atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

JurgisB 13.11.17
Man jau liekas ka butei tas viss ir lieki, bet kas tiem aromatizētājiem tic, lai jau ķēpājas un tērē naudu. Par WD-40 vispār! Kā normāls, dabai draudzīgs makšķernieks, vispār līdz kautkam tādam var nonākt? Tādu indi pūst uz ēsmas, vai kur viņu bāž. Laikam jābūt galīgi izmisušam, lai kko tādu provētu. Es domāju, ka neko nevajag sarežģīti. Ja tur bute ir, tad viņa ņems . Pats izmantoju vārīto garneli, retāk zivju astes vai muguras daļu, un labākajā gadījumā kādu pērlīti uz auklas, bet tās ar neko diži neiespaido copi. Visu izsaka vieta un attālums, cik tālu mest. Tāda ir mana pārliecība un par copi galīgi nesūdzos.
Pravietis 13.11.17
Seedoo, Truksi
Kas konkrēti tevi mulsina, protams, Diametrs pacēla tematu, es attīstīju. Teikšu , ka 20 gadu laikā ķerot butes nekadu WD 40, vai citu ķīmiju neesmu lietojis, tadēļ netēloju austrumu gudro un jautāju. Cita runāšana ir par citām zivīm, bet tur kā teicu, ķīmija man nav devusi gaidītos rezultatus. Acīmredzot ar pleksti un ķīmiju ir tāpat.
seedoo 13.11.17
Pravietis [13.11.17]: Diametr, garneļu tieši aromatizētāju neesmu redzējis, bet krabju gan. Es redzēju pa 15 Eur, paostīju, elpu aizsita ciet.......nepirku, jo mana pieredze ar ķīmiju un citām zivīm ir stipri negatīva. Nekas nav labāks par naturālu produktu un kulinārijas garšvielām, vanilīnu, anīsu, šafrāns un tt. Gaidīšu no tevis apstiprinājumu tam, ka tiešām ir precīzi garneļu aroms un vai esi sajutis jūtamu efektu viņu izmantojot.
Jūs visi to nopietni?:)
truksis 13.11.17
Pravieti,
ir gan kiploku, gan krevesu aromatizetaji, maksa ap 5.5 eiro makskernieku veikalos.
Esmu tos meginajis, bet neteiktu, ka super labak kertos.
Var jau ari pats tos uztaisit, vismaz kiploku aromatizetaju.

Vel jau vecais labais stasts par WD-40, citi jau ari ar so brinumu kerot. Masina jau vienmer lidzi tas man ir bijis, bet pagaidam necelas roka bretlinai pust ko tadu virsu.

Ne asakas
Pravietis 13.11.17
Mana dzīves pieredze rāda, ka pirmajā dienā pēc vētras zivis principā neķeras. vislabak lai paiet divas dienas. Butēm šķiet arī vajag laiku, lai atgrieztos no dziļuma un bedrēm....
Pravietis 13.11.17
Diametr, garneļu tieši aromatizētāju neesmu redzējis, bet krabju gan. Es redzēju pa 15 Eur, paostīju, elpu aizsita ciet.......nepirku, jo mana pieredze ar ķīmiju un citām zivīm ir stipri negatīva. Nekas nav labāks par naturālu produktu un kulinārijas garšvielām, vanilīnu, anīsu, šafrāns un tt. Gaidīšu no tevis apstiprinājumu tam, ka tiešām ir precīzi garneļu aroms un vai esi sajutis jūtamu efektu viņu izmantojot.
Domaataajs 13.11.17
Leonīd, Kolkasragā tagad gliemežvāki ir krastā vai ieskaloti atpakaļ jūrā?
mar4ello25 13.11.17
Liels paldies! Jāpamēģina. Ne asakas:))
diametrs 13.11.17
Dilles lieku garnelēm. Labāk saldētas dilles - sulīgākas. Parasti tikko pirktās tāpat, bet sasaldētās iepriekšējās copes garneles atsaldējot ar dillēm.
Ķiploku sagriežu un lieku trauciņā ar nogrieztām reņģu filejām. Ir dažiem pieredze ar pirkto ķiploku maisījumu, man nesanāca.
Jebkurā gadījumā jāmēģina sākumā bez piedevām vai arī uz vienu makšķeri ar, uz otru bez. Copes veikalos nopērkams smidzināms garneļu amortizators, ja garneles ne visai aromātiskas
mar4ello25 13.11.17
Aukstum MAKSTS:))) AUKSTUMA KASTE BIJU DOMĀJIS:))))
mar4ello25 13.11.17
diametrs [13.11.17]: Sveicināti vīri! Zinu ka forumā iepriekš bija rakstīts, taču vēlējos vēlreiz pārliecināties. Ja reņģi pirms copes saldē, kà viņu var saglabāt puslīdz stingru atsaldētos? Kāds te minēja kko par sālīšanu vai kko tādu. Paldies. Doma 5n uz Liepeni laist.

mar4ello25, 13.novembris 2017, 07:45

Es ieteiktu sadabūt ledu vai kādā termosā ielikt, tad griezt fileju tieši pie ūdens, pa vienai ņemot ārā. Ja nav izeja, tad var sālīt
Sālīt pirms saldēšanas nav jēgas cik saprotu? Labi aukstu maksts ir tad jau tā arī darīs. Kāda pieredze ar ķiploku un dillēm? Diametr Tu vairāk pa jūru dauzies. Varbūt vari pakomentēt šīs receptes? Paldies
leonids 13.11.17
Saliec tik sagādāto ēsmu spainītī ar vāku.Saldētai var likt var nelikt ledu,svaigai noteikti.Izkusušo ūdeni nost nelej,aukstā ūdenī labāk saglabājas.Man saldēta ēsma pie šīm āra temperatūrām atkūst pamazām,līdz 4st iztieku.Siltā laikā liku spainītī ar ledu,tagad nē.
diametrs 13.11.17
Sveicināti vīri! Zinu ka forumā iepriekš bija rakstīts, taču vēlējos vēlreiz pārliecināties. Ja reņģi pirms copes saldē, kà viņu var saglabāt puslīdz stingru atsaldētos? Kāds te minēja kko par sālīšanu vai kko tādu. Paldies. Doma 5n uz Liepeni laist.

mar4ello25, 13.novembris 2017, 07:45


Es ieteiktu sadabūt ledu vai kādā termosā ielikt, tad griezt fileju tieši pie ūdens, pa vienai ņemot ārā. Ja nav izeja, tad var sālīt
mar4ello25 13.11.17
Sveicināti vīri! Zinu ka forumā iepriekš bija rakstīts, taču vēlējos vēlreiz pārliecināties. Ja reņģi pirms copes saldē, kà viņu var saglabāt puslīdz stingru atsaldētos? Kāds te minēja kko par sālīšanu vai kko tādu. Paldies. Doma 5n uz Liepeni laist.
leonids 12.11.17
Par Mazirbi nezinu,Kolkā ķeras.Šovakar pēc pūtiena nebija nekā īpaša:12gab feina izmēra butes.
Archa88 12.11.17
vai Mazirbe ķeras butes?
klejotajs 12.11.17
rīt zināšu par Ovīšiem!
Kaspars33 12.11.17
Piebrauc apskaties!:)
jankao 12.11.17
Kas notiek ar vējiem Lūžņā un Ovīšos?
skiperis 12.11.17
Skatoties kādas formas. Pilkeriem es pasūtīju caur Bumu no Vācijas, piramīdas - nopērc vienu paraugam un uztaisi pats ģipsī formu. Lejot var variēt svarus.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs