atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

Karuusis 13.10.19
Šodien iemēģināta jūra no sērijas 'braucu, kad tieku, nevis kad gribu'. Jau rēķinājos, ka vajadzēs bomi ar ķieģeli galā, un brišanu līdz kulei. Bet arī ar visu to rezultāta nekāda. Tā jau skats pie jūras nebija tik briesmīgs. Jā, vilnis ir, straume arī, bet vējiņš silts un saule uzspīd. Priekš pasēdēšanas nav ne vainas. Tautas maz, un pārējie nepacietīgie censoņi arī tukšā. Šobrīd var iet vienīgi bekas mežā piegriezt. Tiem, kas brauc no tālienes, iesaku pagaidīt mierīgākus ūdeņus un starta šāvienu no foruma aktīvistiem.
keners 13.10.19
cope71 [13.10.19]: Pravietis [39m]: Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).Norvēģu galdi ir ēdienu pārbagāti gan svētkos, gan ikdienā. Lielākais kuriozs gan ir tas, ka pēdējos gados nacionālajiem ēdieniem arvien sīvāku konkurenci veido tako un pica!!! Pēc pašu norvēģu veikto ēšanas paradumu aptaujas rezultātiem, pica – kļuvusi par vienu no populārākajiem ēdieniem teju pat Ziemassvētkos! Norvēģijā uzturā ļoti lielos daudzumos patērē gaļu un zivis, šie produkti galvenokārt arī veido nacionālo virtuvi. Esot Norvēģijā, noteikti ir vērts iepazīties ar tradicionālajiem ēdieniem, piemēram – fårikål. Burtiski tulkojot – auns kāpostos. Ēdiena nozīmīgumu pasvītro fakts, ka tam ir arī sava īpašā svinamā diena – septembra pēdējā ceturtdiena ir Fårikål dag. Aitas gaļas ēdieni Norvēģijā ir populāri, piemēram, Ziemassvētku laikā ir vērts nogaršot pinnekjøtt. Vēl kāds senākas izcelsmes ēdiens – Smalahove – aitas galva… Diezgan dramatiska izskata ēdiens – uz šķīvja pasniegta aitas galvas puse, turklāt ar visu aci!
Norvēģijā jāpagaršo – klippfisk. Tās izcelsmei ir ļoti sena tradīcija. Klippfisk svaigā gaisā kaltēta mencas fileja. Šī ir viena no zināmākajām eksporta precēm.
Ziemassvētku garajā sezonā bieži galdā tiek celta lutefisk – sārma zivs. Specifiska ir tās gatavošana uzglabāšanai, ēdiena pagatavošana un, protams, garša!
Būs jāpamēģina :))
egilss 13.10.19
Pravietis [34m]: Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).Norvēģu galdi ir ēdienu pārbagāti gan svētkos, gan ikdienā. Lielākais kuriozs gan ir tas, ka pēdējos gados nacionālajiem ēdieniem arvien sīvāku konkurenci veido tako un pica!!! Pēc pašu norvēģu veikto ēšanas paradumu aptaujas rezultātiem, pica – kļuvusi par vienu no populārākajiem ēdieniem teju pat Ziemassvētkos! Norvēģijā uzturā ļoti lielos daudzumos patērē gaļu un zivis, šie produkti galvenokārt arī veido nacionālo virtuvi. Esot Norvēģijā, noteikti ir vērts iepazīties ar tradicionālajiem ēdieniem, piemēram – fårikål. Burtiski tulkojot – auns kāpostos. Ēdiena nozīmīgumu pasvītro fakts, ka tam ir arī sava īpašā svinamā diena – septembra pēdējā ceturtdiena ir Fårikål dag. Aitas gaļas ēdieni Norvēģijā ir populāri, piemēram, Ziemassvētku laikā ir vērts nogaršot pinnekjøtt. Vēl kāds senākas izcelsmes ēdiens – Smalahove – aitas galva… Diezgan dramatiska izskata ēdiens – uz šķīvja pasniegta aitas galvas puse, turklāt ar visu aci!
Norvēģijā jāpagaršo – klippfisk. Tās izcelsmei ir ļoti sena tradīcija. Klippfisk svaigā gaisā kaltēta mencas fileja. Šī ir viena no zināmākajām eksporta precēm.
Ziemassvētku garajā sezonā bieži galdā tiek celta lutefisk – sārma zivs. Specifiska ir tās gatavošana uzglabāšanai, ēdiena pagatavošana un, protams, garša!

cope71, 13.oktobris 2019, 19:14
cope71 13.10.19
Pravietis [13.10.19]: Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).
Norvēģu galdi ir ēdienu pārbagāti gan svētkos, gan ikdienā. Lielākais kuriozs gan ir tas, ka pēdējos gados nacionālajiem ēdieniem arvien sīvāku konkurenci veido tako un pica!!! Pēc pašu norvēģu veikto ēšanas paradumu aptaujas rezultātiem, pica – kļuvusi par vienu no populārākajiem ēdieniem teju pat Ziemassvētkos! Norvēģijā uzturā ļoti lielos daudzumos patērē gaļu un zivis, šie produkti galvenokārt arī veido nacionālo virtuvi. Esot Norvēģijā, noteikti ir vērts iepazīties ar tradicionālajiem ēdieniem, piemēram – fårikål. Burtiski tulkojot – auns kāpostos. Ēdiena nozīmīgumu pasvītro fakts, ka tam ir arī sava īpašā svinamā diena – septembra pēdējā ceturtdiena ir Fårikål dag. Aitas gaļas ēdieni Norvēģijā ir populāri, piemēram, Ziemassvētku laikā ir vērts nogaršot pinnekjøtt. Vēl kāds senākas izcelsmes ēdiens – Smalahove – aitas galva… Diezgan dramatiska izskata ēdiens – uz šķīvja pasniegta aitas galvas puse, turklāt ar visu aci!
Norvēģijā jāpagaršo – klippfisk. Tās izcelsmei ir ļoti sena tradīcija. Klippfisk svaigā gaisā kaltēta mencas fileja. Šī ir viena no zināmākajām eksporta precēm.
Ziemassvētku garajā sezonā bieži galdā tiek celta lutefisk – sārma zivs. Specifiska ir tās gatavošana uzglabāšanai, ēdiena pagatavošana un, protams, garša!
Pravietis 13.10.19
Es taisos prom uz jūruuuuu! Jūtu ka būs cope;)

19arbuzins81, 13.oktobris 2019, 16:50

Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).
keners 13.10.19
Frutis [13.10.19]: Izskatas slikti
Ja ūdens nav kafija ar pienu, tad jau viss ok
Frutis 13.10.19

Izskatas slikti
Frutis 13.10.19
Šodien nav verts braukt
Es taisos prom uz jūruuuuu! Jūtu ka būs cope;)
keners 13.10.19
leonids [13.10.19]: Droši,ka es Tev vakar ap22 uzspīdināju,kad biji ūdenī.Ar noteikumu,ka biji Kolkā.Tūliņ braukšu uz lieljūru.Izskatās copējama.
Kā es gribētu dzīvot Kolkā...
keners 13.10.19
leonids [13.10.19]: Droši,ka es Tev vakar ap22 uzspīdināju,kad biji ūdenī.Ar noteikumu,ka biji Kolkā.Tūliņ braukšu uz lieljūru.Izskatās copējama.
Nebiju Kolkā, copes expediciju noslēdzām Mazirbē.
leonids 13.10.19
Droši,ka es Tev vakar ap22 uzspīdināju,kad biji ūdenī.Ar noteikumu,ka biji Kolkā.Tūliņ braukšu uz lieljūru.Izskatās copējama.
keners 13.10.19
Sistēmas ar salasiju zāļu mučkuli, kādas 20, ja ne vairāk... 2 tīkli ar sapujusam butēm bija izskaloti
keners 13.10.19
leonids [13.10.19]: Seedoo,esmu izārstējies no nevajadzīgas brišanas.Kur man vajag varu iemest no krasta.Vakar paniekojos līča pusē,3gab paņēmu.Pilnmēness žilbināja acis.
Es ar sākumā bez brišanas mēģināju, bet kolēģis brida, viņam bija butes, man nē! Uzvilku brienamo un lieta aizgāja!
Frutis 13.10.19
1 un vakars
Frutis 13.10.19
1 un vakars
Frutis 13.10.19
1 un vakars
Gacho2133 13.10.19
Un kā ar copi?
Nē,tas nav priekš manis...:)
Frutis 13.10.19

Izskatas ta

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs