atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Makšķerēšana jūrā

Pravietis 19.11.19
Pravietis [31m]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!

keners, 19.novembris 2019, 21:21

Alksnis sākumā iekuram - oglītei, jasmīns, ābele, ķirsis. Katrs liek pēc garšas un daudzuma un savam iespējām. Ar jasmīnu nevajag forsēt, runā tautā, ka esot it kā indīgs koks. Tiesa vairāk kā 20 gadus palēnam kurinu un esmu dzīvs.:). Tā kūpināja mani senču seņči. Universāla recepte visām gaļām. Galvas negriežu nost tādēļ, lai izskats saglabājas un labums neiztek. Pie tam man garšo galvā esošā gaļa, tāpat kā mencai.:).
Pravietis 19.11.19
Tādas krievu senos laikos vareja pa pazīšanos Ventspilī dabūt no zvejniekiem,kuri mājās viņas apm. 2 sutkas kūpināja.

skubrags, 19.novembris 2019, 21:32
skubrags 19.11.19
Tādas krievu senos laikos vareja pa pazīšanos Ventspilī dabūt no zvejniekiem,kuri mājās viņas apm. 2 sutkas kūpināja.
skubrags 19.11.19
Vai kāds vēl atcerās Ventiņu ;pepin,us;?Auksti kūpinātās butītes!!!! Super!!! Pusgadu vareja turēt pieliekamajā,tad uz 5min.karstā ūdenī un super kūpināta alus bute!!!!!!
keners 19.11.19
Pravietis [19.11.19]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....
Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!
Pravietis 19.11.19
Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....
keners 19.11.19
airi2 [19.11.19]: Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
Juu, pilnīgi Tev piekrītu! Jārok un tad jau būs! :)
airi2 19.11.19
Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
J-anchuks 19.11.19
Roberts89 [19.11.19]: Tāpēc tas nav Ziemeļu, bet leišu mols.
Nesatraukājies, šie nu jau sastopami pa visu pieprasītajām. 2 nedēļas atpakaļ kauna šiem nebija no Pāvilostas mola paša gala maukt. Viens sēdēja tieši zem vārtu gaismas uz paaugstinājuma, otrs tikai nokabināja un mainīja ēsmu, trešais kaut ko tirinājās skraidot gar visiem pārējiem kātiem.
keners 19.11.19
edzuss2 [19.11.19]: Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
Ai tak beidz... :)) ar makšķeri un rūpnieciskā??? Tie kas saunragā un mazirbe huja...i ar tikliem bez licenzem un lieguma laika, tur iebildumu nevienam nav un par bimziem ar neviens nesauc, te vienreiz dzīvē trāpi uz eldarado un uzteiz bomzis un rupnieciskais! Saprotu Edzuss ka tas ir prikols, bet nu... Zb
leonids 19.11.19
Cope,,pēc apžāvēšanas,never ciet hermētiski,atstāj spraugu.Kurināmo pēc aizvēršanas pieliec pa pagalītei.Dari nesteidzoties,sanāks labi.Noslēdz savu kuriņu cikla otrajā pusē.Viegli ir dot padomus,jārāda praksē.Es pēdējos gados lieku tikai guļus,sāli uzberu kad ir noņemts no restes.20min cikls gatavs,sanāk karsts un pufīgs.Būdā cikls ilgst līdz 8st.Tur karstais nesanāk.
edzuss2 19.11.19
Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
keners 19.11.19
cope71 [19.11.19]: Droši vien, ka divas stundas vis maz jāapžāvē. Stundu esmu žāvējis, vairak gan ne. Šķiet jau ka ir apvilkusies un sāku pielikt malciņu un ne kā. Krīt. Pirmajā reizē kad buti kūpinaju, man puse sakrita zemē, kamēr pamaniju. Tag jau pēdējās reizes lieku guļus un ne kadu kreņķu.
Nu jā, bet cik tu vari salikt guļus? Mums te ap 200 butēm janokupina, viena piegājienā 60 butes sadūrām, liekas ka never ending story, pēc 4h tik apžuva, tagad jau viss smuki brūns un drīz jau liksim otru tūri iekšā!
tisrims 19.11.19
cope71 [19.11.19]: keners [17:41]: Bomāru alga...Tu viņas kūpini caurdurot, cik redzu!? Viņas Tev zemē nekrīt? Esmu vairākas reizes tā kūpinājis un vienmer kāda nokrīt, sevišķi lielākās. Beigās esmu šo atmetis un butes ar kūpinu liekot guļus uz plauktiem. Esmu mēģinājis viņas vējot, apžāvēt, ļoti zemā temperatūrā sākumā kūpināt, bet ne kā. Ar reņģi un bullīti kaut kā esmu ticis skaidrībā, bet ar buti ne kā.
Ar buti tāpat, kā ar reņģi. Jāapžāvē ar pacietību sausu pie pavērtām durvīm, pēc tam nekrīt.
cope71 19.11.19
Droši vien, ka divas stundas vis maz jāapžāvē. Stundu esmu žāvējis, vairak gan ne. Šķiet jau ka ir apvilkusies un sāku pielikt malciņu un ne kā. Krīt. Pirmajā reizē kad buti kūpinaju, man puse sakrita zemē, kamēr pamaniju. Tag jau pēdējās reizes lieku guļus un ne kadu kreņķu.
Pravietis 19.11.19
Nekad dzīvē neesmu ēdis buti žāvētu ar ķiplokiem....Un pats to neesmu darījis.
keners 19.11.19
cope71 [19.11.19]: keners [17:41]: Bomāru alga...Tu viņas kūpini caurdurot, cik redzu!? Viņas Tev zemē nekrīt? Esmu vairākas reizes tā kūpinājis un vienmer kāda nokrīt, sevišķi lielākās. Beigās esmu šo atmetis un butes ar kūpinu liekot guļus uz plauktiem. Esmu mēģinājis viņas vējot, apžāvēt, ļoti zemā temperatūrā sākumā kūpināt, bet ne kā. Ar reņģi un bullīti kaut kā esmu ticis skaidrībā, bet ar buti ne kā.
Mocamies jau 4h bez vāka mēģinām apžāvēt, laikam par daudz salikām , nefiga nežūst! Esmu amatieris šajā jomā! Nebūšu īstais padomu devējs!
edzuss2 19.11.19
Manuprāt, cik cilvēku tik viedokļi. Arī es kūpinu guļus, bet ar visām galvām. Izgriežu nelielu caurumu augšpusē, lai dabūtu iekšas ārā un viss. Lai kūpinot visi gardie tauki paliek zivī nevis iztek vai notek. Sāls, ķiploks un zivs sanāk garšīga.
seedoo 19.11.19
leonids [19.11.19]: Cope,cik ilgi apžāvē?Vairāk par stundu vajadzētu.Ātrajā kūpiņā bez apžāvēšanas,tad guļus.
Es pateiktu divas. Ir ar aplauzies...
leonids 19.11.19
Cope,cik ilgi apžāvē?Vairāk par stundu vajadzētu.Ātrajā kūpiņā bez apžāvēšanas,tad guļus.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs