atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

jjanis 20.09.15
leonids, vakar biju Kolkā, līdzbraucēji saņēma dāvanu no kāda vietējā copmaņa, vai tas bij no tevis?
leonids 20.09.15
Usi,vai Tu nebiji tas,kam es ar ričuku panesos garām pie raga stāvlaukuma sestdienas vakarā?Tagad par tām oglēm:taisnība ir ,ka pagales nodeguli grūž zupā lai noņemtu pārlieko sāls daudzumu,parasti jau tie gudrīši tikai sabojā labu garšu.
elgreko 20.09.15
tiko zvanīju čomam -sēž Užavā ,esot panesusies cope
Domaataajs 20.09.15
Tik pat kā aiziet janvārī uz mežu un konstatēt, ka nav sēņu

diametrs, 20.septembris 2015, 15:49


Bet ir gadījumi kad sēnes janvārī mežā ir bijušas
diametrs 20.09.15
Es domāju par to, ka kāds agrā rudenī saulainā dienā brauc copēt un žēlojas, ka butes nav. Nu labi, man vienalga, lai brauc :)
snipiens 20.09.15
Neieiet runa par datumu, bet par diennakts laiku. Agrā rudenī dienā neķeras, bet citā laikā gan

diametrs, 20.septembris 2015, 19:39


Ir tikai un vienīgi kā Tu saki,vai tomēr pieļauj,ka mēdz būt arī savādāk!?:)
Ja es septembra otrajā nedēļā,gaišā dienas laikā izvelku buti...tātad tas norāda uz to,ka esmu aizmirsis ,vismaz viena mēneša lapu noplēst kalendārā...jo pēc apgalvojumiem ir jābūt vismaz oktobrim !:)
diametrs 20.09.15
Neieiet runa par datumu, bet par diennakts laiku. Agrā rudenī dienā neķeras, bet citā laikā gan
snipiens 20.09.15
Snipiens :)
Te jau dominē tik "iecienĪtais" jautājums - VAI IR VĒRTS .... :)

urmaas, 20.septembris 2015, 19:14


...:) no cik,vai no kā sākās VĒRTS !?:)))
Vienu zinu točna...ģeņgu ,,neatsitīsiet"!:)
urmaas 20.09.15
Snipiens :)
Te jau dominē tik "iecienĪtais" jautājums - VAI IR VĒRTS .... :)
snipiens 20.09.15
Nu re...pāris stundu jautājums un apgalvojuma formā teiktais ,par to kā un kas ir, tiek apgāzts vienos vārtos!Man jau ir aizdomas,ka kalendārs ir tikai cilvēkiem.:)Kāda ,,pastardiena" tad ir jāgaida lai sāktu braukt uz jūru copēt!?:)Tad, kad tāda pienāks,tad jau būs par vēlu!:)Es no augusta vidus jau piebraukāju uz jūru.Ir lielāki un mazāki lomi...kad gribas,tad vajg braukt...būs,būs...nebūs,nebūs!A ja grib ,,steriem" vilkt...nu jā...tad ir jāgaida infa uz paplātītes...ir...brauciet...ņem lopā!:)Ja tikai tādu infu iedos...!:)VVunea!!!
usis 20.09.15
šodien no 7:30-11:00,labas 13 gab, bija pa vidu arī dažas mazās, butes biezas.
chaips 20.09.15
nu nezinu gan, ir nācies vilkt labus lomus arī saulainā laikā septembra sākumā...
diametrs 20.09.15
Tik pat kā aiziet janvārī uz mežu un konstatēt, ka nav sēņu
diametrs 20.09.15
Šodien jūrā palielam vakums, 3 lapiņas un 1 standarķiks :) tas no 6:30-12:00....

chaips, 20.septembris 2015, 13:23


Šādā laikā jūrā pa dienu nav ko meklēt. Ja būtu apmācies vai lietains vai migla tad varbūt
chaips 20.09.15
Šodien jūrā palielam vakums, 3 lapiņas un 1 standarķiks :) tas no 6:30-12:00....
Belijs21 20.09.15
Kads var ieteikt kur sodien varetu pacopet?
dublis 20.09.15
ja kaads brauc sodien varbuut ir briiva vieta.labpraat piebiedrotos.tukums
dublis 20.09.15
vakar no 4 liidz pusdeviniem vakaraa kautkaa izmaaniiju 20 gab .izmeers sameeraa mazs. 4 gab lielas paareejaas plaukstinas.straume nenormaala ,veejsh arii,zaalju nebij. 240g svinu ik pa briidim pat nesa krastaa ,bet kopumaa loti interesanti.paareejiem seshiem kas ar bij tik dulli taadaa veejaa meeginaat diemzeel nekaa liidz tumsai nebij .tas viss mikelbaakaa. domaaju sodien ir veerts meeginaat jo peec zinaam veejsh pierims ,tas nekas ka DR.
Toto 20.09.15
Ogle zupā.
Drīzāk jau pievienojot degošu ogli iegūst efektu līdzīgu apcepšanai,apdedzina organiskās vielas-tās tad arī piedod kaut kādu garšu.
Etilspirts izgaro pie 78 grādiem,zupa vārās ap 100.Sekojoši,tur temperatūru pacelt nevar.
Bērza pagale-materiāls medicīniskās aktivizētās ogles ieguvei.
Taču,ja jau tā dara,gan jau vajag.Recepte ēdiena pagatavošanai jākopē pilnībā,citādi ir variācija par tēmu.
Jurik 19.09.15
Par ogli zupā juškām, uhām un ribnij sup - stipri domāju, ka ir kāda kļūda tulkojumā.
Ogle zupā - cik man zināms, to dara gadījumos kad zupai pievieno šņabi. To dara iemērcot zupā kvēlojošu bērza pagali un kad nočurkst - velk ārā. Nekādas ogles zupā neatstāj. Pamatojums tā darīt - Strauji uzceļot temperatūru no zupas izgaro pielietais alkohols (ne pilnībā), bet paliek tās šņaba lietas kas dod garšu. Pievieno parasti ne tās augstākās kvalitātes degvīnu, jo tam izteiktāka un spēcīgāka garša - arī te kā reizi palīgā nāk tā ogle. Uha, ribnij sup, juška utt - var būt viena un tā pate zupa un var arī nebūt. Uhai nav vienas pareizas gatavošanas receptes - katrs to dara pa savam un arī sauc kā vēlas. Jūrā (lai vismaz viens vārds ir tēmā)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs