
un ko - spuriņas atsevišķi grauzdēt?
Domaataajs, 6.novembris 2014, 20:47
nezinu, man spuras negaršo. Vispār es jau par butēm vispār nejūsmoju, filējis un sadalījis akmensbutes, zeltsbutes, paltusus gan lielā daudzumā.
nekas neliecas ja izfilē bez ādas, tas attiecas arī uz asari, protams ar ādu gardāks. Butveidīgās vispār jāfilē bez izņēmuma, ja tikai neņem plaukstiņas :)
Sulla, 6.novembris 2014, 20:40
nekas neliecas ja izfilē bez ādas, tas attiecas arī uz asari, protams ar ādu gardāks. Butveidīgās vispār jāfilē bez izņēmuma, ja tikai neņem plaukstiņas :)
Sulla, 6.novembris 2014, 20:40
un ko - spuriņas atsevišķi grauzdēt?
nekas neliecas ja izfilē bez ādas, tas attiecas arī uz asari, protams ar ādu gardāks. Butveidīgās vispār jāfilē bez izņēmuma, ja tikai neņem plaukstiņas :)
es pamēģināju, saliecās kā veca miza un nevarēja kārtīgi izcept, varbūt vajadzēja vāku uzlika, bet nebija.:)
Juurasbullis, 6.novembris 2014, 20:05
svaiga bute vērpjas, arī menca un vēdzele. pastāv dienu, tad vairs ne.
Gaļai ir janobriest, tas gan ir atkarīgs no receptēm, bet piemēram, desās man zināmi meistari teikuši, ka tikko kautu neliek. Bet izcepiet tikko kauta suķa gabaliņu pat bez īpašām garšvielām, nu tā ir štelle, kur iespējams, ka Rītiņš nobāl.
Bet tikko ķerta bute protams, ka cepta garšo labāk nekā dienu pastāvējusi un tad cepta.
Tas ir mans subjektīvais viedoklis.
es pamēģināju, saliecās kā veca miza un nevarēja kārtīgi izcept, varbūt vajadzēja vāku uzlika, bet nebija.:)
Pamēģiniet kādreiz paķert līdzi uz bušu copi pannu un uzcept tiko izvilktu buti un redzēsiet kāda starpība starp mājās atvesto, nemaz nerunājot par tirgū nopirkto kura starp citu arī vēl nav saldēta bet saldēta galīgi garām.
jā jā bet kastaņkoku pilnmēnesī jālaista ar zilās ķēves urīnu..
Vai nebij ar kastaņiem jābaro?:)
Jā diemžēl pie mums arī restūžos pasniedz gandrīz tikai filejas steiku, kas skaitās vissausākais, jo filejā ir maz tauku slānīšu.
Zoni,kur paliek lopiņa finiša barojums ar īpaši sagatavotu barību,kas ilgst apmēram 150 dienas lai iegūtu marmora steiku. Pareizāk,marmorizētu,kur starp muskuļu šķiedrām tauku slānītis.Ne tikai steiku. Sulas kungs palabos ja kļūdos,bez steika vēl ap 20 cita nosaukuma gabalu.Vēl viena fīča, šim pasākumam audzē vēršus ne ilgāk par 2 gadiem. Kas ir vērsis? Kastrēts bullis.
Audzē arī pie mums,tik ne priekš vietējā tirgus. Mums liellopu asociējas ar vecu govs gaļu.
Tikko nomakškerēta svaiga zivs ir delikatese,atdzesēta-tikai zivs.
Nu jā,bet tad jādabon ap +1 C
Šamiem jau speciālas lopu šķirnes un speciāli barotas,tāpēc jau arī gardi un mīksti steiki...
Tonis, 6.novembris 2014, 18:19
Nuja un + nogatavināšana, Eiropas tirgum piegādā jau nogatavinātus. Dažos LV restūžos ar var pasūtīt tādus steikus, bet nu 3x sālītāk būs nekā ierindas UK ēstuvēs :( Starp citu esat ēduši kvalitatīvu Parmas šķiņķi? To vispār gatavina 1-2 gadus. Dažus mēnešus strādāju tieši pie auksto uzkodu servēšanas, tad dabūju to atēsties, bij iecienītākā uzkoda pauzēs.
pa TV kaut kad dzirdēju, ka to gaļu notur speciālās kamerās līdz pat 2 mēneši... un tad tik gatavo steiku..
Bet par cūki runājot, tikai svaiga un vēlreiz svaiga.. Pēc leduskapja tik sulīgu vairs nedabūt..