atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

Tonis 21.05.15
Var arī uz pludiņu ar kreveti~1-1,5 m no ūdens virsas...
oshaa 21.05.15
ķēdīti vai griezuli vai karabīni liek starp šūpiņu un āķi, lai vējene ar savu garo knābi var labāk āķi ierīt
dzinis1972 21.05.15
esmu dzirdējis ka šūpiņam pieliek ķēdīti. vai kāds ir provējis
dzinis1972 21.05.15
paldies
kutis 21.05.15
kāds var pastāstīt kā notiek vējeņu spiningošana?

dzinis1972, 21.maijs 2015, 09:53



Diezgan vienkārši,uz šauriem šūpiņiem ar diezgan pacietu pagaru špini gan iebrienot ,gan no mola un vislabāk no laivas .Pacietu špini lietoju tāpēc ka grūti izsist āķi cauri cietam knābim bet pagaru lai būtu amortizācija uz zivs asajiem rāvieniem un būtu mazāk shodu.
dzinis1972 21.05.15
kāds var pastāstīt kā notiek vējeņu spiningošana?
skiperis 21.05.15
kur laid laivu iekšā -pie bākas vai citur?

Pāvilostā.
oshaa 21.05.15
Ir gan vējenes jau seklumā, šodien ķēru 1-1,5m dziļumā
Domaataajs 20.05.15
Īsa atskaite par šodienu. Akmensrags, tikai velce: 19 vējenes, 5 mencas, 1 lasis. Lērums mencu bērnu atlaistas, labi, ka copēja samērā seklajā sektorā. Ja izvelc no 20 metriem - nav dzīvotāja. Vējenes vēl nav pie krasta, visa noķertas 8 - 20 m dziļumā. Viena pat paņēma uz daunrigera vobleri. Bija kādas desmit laivas, bet neredzēju, ka kautko noķertu un arī atskaites neparādās. Ūdens tikao +10 grādi, pie krasta 5m dziļumā ap 11 grādiem. Vējenei vēl par vēsu. Ne asakas!

skiperis, 20.maijs 2015, 22:56


kur laid laivu iekšā -pie bākas vai citur?
skiperis 20.05.15
Īsa atskaite par šodienu. Akmensrags, tikai velce: 19 vējenes, 5 mencas, 1 lasis. Lērums mencu bērnu atlaistas, labi, ka copēja samērā seklajā sektorā. Ja izvelc no 20 metriem - nav dzīvotāja. Vējenes vēl nav pie krasta, visa noķertas 8 - 20 m dziļumā. Viena pat paņēma uz daunrigera vobleri. Bija kādas desmit laivas, bet neredzēju, ka kautko noķertu un arī atskaites neparādās. Ūdens tikao +10 grādi, pie krasta 5m dziļumā ap 11 grādiem. Vējenei vēl par vēsu. Ne asakas!
Llama 18.05.15
Nu ja,gudriniek,ta jau -2 arīderēs...

Tonis, 18.maijs 2015, 10:14

uz 2 nēdēļām ieliec un ēd pēc tam.
Tonis 18.05.15
Nu ja,gudriniek,ta jau -2 arīderēs...
Domaataajs 17.05.15
Kasar būtēm notiek Jūrkalnes pusē? Ir jēga braukt?

krumins11, 17.maijs 2015, 18:53


Tev pateiks, ka šodien kāds savilcis spaini, tu rīt aizbrauksi un dabūsi neko. Šodien ir, rīt nav, parīt atkal ir.
Skaties laiku, brauc un uz vietas sapratīsi kas un kā.
Llama 17.05.15
Daddy,
Tev ir saldētava līdz -35C ? Man nav...
Arī -20 nav..:)

Tonis, 17.maijs 2015, 19:10

Bet ja kārtīgi izlasītu, tad tu saprastu, ka LĪDZ -20.
Tonis 17.05.15
Daddy,
Tev ir saldētava līdz -35C ? Man nav...
Arī -20 nav..:)
krumins11 17.05.15
Kasar būtēm notiek Jūrkalnes pusē? Ir jēga braukt?
daddy_j 14.05.15
sūdīga ziņa mazsālīto vimbu cienītājiem :D

zhivs, 12.maijs 2015, 21:07


Šī problēma ir veca kā pasaule - pie DELFI par to rakstīja jau 2011.g http://www.delfi.lv/news/world/baltics/laikraksts-tiek-slepta-informacija-par-cilvekiem-bistamiem-tarpiem-baltijas-juras-zivis.d?id=39481925

Savukārt Vikipēdijā var palasīties par anisakiāzi, ko izraisa šīs nematodes http://en.wikipedia.org/wiki/Anisakis

Cīnīties esot visai viegli - Anisakiāzi var viegli novērst ar atbilstošu gatavošanu temperatūrā, kas pārsniedz 60 °C vai saldēšanu. Iesaka visas gliemenes un zivis, kas paredzētas patēriņam jēlā veidā strauji sasaldēt līdz -35 °C vai zemāk uz 15 stundām, vai parastā veidā sasaldēt līdz -20 °C vai zemāka uz 7 dienām. Sālīšana un marinēšana ne vienmēr nogalina parazītus.
juris.r 13.05.15
sūdīga ziņa mazsālīto vimbu cienītājiem :D

zhivs, 12.maijs 2015, 21:07


tāpēc es pērku saldēto norvēģu skumbriju un sālu, un kein problem :)
zhivs 12.05.15
sūdīga ziņa mazsālīto vimbu cienītājiem :D
ainis66 12.05.15
Gribu vērst uzmanību, ka uz bullīšiem ir nematodes. Baltijas jūrā praktiski visas zivis inficētas ar nematodēm (velteniskajiem tārpiem - cērmju un spalīšu radiniekiem). Neviens skaļi nesaka, bet šie tārpi viegli nonāk cilvēka organismā un var iedzīvoties veselības problēmās uz pāris nedēļām. Tādēļ zivis labi jāapstrādā termiski un esiesaku pat kotletes izkarsēt cepeškrāsnī 10-15 min.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs