bums
27.11.09
bums
27.11.09
Tas nav būtiski Tā esu taisījis Ketu kuriļos jo mājās atgādāt savādāk nav iespējams Arī no Murmanskas tā sagatavoti tika vesti Norvēgijas arī tā pat.Latvijas noteikti arī būtu labi ja būtu lielākā vairumā.Bet tik cik noķer tāpat apēd mazsālitus.
bums
27.11.09
murgam Ja noķersi fūzeļus nekādas nepatīkamas smakas nebūs.
Krievu laikos pie šņaba kioska baigā rinda Tas kurš savu devu nopircis iznāk no bodes un lēni lēni malko.
Veči apkārt ,ka traki un jautā -Kāds šņabis -auksts?????
Nē patīkams .Laimīgais atbild
Krievu laikos pie šņaba kioska baigā rinda Tas kurš savu devu nopircis iznāk no bodes un lēni lēni malko.
Veči apkārt ,ka traki un jautā -Kāds šņabis -auksts?????
Nē patīkams .Laimīgais atbild
bums
27.11.09

šādam gabalam 2 ēdamkarotes sāls un 2 ē.kar cukurs

Ja lasis ir vairāk ,palielnat cukura un sāls daudzumu nemainot proporciju, Maisījums noklāj zivi
Aizveram trauku un liekam vēsumā.Pēc 24 stundām zivi apgriežam uz otru pusi

Vēl pēc diennakts zivs ir gatava.Zem auksta ūdens nomazgājam lieko sāli,un atdalam no ādas veidojot att.redzamos gabaliņus

Tad šos gabaliņus kārtojat sevis izvēlētajā traukā atkarībā no laša gaļas daudzuma.Kad viss ir sakārtots visu pārlejat ar labu augu eļlu ieteicam tā kurai nav savas specifiskas garšas/neitrāla/šādā veidā lasis vēsumā jums glabāsies līdz pavasara lašiem un galvenais būs vienmēr pa rokai.
bums
27.11.09
Viepļļiiii Tūlit savos pierakstos pameklēšu ,bet viena man ir galvā.Kad 1975 gadā aizbraucām rudenī pie viena Dundagas mežkunga ,kā ciema kukuli aizvedām sālītu siļķi.Viš noņirdza un delikāti mums pateicās .Taču vakarā uz galda uzlika sālītu lasi /ne mazsālītu -bet sālītu un mucā nospiestu/tas varēja būt ap ziemsvētkiem.Jautājām kur to lērumu ņēmis viņs atteica ,ka salasījis pēc krievu armijnieku sīrojumiem ar elektrību.Tie jefiņi nosist nosita bet nesavāca .Iznāca vesela 80 l mučele ar sālītu laša gaļu.Atklāti- labāku zaceni nebiju provējis .Sālijuma recepti pierakstīju atradīšu aizsūtīš in privat.
Griezeejs
27.11.09
Have fun from that you are doing or do your things elsewhere! - Tā Tu biji domājis? Ja jā, piekrītu :)))))
bums
27.11.09
Vēl viena prātula Lai veiktos un prastos visās jomās ir jābūt GARSTĀVOKLIM.:))) Ja tā nav nečakarējiet prātu laiku un materiālu. :)))
bums
27.11.09
Ja esi specs vienā nozarē tad citas nozares apgūt ir nieks Galvenais ir FUNKTIERIS./un citu cilvēku pieredze/
bums
27.11.09
ūdenim jābūt ar minimālu kaļķa saturu Citreiz ar avota ūdeni ir auzas Ir viena aka Rīgā no kuras barojas visi Rīgas kutku meisteri/labas krutkas/suslu var atjauk kaut no peļķes.
guntisssd
27.11.09
Ja tā manta laba , tad nākošā diena bleķus var uzpulēt labāk nekā ar zaļo pastu:)))
Griezeejs
27.11.09
Bums, da Tev par technologu kādā wisky destilērijā (labā) vajadzētu stradaķ :))))))))))
bums
27.11.09
12 krēslus uzskatu par visu laiku un tautu labāko gabalu.Ja nu vienīgi Bulgakova Suņa sirds sastāda tai konkurenci :)) nu bet tas ir mans pers viedoklis .
guntisssd
27.11.09
Pats svarīgākais tomēr šai visā nodarbē ir galvenā sastāvdaļa H20,(avota):))))
bums
27.11.09
lielāka kļūda ir tad ja visu izdzīto daudzumu sajauc 1 traukā parasti pirmos 1,5 litrus nolieku atsevišķi PERVAK pārējo gan lieku vienā toverī sjaucuj ar labu ūdeni līdz 50 grādiem .Pēc tam to visu uzkarsēju lidz 75-80 grādim samaisu un lieku atdzesēt.Ja vienkārši pie spirta piespersiet ūdeni šņabis iznāks nekvalitatīvs jaukšanas procesā izdalīsies siltums un šo reakciju vajag stimulēt.Kā teica krievu ģēnijs Mendeļējevs Vodku delatj eto vam ne bab šcupatj.:))) Viskija taisīšanai gan dzimtenītes stiprumam jābut 75-80 grādi Bēc gatavības bičiņ jāatlašē


