Alex
09.11.20
~2.5m ir ok priekš trubas. Vecas lēti var nopirkt. Agrāk kurtuvē griesti bija čuguna plīts virsma, ar 2 tievām pagalēm t bija laba, dažreiz pat metu zaļus zarus, jo pēkšņi t bija virs 100. Kurtuvei nebija durtiņu.
Alex
09.11.20
sapalens
09.11.20
Jā, tagad ir atkal viela pārdomām!!! Truba vai mūrēšana?!?!?!
erzelis5, 2.novembris 2020, 19:16
daddy_j
02.11.20
Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas
erzelis5, 2.novembris 2020, 18:28
JurgisB
02.11.20
erzelis5 [02.11.20]: Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?
daddy_j, 2.novembris 2020, 17:08
erzelis5
02.11.20
JurgisB
02.11.20
daddy_j
02.11.20
Labvakar, dūmotāji! Kāds būtu optimālākais garums tunelim (trubai), kas savienotu kūpinātavu ar uguns kurināšanas vietu (krāsni)??? Tuneli ir doma mūrēt no ķieģeļa. Pati kūpinātava ir dzelzs kaste (75x75x120 ar 2-viem plauktiem un koka pārsegumu (jumtiņu))(pagaidām). Bet ir doma dzelzi noņemt un apšūt ar koku. Pārsvarā tiks kūpināta vista un zivs, pa retam kāds gaļas gabals.
Labprāt uzklausīšu Jūsu domas un priekšlikumus!!! (bez apdir..nas)
erzelis5, 31.oktobris 2020, 19:19
erzelis5
31.10.20
Hagis
15.10.20
Domaataajs
15.10.20
Ir gan minēts, un pat vairākkārt, tāpēc jau arī liku saiti uz to lapu.
Piemēram: Obstbäume wie Apfel, Erle, Mandel, Aprikose, Esche, Birke, Kirsche, Ahorn, Pfirsich und Birne gehören zu einer Weichholzkategorie, die Ihrem Fleisch oder Meeresfrüchte einen weichen Geschmack verleiht. (Piešķirot gaļai un zivīm maigu garšu).
dim, 15.oktobris 2020, 17:41
7up
15.10.20
copis
15.10.20
dim
15.10.20
Bumbieris (Birne) tur nav minēts.
Domaataajs, 15.oktobris 2020, 17:22
7up
15.10.20
Domaataajs [15.10.20]: Bumbieris (Birne) tur nav minēts.Tāpēc jau sākumā jautāju par konkrēti bumbiera koksnes īpašībām, kūpināšanā.
Domaataajs
15.10.20
Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?
7up, 15.oktobris 2020, 15:55
Ja var ticēt rakstītam vārdam (jo pats ar bumbieri kūpināt neesmu mēģinājis), tad var gluži tāpat kā ar ķirsi, ābeli utt. (šeit detalizētāk sarakstīts par dažādu kokšņu lietošanu kūpināšanai - https://grillbereich.de/das-beste-holz-zum-raeuchern/)
dim, 15.oktobris 2020, 16:49
dim
15.10.20
Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?
7up, 15.oktobris 2020, 15:55
7up
15.10.20
Willy [15.10.20]: 7up [45m]: Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?Es liktu alksnim klāt!sausus!;) Kūpinš būs karamelizēti zeltains ar rudenīgu piesitienu!;) alu neaizmirsti!;DNē, man ir ,,zaļi zari,,. Tāpēc domāju, vai der zivju kūpiņam un vai neietekmēs tas garšu.