sailing [04.10.17]: es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas
..es tādas reņģu copē sēju pie āķi, nekā īpaša.
Man liekas kas Butēs viss ir cik tās tuvu krastam
es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas
sailing, 4.oktobris 2017, 21:12
Man bija viens tāds āķis. Ļoti labi rezultāti
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas
sailing, 4.oktobris 2017, 20:35
Man 2007. un 2008.g. bija topā karpu fileja. Bet tad kaut kā pārtrauca uz to ķerties. Tas pats ar lašu ādas gabaliņiem, utt.
Rudenī labi ņēma uz maijvaboļu kāpuriem, bet tikai kaut kā no rītiem un vakaros un ja stipri apmācies, vai līņā.
diametrs, 4.oktobris 2017, 20:58
Degunā nemēģināji pirkstu bāzt un smēri uz āķa ziest? :D Butei vajag zivs gaļu, svaigu zivs gaļu, kas tur ko nesaprast !
Liec reņģu sistēmu un mēģini....
es te shtuko, kaa mainiitos copes ja pie aakjiem kaadus spiidiigus diegus piesietu, no tiem jaungada rotaajumiem "lietutinjsh", tik maajaas taas drazas neatrodu, laikam no PSRS laikiem buus izmestas
Diametr, apbrīnojami ir Tavi eksperimenti! Vai ir pieredze ar sāļajām boilām un kukurūzu? ;))
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas
sailing, 4.oktobris 2017, 20:35
Man 2007. un 2008.g. bija topā karpu fileja. Bet tad kaut kā pārtrauca uz to ķerties. Tas pats ar lašu ādas gabaliņiem, utt.
Rudenī labi ņēma uz maijvaboļu kāpuriem, bet tikai kaut kā no rītiem un vakaros un ja stipri apmācies, vai līņā.
a par eesmaam runaajot, pirmssaakumos reizes 4-5 bija liidzi gan rengjes, gan raudu, gan karpu filejas bet nokjeeru tik paaris siikas utes, tajaa pat laikaa ar garneli gaaja ok, taa kaa tagad tik ar garneleem braukaaju, jeelajiem tiigjeriem un varjonkaam, vaariitaas parasti njemu nortland vai vici, retu reizi rimi, skatos kuras mazaakas, jeelaas vienmeer saldeetas rimchikaa sveramaas, bet tik gaishaas, tumshaas paaris reizes panjeemu, sakritiiba vai nee, bet taas tika ignoreetas
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.
urmaas, 4.oktobris 2017, 20:30
Ir jau arī varianti tūtiņa un garmoška
Diametrs
Tas ir viens no man iecienītākajiem variantiem. Mans cipes radidieks dara savādāk, bet to iur jārāda-nevar izstāstīt.
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
sailing, 4.oktobris 2017, 20:21
Gribi maksāt :)
Starp citu arī stāstu anekdotes, bet neviens vairāk par 4 stundām nevar izturēt ...
nesezonaa par maxsu lekcijas taisiet, mazais bizness :D
diametrs [04.10.17]: urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
pdda, 4.oktobris 2017, 18:00
Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
Tev tak lekcijas jăpasniedz:)
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:51
Sen nav darīts, bet iepriekšējā dienā, pārsvarā raudas filejai tika bērta klāt brekša iebarojamā, kas nav salda
diametrs.
Es ar tieši tā pat daros. Vēl var iepriekšējā vakarā uzbērt labi daudz rupjo sāli. Tad ziftele kļūst pavisam stingra, bet garša droši vien nebūs kā svaigai. Ir ķerts arī tā.
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32
Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
juliuss, 4.oktobris 2017, 19:44
Man ar Viking līdz šim problēmu nav bijis
urmaas [17:19]: Iemācieties brēču spraust uz āķa, tad nekritīs nost. Es ar, kamēr nemācēju, brēču lietoju tikai tuvajā un tālajā distancē. Tagad PO kādā distancē. Galvenais, lai brēča ir svaiga.Lūdzu dažos vārdos pasakiet kā ? Jo man viņa arī švaki turas uz āķa pat ļoti svaiga.
pdda, 4.oktobris 2017, 18:00
Ja liec fileju. Galiņu filejas caurdur ar āķi, neraustot, neburzot. Tad ap āķi, kā ap asi fileju pagriez, un atkal dur āķi, atkal pagriez un atkal dur, kamēr fileja uzsprausta. Kā iegūt fileju ? Vajag asu nazi. Atrodi krastā dēļa gabaliņu, plakanu koku, plastmasas gabalu. Var izmantot spaiņa vāku vai otrādāk apgrieztu spaini. Noguldi brētliņu vai reņģi plakaniski un no galvas gar asaku nogriez fileju astes virzienā. Ja ņem reņģes fileju, tā bieži vien par lielu, sadali gan gareniski, gan šķērsām uz pusēm. Ja āķi lielāki, fileju vajag lielāku, ja mazāki, tad mazāku. Var filejas sagatavot mājās, bet jāliek noslēgtā traukā, lai neapžūst un nezaudē aromātu
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .
petrovic, 4.oktobris 2017, 19:32
Vārītās - saldētās mēdz būt dažādas. Slikta pieredze ar "Viking" melnajā pakā.
svaigo garneli pirkto maxima izvilku no saldetavas ta kura bija pirkta rudeni pagajušaja gada smaržoja pec garneles un krasa bija oranža , bet kura bija nopirkta pavasari šogad smirdeja pec ''feiry'' un krasa bija zilganpeleka .