Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.
urmaas, 4.oktobris 2017, 20:30
Ir jau arī varianti tūtiņa un garmoška
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
sailing, 4.oktobris 2017, 20:21
Gribi maksāt :)
Starp citu arī stāstu anekdotes, bet neviens vairāk par 4 stundām nevar izturēt ...
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
diametrs [04.10.17]: urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
pdda, 4.oktobris 2017, 18:00
Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
Tev tak lekcijas jăpasniedz:)
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:51
Sen nav darīts, bet iepriekšējā dienā, pārsvarā raudas filejai tika bērta klāt brekša iebarojamā, kas nav salda
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32
Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:44
Man ar Viking līdz šim problēmu nav bijis
urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
pdda, 4.oktobris 2017, 18:00
Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32
Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
urmaas [04.10.17]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.
Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.
Par raudu un wimbu kā ēsmu gan nepiekritīšu iepriekš teiktajam, jo ir bijis ka tieši uz šo ēsmu ņem vislabāk, vai vispār ņem.
Reņģe, ko tirgo centrāltirgū ir sveigi ķerta - nav saldēta. jautājums tikai cik ilgi viņa ir stāvējusi.... Svaiga zaigo nedaudz zaļā krāsā... Un svaigai vēderi nav pušu. Par ganelēm - diez vai LT audzēta... LV bija neliela tīģergarneļu audzētava - bet cena Baltijā auzdzētai garnelei ir ļoti augsta un visa aiziet tikai uz glauniem restorāniem. Tā kas ir maksimā - nāk visdrīzāk no Āzijas, kur to audzē, piedodiet, sūdubedrēs.... tādu neieteiktu lietot uzturā. mazās garneles tiek zvejotas ziemeļos - tās ir ok priekš pašu patēriņa...
Mans tops ēsmām - reņģe/brētliņa, nesaldēta tīģerene, parastā saldētā garnele. Rauda? Var jau būt.... bet nedomāju, ka ir labāka par to pašu reņģi.... drīzāk copi ietekmē metiena attālums.... ja bute ir tālu, tad tuvumā mesta visla`bakā ēsma nepalīdzēs... līdz ar to iesaku skatīties uz atbilstošiem rīkiem, jo tālmetienam ir tik daudz nianses - spole, kāts, auklas biezums....pavadu skaits ļoti būtiski ietekmē metiena tālumu. katra pavada ar ēsmu domājam metiena attālumu iesaido pa kādiem 10m.... protams svins un tā forma... Kā es esmu secinājis daudzu gadu garumā, bute visvairāk ir uzreiz pirms sēkļa....
Es no savas pieredzes varu piebilst to, ka butes apetīti neietekmē vai reņģe un brēča ir bijusi saldēta vai nē - cits jautājums vai viņa turēsies uz āķa.
Par garnelēm runājot.. es, piemēram, garneles ļoti reti izmantoju. Tikai, kad svaigu reņģi vai brēču nevar dabūt. Reņģe un brēča man ir un paliks nr. 1 ēsma tik un tā.
jansan:
to ko pērkat centrāltirgū vai citos veikalos, zivs (reņģe vai brētliņa) parasti jau ir saldēta, lai atvestu uz tirgu, tā tāpat tiek atsaldēta un tirgota. Reti kur ir tā, ka var uzreiz nopirkt svaigu, kas atdzesēta no kuģiem uzreiz ir atnākusi.
Tāpat jau arī garneles mēs pērkam saldētas. Tīģerenes ko veikalos tirgo arī ir atsaldētas un tiek tirgotas kā svaigas.
Tā kā visā visumā, saldēts ir gandrīz viss, pat banāni :D
Ne asakas.
truksis, 4.oktobris 2017, 14:27
Maximas garneles gan laikam ir dzesētās, nevis atlaidinātās. Tās audzē LT, cik bija info netā.
Saldētās stāv saldētavās.
Norvēģijas lasi arī ved dzesētu putuplasta kastēs iebērtu ledū, nevis saldētu.
Varbūt kāds Maxima darbinieks, kurš tam visam tuvāk, var iekomentēt.
Pirns izveleties ko likt uz āķa, es domaju kadu vietu distanci utt izveleties. Isak- saprast kur ir zivtinja. Talak jau ko spraust uz aka ir paśa iztele. Svaigu reņģi un garneles asti nekad ta nav smadejušas! Visas dilles , wd40 un citi gudrie atraktori , nu nezinu...... Jalasa jura , un jātrod atbildes , ko pie sevim dungo.... Ne asakas.

Uzkupinas vakarireizei. Elektrokastě