atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

comprex 07.06.18
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es skumbriju kūpinu karsti, pa muguru pārgrieztu ar ķiploka šķēlītēm. Sāli beru kūpināšanas beigās. Ilgums apmēram 1.5h, par grādiem nepateikšu, to uz izjūtu, bet tāpat kā visām zivīm.
Fishmens 07.06.18
Ar sāli dikti uzmanīgi. Es kūpināju veselu, bez iekšām protams. Sāli nedaudz vēderā iekaisīju. Kūināju apm 2 st 50-60 grādos. Sanāca perfekta!
otinjsh 07.06.18
Zivs ļoti maiga un uzņēmīga pret sāli. Līdz ar to mazāks koncentrāts un īsāks laiks kā ierasts.
Labi, ka kūpini nepārgieztas. Būs taukainākas.

o.
JUNKA10 07.06.18
paldies par info :)

Bet kā ir ja kūpina gabalā veselu, negriežot uz pusi, paturot sālsūdenī kādu stundu?
davidsonsd 07.06.18
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
Es kūpinu 85-90 grādos 2-2,5 st. Iztīra saliek pa virsu ķiplokus un nokūpina. Sāli beigās ņemot nost.
otinjsh 07.06.18
Salīdzinājumā ar saldūdens zivīm, jākupina īsāku laiku. Tas 100%.
Par temperatūru nepateikšu, bet apmēram tāda pat kā citām, kuru izmanto karstai zivju kūpināšanai.
Ja tu par auksto, tad hvz. Drošvien 3x dienas x 28grādi. :)
o.
JUNKA10 07.06.18
Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
JurgisB 22.05.18
Nezinu vai tas ko iespaido, bet arī vienmēr noskaldu mizu. Citreiz miksēju zaļu un pāris nedēļas saulē kaltušu malku. Pamatā tā ir bumbiere. Sanāk garšīgi. Rūgts nav bijis.
Krishs_KG 22.05.18
defender [10:34]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Sliktakā gadijumā, tad keramzīta blokus. Gāzbetons, mīksts un uzsūc ūdeni vairāk, ziemā var plaisāt. Bet ķieģeļi būtu vislabāk.

jenots13, 22.maijs 2018, 12:50


Ja slinkums likt ķieģelīti vēl jau ir Keratherm bloks (Tas pats dobais ķieģelis tikai lielāks), kaut gan ķieģelītis man liekas vienalga būs labāks. No abiem minētajiem tiešām labāk keramzītbloki, iemeslus jenots jau uzrakstīja.
arvis_an 22.05.18
Esmu novērojis rūgtumu reņģēm, kad kūpinu ar mizu (alksnis/ķirsis) tāpēc vienmēr to noskaldu nost. Bet tas šķiet man bijis tikai reņģēm un liekas, ka tas dēļ viņu mīkstuma, maiguma, trausluma, izmēra arī ir iemesls, jo vairāk paņem sevī. To gan daru metāla kastē, kurai uguns ir apakšā, pašā kastē tikai skaliņi. Kastēs, kur dūms pa taisno, neesmu mēģinājis reņģi kūpināt. A sausums noteikti no tā, ka pārkūpināts. Jūras zivis, arī asarus sālu tikai pēc kūpināšanas un ar smalko sāli, tas ātrāk izkūst un iesūcās.
Biju dzirdējis arī par asaru kūpināšanu iekšas ārā neņemot, bet redzot to cik bieži viņos iekšā ir puspuvušas mailes, to domu atmetu uzreiz :)
jenots13 22.05.18
defender [22.05.18]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.
Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Sliktakā gadijumā, tad keramzīta blokus. Gāzbetons, mīksts un uzsūc ūdeni vairāk, ziemā var plaisāt. Bet ķieģeļi būtu vislabāk.
defender 22.05.18
Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.
Domaataajs 19.05.18
Ir lietoti tādi asari, kas žāvēti ar visām iekšām un netīrīti. Vienīgi sālsūdeni gan tā īpaši redzējuši nebija
Nu zivs kā zivs.
kutis 19.05.18
>Ar visām iekšām?

Fishmens, 19.maijs 2018, 09:02[/quote]
Tieši tā!!!
Lotetattoo 19.05.18
Par cik arī dzīvoju pilsētā,nopirku metāla kūpinātavu.Tikai pasūtīju ,lai restes ieliek mazliet biežāk(jo pārsvarā kūpinu zivi).Pielika ritentiņus,lai varu no garāžas viegli izripināt.Esmu apmierināts ar pirkumu.Tikai ir divas nianses-noteikti vajag kūpinātavu uzsildīt,lai nesvīst.Un termometrs nepareizi rāda.Pirku Tukumā ,tieši pie ražotājiem.
kas_keras 19.05.18
Labdien.

Visi šeit pārsvarā būvē kūpinātavas. Tā kā dzīvoju pilsētā, man tomēr vajadzētu pārvietojamu iekārtu.

Cik skatos, ss.lv ir nopērkamas jau gatavas tērauda metinātās kūpinātavads. Kādam ir pieredze? Gribetos kaut ko vizuāli baudāmu ap 200 litru tilpumā. Kā ir ar tiem lētākajiem variantiem no ss.lv?
Fishmens 19.05.18
kutis [19.05.18]: Viss vienkāršāk ir kūpināt asarus kā to dara tālo austrumu copmaņi. Svaigi saķertus asarus kā ir samet stiprā sāls ūdenī uz pusstundu līdz stundai, atkarībā no izmēra un uz restēm. Gan sulīgi un sāls arī normā. Bet tas ir tikai ar asariem.
Ar visām iekšām?
kutis 19.05.18
Viss vienkāršāk ir kūpināt asarus kā to dara tālo austrumu copmaņi. Svaigi saķertus asarus kā ir samet stiprā sāls ūdenī uz pusstundu līdz stundai, atkarībā no izmēra un uz restēm. Gan sulīgi un sāls arī normā. Bet tas ir tikai ar asariem.
Mazais69 19.05.18
Diez, vai no mitras malkas. Pats žāvēju ar svaigi cirstu alksni un ir viss ok. Drīzāk būda nav kārtīgi izžāvēta un tā svīst.
krumujancis 18.05.18
Rūgtums zivi žāvējot rodas, ja alkšņa malka ir pārlieku mitra. Žāvējot ar sausu malku nekas tāds nav.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs