
KOTAS INSTRUKCIJĀ- The smoking time for a fish weighing 1.5 kg is about one hour.
ja mazā rimi vista standartā ap 1,7kg pāris dienu marinēta, tad var sanākt ar.
ja mazā rimi vista standartā ap 1,7kg pāris dienu marinēta, tad var sanākt ar.
andzha33 [11.09.20]: Nezinu, kā ir iespējams nokūpināt veselu vistu 1h15min :) Cepeškrāsnī kur ir 200+ grādi vista nav tik ātri gatava...Vistai normāls kūpināšanas laiks 80 grādu temperatūrā ir apm 4h..Ja tu, ejot 80 grādos pirtī, paķersi padusē līdzi vistu, es domāju, ka viņa gatava nekļūs nekad
andzha33 [11.09.20]: Nezinu, kā ir iespējams nokūpināt veselu vistu 1h15min :) Cepeškrāsnī kur ir 200+ grādi vista nav tik ātri gatava...Vistai normāls kūpināšanas laiks 80 grādu temperatūrā ir apm 4h..Cepeškrāsnī pie 200° vista ir gatava pa syundu.
Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?
raihs, 10.septembris 2020, 21:50
Zirgagjimis [11.09.20]: Jurik [Vakar]: raihs [Vakar]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Fizikā pie dažādiem spiedieniem tas ir ok. Vai tajās kūpinātavās ir kādi spiedieni -hvzJā, jā, jurik-durik,Sīkaļa pamodies! Škic atpakaļ palātā!:D
Kūpinātavās ir riktīgi spiedieni!:)
Jurik [10.09.20]: raihs [Vakar]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Fizikā pie dažādiem spiedieniem tas ir ok. Vai tajās kūpinātavās ir kādi spiedieni -hvzJā, jā, jurik-durik,
raihs [10.09.20]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Fizikā pie dažādiem spiedieniem tas ir ok. Vai tajās kūpinātavās ir kādi spiedieni -hvz
raihs [10.09.20]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Es vistu cepeškrāsnī gatavu dabūju 200 grādos kādā nepilnā 1,5 stundā. Vista 2-2,2kg, abas kūpinātavā 70-90grādos 3,5 stundas.
raihs [10.09.20]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Arī izmēri un proukcijas daudzums...
Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?
raihs, 10.septembris 2020, 21:50
Kāds šeit ir viedoklis par koka kūpinātavas siltināšanu un, ja siltinājāt, kādu pīrāgu veidojāt?
Paldies.
Azverins, 10.augusts 2020, 12:05
Pravietis [20.08.20]: par copi un rīkiem.Pravieti,
Copenes,zivis un kaut kas cits
«
»
16.07.17 cl@coperis14
6 Skatījumi 1328
Muca,restes iekša,caurums vidu metāla plāksne virsū caurumam lai dūmi cirkulējas pa visu mucu vienmērīgi,truba un piemetināts resīvers,un grādus līdz 80 varu dabūt,kūpināju zivis viss ok
[0] Komentāri
Pravietis
Pravietis :
Super...., nezinu gan kāpēc ražotājiem tas neienāk prātā. Laikam tādēļ, ka ķīnieši. Manuprāt, Loti pareizs kungam funktieris, man ir tieši tāda pati konstrukcija. Esmu par šo rakstījis un esmu bijis neprašas apsmiets. Muca stāv gan vertikāli un kurtuve (buržujka) nedaudz zemāk attiecībā pret žāvētavu. Tas tādēļ, ka vilkme (gaisa spiediens) mēdz būt dažāds. Savienotājdūmvads man ir regulējams, lai varētu taisīt visus iespējamos (karstos, vidējos un aukstos) kūpinājumus. Man ir sabīdāmas viena ptrā caurules. Ļoti svarīgs ieguvums ir tas, ka minimalizēts ir kancerogēno vielu daudzums kūpiņā. Ēdīsim taču vārītos vēzīšus, bet ne "kūpinātos vēzīšus". :). Ļoti iesaku arī tiem , kuriem nav pagaidām kūpinātavas. Lai veicās....
Jurchiks [14.08.20]: Uznāca iedvesma un uzmeisteroju sev kūpinātavu.Skaisti un gaumīgi. Tagad tik pirmo kūpiņu vēl ieliec. :) Lai labi kūp.
https://youtu.be/EtUfZk_0Npw