Kads var ieteikt kur sodien varetu pacopet?
ja kaads brauc sodien varbuut ir briiva vieta.labpraat piebiedrotos.tukums
vakar no 4 liidz pusdeviniem vakaraa kautkaa izmaaniiju 20 gab .izmeers sameeraa mazs. 4 gab lielas paareejaas plaukstinas.straume nenormaala ,veejsh arii,zaalju nebij. 240g svinu ik pa briidim pat nesa krastaa ,bet kopumaa loti interesanti.paareejiem seshiem kas ar bij tik dulli taadaa veejaa meeginaat diemzeel nekaa liidz tumsai nebij .tas viss mikelbaakaa. domaaju sodien ir veerts meeginaat jo peec zinaam veejsh pierims ,tas nekas ka DR.
Ogle zupā.
Drīzāk jau pievienojot degošu ogli iegūst efektu līdzīgu apcepšanai,apdedzina organiskās vielas-tās tad arī piedod kaut kādu garšu.
Etilspirts izgaro pie 78 grādiem,zupa vārās ap 100.Sekojoši,tur temperatūru pacelt nevar.
Bērza pagale-materiāls medicīniskās aktivizētās ogles ieguvei.
Taču,ja jau tā dara,gan jau vajag.Recepte ēdiena pagatavošanai jākopē pilnībā,citādi ir variācija par tēmu.
Par ogli zupā juškām, uhām un ribnij sup - stipri domāju, ka ir kāda kļūda tulkojumā.
Ogle zupā - cik man zināms, to dara gadījumos kad zupai pievieno šņabi. To dara iemērcot zupā kvēlojošu bērza pagali un kad nočurkst - velk ārā. Nekādas ogles zupā neatstāj. Pamatojums tā darīt - Strauji uzceļot temperatūru no zupas izgaro pielietais alkohols (ne pilnībā), bet paliek tās šņaba lietas kas dod garšu. Pievieno parasti ne tās augstākās kvalitātes degvīnu, jo tam izteiktāka un spēcīgāka garša - arī te kā reizi palīgā nāk tā ogle. Uha, ribnij sup, juška utt - var būt viena un tā pate zupa un var arī nebūt. Uhai nav vienas pareizas gatavošanas receptes - katrs to dara pa savam un arī sauc kā vēlas. Jūrā (lai vismaz viens vārds ir tēmā)
Kā vīri domājat,šodien Ziemupe būtu optimāla copes vieta.Jūsu domas.Paldies :)
Bosiks12, 19.septembris 2015, 10:59
Diena gan pagājusi pie stipra DR tā kā vienmēr jāskatās prognozes laicīgi. Visticamākais, ka tur bija zāle un straume.
Attiecībā uz ogli esmu jūtubā skatījies kā krievi vāra zivju zupu. Un pēc tās filozofijas, kas gan katram vārītājam ir sava, sanāk tā, ka ogle it kā savelk visu to nelabo iekš sevis un dod to īpašo garšu. Kā zināms krieviem ir divas zivju zupas, viena saucās - uha, otra - ribnij sup. Tad lūk tā ar ogli ir uha un to taisa tikai uz ugunskura , vai vismaz uz atklātas uguns, bet ribnij sup vāra mājās uz gāzes vai elektriskās plīts, nu ja ieliekot tur ogli tad arī uha varot sanākt. Nu paskatiet paši - atslēgvārds - uha ar krievu burtiem.
Slikta gaumes izpausme... :D
Po vkusu i cvetu tovarishei nety! Ar to ari viss izteikts ;)
Kāpēc zupā jāliek ogle? Nebiju par to dzirdējis.
gandijs, 19.septembris 2015, 12:29
Varbūt lai ''noņem'' problēmas ar vēdera izeju...
Kāpēc zupā jāliek ogle? Nebiju par to dzirdējis.
Kā vīri domājat,šodien Ziemupe būtu optimāla copes vieta.Jūsu domas.Paldies :)
Vakar laiks eksrēms bet aizvējā salasīju 21gab,ļoti skaista izmēra butes.Lai cik dīvaini tas nebūtu,rullēja raudas fileja,pilnībā ignorēja kreveti.Tad drusku par gasronomiskām izvirtībām:visvienkāršākais veids butes pagatavošanai ir vārīt sāls ūdenī,pievienojot piparus lauru lapas,sīpolu,ķiploku.Ūdeni ņem maz lai pārklāj buti.Nebojājiet labu garšu ar ogli,mums,jūrmalniekiem,tā ir sliktas gaumes izpausme.Vēl tagad atceros no bērnu dienām:,,Kas i,zup nemāk izvāret?,,
Var jau ar braukt no poligona puses(betonka).
sveiki vīri,kurā vietā varētu butes paķert Ventiņos?Paldies
marchelo55, 18.septembris 2015, 22:12
Ja ar veselību viss ir ok, tad no mola.
Tā kā nekad butēs neesmu bijis, bet beidzot vairs nevaru izturēt:), tad jautājums zinātājiem- ja Kolkasragā, kas man vistuvāk, atstāju auto, cik tālu pa kreisi man jākājo, lai izdarītu mūžā pirmo jūras iemetienu?
sveiki vīri,kurā vietā varētu butes paķert Ventiņos?Paldies
marchelo55, 18.septembris 2015, 22:12
Staldzenē var mēģināt
sveiki vīri,kurā vietā varētu butes paķert Ventiņos?Paldies
Zupa no butēm ir ĻOTI GARDA, :) Aš slienas saskrēja mutē. :)
Nekas nevar buut gardaaks par uz jurjas krastaa nupat nokjertu busju vai butu zivju zupu.Nepieciesjams:vieta,guns,katls,butes un darzenji.Butes izkjidaa,nogriezj filejas.Asakas,spuras liek varities,kad saak variities,pavaara ,tad iznjem butes sastavdaljas no katla,pieber darzenjus,drusku pavaara un pieber sagrieztu fileju,pievieno garshvielas.Atrais variants:Samet katlaa visus darzenjus kas ir liidz,pavaara un piemet klaat izkjidaatus butes gabalus,ar visaam spuraam un aadu.ja ir veelme,tad var pieliet drusku snja un ogli iesviest.Rudenii butes ir treknas un gardas
Kirsis6666, 18.septembris 2015, 21:58
Būs jāpamēģina, citi gan saka, ka dārzeņi zupai zivju garšu noņemot. Bet sīpols noteikti neskādēs.
Paņem tīru celofāna maisiņu,ieber tajā miltus, smalkos piparus, sāli (ja butes nav apsālītas) tad ieber tur butes, kārtīgi to maisu izgroza, izkrata, tad viņas tā labi aplīp ar miltiem un liek karstā eļļā uz pannas. Ja butes pavisam svaigas tad viņas vērpjas saka jau, ka āda jāņem nost. Es neņemu - apēdam ar visu. Vienīgi pirms cepšanas nomazgā gļotas un tad mitras ber maisā, bet, protams, ka var arī uz šķīvja apvārtīt.