atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

juliuss 04.10.17
O, lēnu garu tuvojamies atziņai, ka zivi var noķert tur, kur tā ir.
RaitisO 04.10.17
sailing [04.10.17]: es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas
..es tādas reņģu copē sēju pie āķi, nekā īpaša.
Man liekas kas Butēs viss ir cik tās tuvu krastam
diametrs 04.10.17
es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas

sailing, 4.oktobris 2017, 21:12


Man bija viens tāds āķis. Ļoti labi rezultāti
Copmanis 04.10.17
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas

sailing, 4.oktobris 2017, 20:35

Man 2007. un 2008.g. bija topā karpu fileja. Bet tad kaut kā pārtrauca uz to ķerties. Tas pats ar lašu ādas gabaliņiem, utt.
Rudenī labi ņēma uz maijvaboļu kāpuriem, bet tikai kaut kā no rītiem un vakaros un ja stipri apmācies, vai līņā.

diametrs, 4.oktobris 2017, 20:58

Degunā nemēģināji pirkstu bāzt un smēri uz āķa ziest? :D Butei vajag zivs gaļu, svaigu zivs gaļu, kas tur ko nesaprast !
Headhunter 04.10.17
Liec reņģu sistēmu un mēģini....
sailing 04.10.17
es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas
juliuss 04.10.17
Diametr, apbrīnojami ir Tavi eksperimenti! Vai ir pieredze ar sāļajām boilām un kukurūzu? ;))
diametrs 04.10.17
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas

sailing, 4.oktobris 2017, 20:35


Man 2007. un 2008.g. bija topā karpu fileja. Bet tad kaut kā pārtrauca uz to ķerties. Tas pats ar lašu ādas gabaliņiem, utt.
Rudenī labi ņēma uz maijvaboļu kāpuriem, bet tikai kaut kā no rītiem un vakaros un ja stipri apmācies, vai līņā.
sailing 04.10.17
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas
diametrs 04.10.17
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.

urmaas, 4.oktobris 2017, 20:30


Ir jau arī varianti tūtiņa un garmoška
urmaas 04.10.17
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.
diametrs 04.10.17
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D

sailing, 4.oktobris 2017, 20:21


Gribi maksāt :)
Starp citu arī stāstu anekdotes, bet neviens vairāk par 4 stundām nevar izturēt ...
petrovic 04.10.17
garneles bija nevaritas
sailing 04.10.17
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
seedoo 04.10.17
diametrs [04.10.17]: urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.

pdda, 4.oktobris 2017, 18:00


Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
Tev tak lekcijas jăpasniedz:)
diametrs 04.10.17
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.

juliuss, 4.oktobris 2017, 19:51


Sen nav darīts, bet iepriekšējā dienā, pārsvarā raudas filejai tika bērta klāt brekša iebarojamā, kas nav salda
juliuss 04.10.17
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
Domaataajs 04.10.17
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .

petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32

Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.

juliuss, 4.oktobris 2017, 19:44

Man ar Viking līdz šim problēmu nav bijis
diametrs 04.10.17
urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.

pdda, 4.oktobris 2017, 18:00



Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
juliuss 04.10.17
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .

petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32


Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs