Jā.Vīri teica,ka situācija visur līdzīga.Līča pusē līmenis līdz kāpai.Dabūju atkāpties 3reizes,ūdens nāca klāt .
Brauciet tepat uz jūru.Vakar 5,5kg trīs stundās.Zāle daudz,sadzīvot var.
leonids, 19.augusts 2021, 09:51
Ragā biji?
Brauciet tepat uz jūru.Vakar 5,5kg trīs stundās.Zāle daudz,sadzīvot var.
Sveiki copmaņi,varbūt ir kādam vēlme aizlaist šoruden pacopēt uz Norvēģiju?Doma ir copēt no krasta,apmēram uz nedēļu.Septembra otra puse.
Pamērcē sojas mērcē ar mārrutkiem un min uzreiz iekšā. Sašimi tjipa. Tīri ēdams, bet gaumes lieta, protams.
Udele [17.08.21]: Mazsālīts lasis vai vimba - sāls un cukurs! Kad zivs uz maizes tad pa virsu piperu un sīpolu. Viss!! Tik vienkārši!
edzuss2, 15.augusts 2021, 21:14
un vēl varu ieteikt tuč, tuč citrona sulu. perfekti!
Vai vēl labāk, laimu.!
majonēzi uzsmērē, kad ēd.
Mazsālīts lasis vai vimba - sāls un cukurs! Kad zivs uz maizes tad pa virsu piperu un sīpolu. Viss!! Tik vienkārši!
edzuss2, 15.augusts 2021, 21:14
un vēl varu ieteikt tuč, tuč citrona sulu. perfekti!
Nu ko vīri, rīt vēl kāds taisās uz copi?
Mazsālīts lasis vai vimba - sāls un cukurs! Kad zivs uz maizes tad pa virsu piperu un sīpolu. Viss!! Tik vienkārši!
edzuss2, 15.augusts 2021, 21:14
Par gaumi nestrīdas, katram sava garšas izjūta, bet kā mani mācīja sirmgalvis, tad izvelkot zivi no ūdens tai ūdeni vairs nav jāredz. Un tā recepte svaigi izvilktai forelei vai lasim bija 1:2:3, tas ir tējkarote piparu, divas cukura, trīs sāls uz 1KG svaigas filejas, tin maisiņā, sēdies virsū un pēc 20 min. liec uz maizes. Ar šmigu var apēst dajebko, mednieku amaizantās zaķa spiras un svaigus pautus utt., pats gan esmu tikai dzinējs bijis un "trāpījās" uzkodā svaigi pauteļi, kas līdzīgs tai svaigajai laša filejai "no zem pakaļas" jo dzimtenīte bija pusgraņonka un ap 50° !!!
Ne asakas, VĪRI, tfu tfu tfu . . . .
Bet svētais noteikti atkal izdomās kādu atmazku, ka mēs ne tā izlasījām un ne tā sapratām! :)))
Protams! Saber tik citronpiparus uz ar dzimtenīti kauč ruduli....! :)
Tad jau karpa ar var aiziet mazsālīta:)))
Ālants ari labs iesālīts. Pārskrēju pāri bildei, neievēroju. 30 cm atļautais pēc noteikumiem.
Mazsālīts lasis vai vimba - sāls un cukurs! Kad zivs uz maizes tad pa virsu piperu un sīpolu. Viss!! Tik vienkārši!
egaups12 [15.08.21]: Džeki labi kārdina, 2ien brauks atklāt sezonu kkur no Ventspils līdz Kolkai
Neesmu skatījis laiku, bet ja laiks atļauj tad droši brauc - nenožēlosi!
Sīpols ir ok, ja vimbu, zandartu u.c. iemarinē. Bet tad iztrūkst svarīga sastāvdaļa... etiķis.
Ja mazsālīt, tad tikai sāls un cukurs.
Pilnībā piekrītu usis. Citronpiparus neredzu ne vienā no pagatavošanas receptēm. Sabojāta zivs. Beigās, kad iesālīta vai iemarinēta un ir jau uz maizītes, tad var nedaudz melno piparu uzkaisīt.
Nez, kā kungam var garšot pēc piedāvātās receptes sabojāta zivs. Lai gan, ja ar dzimtenīti, tad vienalga ko uzkož!:)
Džeki labi kārdina, 2ien brauks atklāt sezonu kkur no Ventspils līdz Kolkai
Ar citronpipariem un sīpolu visas zivis garšo vienādi.
Šito tāpat kā skumbriju, daži arī vimbu sauc par strādnieku (viltoto) lasi. Izgriez fileju, pieliec cukuru, sāli, citronpiparus un sīpolu virsū. Sviestmaizei klāt dzimtenīti, vai to ko katrs var atļauties. Ja garšos labāk par vimbu, tātad ālants, jo manuprāt, pēc tāda izskatās. :).