atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

Karlis_K 28.12.17
Nezinu... bet man liekas, ka renģē ir vairāk eļļas - tīri filējot uz naža vairāk tauku nekā no pliča paliek...
RinaldsV, 28.decembris 2017, 16:54


Tā arī ir, jo kas ir reņģe ? Tā ir Atlantijas siļķes Baltijas pasuga, mazāka izmēros. Bet siļķes skaitās treknās zivis (liesās- menca, vēdzele, līdaka, asari, zandarts, karpa). Tiesa reņģu gaļā tauku saturs tomēr nav tik augsts kā vidēji siļķēs.
truksis 28.12.17
Vakar no mola no ~19-00oo 2kg mazo spožo. Šodien jāmēģina atkal.
olegs69, 28.decembris 2017, 18:09


Panema uz pasu augstako aki? (pienemu, ka cope ar 2-3 aku sistemu).
Pravietis 28.12.17
Protams žāvēts grundulis nav žāvēts bullītis, bet ja gribās zivi iekost, tad ēst var. Velns bada laikā pat mušas ēd. Pie cepuma gan klāt neiet. Bet butes Liepājas pusē nekad nav bijušas pārāk biezas un daudz.......Bet grunduļi un jūras velni uzvedās kā uzvarētāji....

Pravietis, 28.decembris 2017, 17:23

Cept vajag, ne žāvēt :)
nu kādus gadus atpakaļ nemaz tik slābanas tās butes ar nebija.
A kas ir jūras velns Liepājas pusē?

Domaataajs, 28.decembris 2017, 18:21


Centrāltirgū šad un tad gadās, ka pārdod. Melnā krāsā, strašnāks par bullīti 10 x, un tikpat liels, pircis, ēdis neesmu. Rīgā uz mola pa retam kādam makšķerniekam gadās. Tie kas noķer pirmo reizi ne pajokam nobaidās. Normāls makšķernieks kaut ko tik riebīgu neuzdrošinās ēst. Izskatās, ka velns nākotnē izēdīs ārā bullīti un visas pārējās dzīvības, esot ievazāts ar kuģu tilpņu ūdeņiem.
Domaataajs 28.12.17
Protams žāvēts grundulis nav žāvēts bullītis, bet ja gribās zivi iekost, tad ēst var. Velns bada laikā pat mušas ēd. Pie cepuma gan klāt neiet. Bet butes Liepājas pusē nekad nav bijušas pārāk biezas un daudz.......Bet grunduļi un jūras velni uzvedās kā uzvarētāji....

Pravietis, 28.decembris 2017, 17:23


Cept vajag, ne žāvēt :)
nu kādus gadus atpakaļ nemaz tik slābanas tās butes ar nebija.
A kas ir jūras velns Liepājas pusē?
olegs69 28.12.17
Vakar no mola no ~19-00oo 2kg mazo spožo. Šodien jāmēģina atkal.
Pravietis 28.12.17
Protams žāvēts grundulis nav žāvēts bullītis, bet ja gribās zivi iekost, tad ēst var. Velns bada laikā pat mušas ēd. Pie cepuma gan klāt neiet. Bet butes Liepājas pusē nekad nav bijušas pārāk biezas un daudz.......Bet grunduļi un jūras velni uzvedās kā uzvarētāji....
Domaataajs 28.12.17
Pārbarotajā leišu karpā Maximkā varētu būt vairāk nekā reņģē :)
RinaldsV 28.12.17
Nezinu... bet man liekas, ka renģē ir vairāk eļļas - tīri filējot uz naža vairāk tauku nekā no pliča paliek...

Īpašnieki ir vietējie....
Bute ķeras... paskatieties atskaites oktobrī....
Par bušu copi nākamajos gados - lielākais risks ir jūras grundulis....apēd bušu paiku.... man liekas, ka tas arī ir iemesls, kapēc jo tuvāk Liepājai, jo bute plānāka...jo tur šī invezīvā suga šobrīd ir ;oti daudz savairojusies....

Alsungā pārstrādā brētliņas un reņģes.Jauda ir niecīga priekš Latvijas zvejniekiem un cehs pieder ārzemniekiem kuri izmanto pašreizējo situāciju un maksā ļoti mazu cenu.Jaunie cehi pastiprinās konkurenci.Butes viņi negrib ņemt jo galvenā nauda nāk no eļļas kas butei ir maz,liela ķēpa-maza peļņa.Daudzums butei jūrā ir ļoti liels jo maz kuģu kuri to zvejo.Tam ka neķeras no krasta ir cits iemesls-kāds nezinu.

pukis, 28.decembris 2017, 13:06

RinaldsV, 28.decembris 2017, 16:17
Kā sapratu,iespējams zini atbildi.
No kuras zivs ir vairāk eļļas-saldūdens vai jūras?
Vai vienkārši brutāli, paņemsim 300 gr plici un brētliņas tajā pat svarā?

Brusis, 28.decembris 2017, 16:45
RinaldsV 28.12.17
Peļņa ir uz tā rēķina, ka ņemot vērā krievijas embargo, brētliņas un reņģes cena ir lejā...
Es šobrīd vados pēc tā, ko reiz dzirdēju pa radio. Nu atsevišķam uzņēmumam varbūt, ka tā tas arī ir.

Domaataajs, 28.decembris 2017, 16:43
Brusis 28.12.17
Īpašnieki ir vietējie....
Bute ķeras... paskatieties atskaites oktobrī....
Par bušu copi nākamajos gados - lielākais risks ir jūras grundulis....apēd bušu paiku.... man liekas, ka tas arī ir iemesls, kapēc jo tuvāk Liepājai, jo bute plānāka...jo tur šī invezīvā suga šobrīd ir ;oti daudz savairojusies....

Alsungā pārstrādā brētliņas un reņģes.Jauda ir niecīga priekš Latvijas zvejniekiem un cehs pieder ārzemniekiem kuri izmanto pašreizējo situāciju un maksā ļoti mazu cenu.Jaunie cehi pastiprinās konkurenci.Butes viņi negrib ņemt jo galvenā nauda nāk no eļļas kas butei ir maz,liela ķēpa-maza peļņa.Daudzums butei jūrā ir ļoti liels jo maz kuģu kuri to zvejo.Tam ka neķeras no krasta ir cits iemesls-kāds nezinu.

pukis, 28.decembris 2017, 13:06

RinaldsV, 28.decembris 2017, 16:17

Kā sapratu,iespējams zini atbildi.
No kuras zivs ir vairāk eļļas-saldūdens vai jūras?
Vai vienkārši brutāli, paņemsim 300 gr plici un brētliņas tajā pat svarā?
Domaataajs 28.12.17
Es šobrīd vados pēc tā, ko reiz dzirdēju pa radio. Nu atsevišķam uzņēmumam varbūt, ka tā tas arī ir.
RinaldsV 28.12.17
Peļņa tur ir fantastiska.... Alsungas ražotnes finanšu dati ir publiski pieejami...
Bet kā jau rakstīju, tur lielākais apjoms tiek pārstrādāts renģu un brētliņu un to atlikumu, kas rodas apstrādes cehos.

Nu par jūras grunduļu pārstrādi jau sen runā. Tikai ar tiem miltiem diži pelnīt nevarot, ar eļļu sanāk vairāk.

Domaataajs, 28.decembris 2017, 11:19
RinaldsV 28.12.17
Īpašnieki ir vietējie....
Bute ķeras... paskatieties atskaites oktobrī....
Par bušu copi nākamajos gados - lielākais risks ir jūras grundulis....apēd bušu paiku.... man liekas, ka tas arī ir iemesls, kapēc jo tuvāk Liepājai, jo bute plānāka...jo tur šī invezīvā suga šobrīd ir ;oti daudz savairojusies....

Alsungā pārstrādā brētliņas un reņģes.Jauda ir niecīga priekš Latvijas zvejniekiem un cehs pieder ārzemniekiem kuri izmanto pašreizējo situāciju un maksā ļoti mazu cenu.Jaunie cehi pastiprinās konkurenci.Butes viņi negrib ņemt jo galvenā nauda nāk no eļļas kas butei ir maz,liela ķēpa-maza peļņa.Daudzums butei jūrā ir ļoti liels jo maz kuģu kuri to zvejo.Tam ka neķeras no krasta ir cits iemesls-kāds nezinu.

pukis, 28.decembris 2017, 13:06
Rei69 28.12.17
[quote=510300]Čau visiem! Vajag palīdzību iegādāties jig kātu copei Norvēģijā no krasta/klintīm. Budžetā ap 350EUR, tests

Káts nav no dárgajiem.Nezin vai ir vérts térét tos 350Eu prastai mencai.
Búsi Norway,nopérc uz vietas komplektu,gandríz jebkurá palielá tirdzniecíbas centrá.
Pilkerus skaties,varbút LV iznáks léták,varbút ne.
Norway par 150g pilkeru,liekas,ka maksáju ap 11Eu

DSV, 28.decembris 2017, 13:58


Sveiks jau ir tāds komplekts, gribās kaut ko labāku tākā copē esam katras brīvdienas. Dzīvoju Sortlandē, tur stipri budžeta varianti tikai tirgojas.
DSV 28.12.17
[quote=510300]Čau visiem! Vajag palīdzību iegādāties jig kātu copei Norvēģijā no krasta/klintīm. Budžetā ap 350EUR, tests

Káts nav no dárgajiem.Nezin vai ir vérts térét tos 350Eu prastai mencai.
Búsi Norway,nopérc uz vietas komplektu,gandríz jebkurá palielá tirdzniecíbas centrá.
Pilkerus skaties,varbút LV iznáks léták,varbút ne.
Norway par 150g pilkeru,liekas,ka maksáju ap 11Eu
pukis 28.12.17
Alsungā pārstrādā brētliņas un reņģes.Jauda ir niecīga priekš Latvijas zvejniekiem un cehs pieder ārzemniekiem kuri izmanto pašreizējo situāciju un maksā ļoti mazu cenu.Jaunie cehi pastiprinās konkurenci.Butes viņi negrib ņemt jo galvenā nauda nāk no eļļas kas butei ir maz,liela ķēpa-maza peļņa.Daudzums butei jūrā ir ļoti liels jo maz kuģu kuri to zvejo.Tam ka neķeras no krasta ir cits iemesls-kāds nezinu.
Rei69 28.12.17
Čau visiem! Vajag palīdzību iegādāties jig kātu copei Norvēģijā no krasta/klintīm. Budžetā ap 350EUR, tests aptuveni no 20-80g. Merķa zivs mencas. Spoli virsu kabināšu twinu sw5000.
Iepriekš paldies! Pagaidām noskatīts Favorite Shooter SHT-1002H, 20-60g.
Tonis 28.12.17
Jāizvelk tas tralis pa to otro dīķa malu,tad jau būs...
Man te kādu laiku atpakaļ uzņēmīgie latvju zveinieki piedāvāja sadarbību.Man tik bij jāuzņem un jāparāda kur to zivju vairāk,šamie atbraukšot un pa nakti ar traļiem izkāsīšot,ar refrežiratoriem aizvedīšot.Ar doķiem viss būskārtībā...
urmaas 28.12.17
Nu par jūras grunduļu pārstrādi jau sen runā. Tikai ar tiem miltiem diži pelnīt nevarot, ar eļļu sanāk vairāk.

Domaataajs, 28.decembris 2017, 11:19

Lai šādas ražotnes strādātu pilvērtīgi, nevis uz pusslodzi, ir vajadzīga produkcija. Cik tonnas zivju ir jānozvejo, lai ar atgriezumiem, pavēderītēm uz atgriezumiem, noslogotu ražotni uz pilnu jaudu?
Domaataajs 28.12.17
Nu par jūras grunduļu pārstrādi jau sen runā. Tikai ar tiem miltiem diži pelnīt nevarot, ar eļļu sanāk vairāk.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs