atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Vienkārši runājam par visu ko!

snipiens 29.jūl
egilss
Kad mēs tirgojām gaļu un kūpinājumus, loģiski cena bija augstāka, ar maksimu nekonkurēsi, bet cilvēks, kas to nopērk, uz maksimu vairs neiet. Tas arī ir galvenais, Diemžēl ir kontingents, kas neatšķir garšas un citas īpašības un kam visu nosaka cena.
Ekonomikas likums, par lētu naudu labu mantu neuztaisisi.

Pastāsts no kontigenta :),kurš ir audzējis pats cūkas...kupinājis un kūpina gaļu,zivis ar malku ( neviss ar šķidrajiem dūmiem vai kā viņus tur pareizi sauc).Šancē kolēģi pastāsta,ka jaunatvērtajā bodē labu,labā cūkgaļa tirgojas...cena augstāka kā mahimās,toties esot gardāka.Saslavētajā bodē nopirku gaļas kluci.Sagriezu priekš gulaša un uz pannas virsū...ak tu dieviņ...tāda pati,balta putu zampa nāk ārā,kā no mahimas gaļas.Piemetu ixsu pie deguna :)...ekonomika visprostākā sanāk...kāpēc jāmaksā dārgāk par to pašu apsipienu :)...nekā personīga...tikai bizness !:)
rihis1999 28.jūl
Ko darīt ja pēkšņi vairs nedarbojas mana cope aplikācija? Mēģināju dzēst, un lādēt pa jaunu , tāpat uzkaras
egilss 28.jūl
Tomas, baltajā mājā un arī stends tirgū.
Snipiens jau pareizi saka, ka nevar zināt kā katrs audzina cūku, un vai var ticēt ko stāsta.
Tas laikam pat nav svarīgi.
Jāpiebilst, ka tirgum ražojot, nevar audzēt cūku gadu. Tas būs bankrots, bet var visu sabalansēt.
Kad mēs tirgojām gaļu un kūpinājumus, loģiski cena bija augstāka, ar maksimu nekonkurēsi, bet cilvēks, kas to nopērk, uz maksimu vairs neiet. Tas arī ir galvenais, Diemžēl ir kontingents, kas neatšķir garšas un citas īpašības un kam visu nosaka cena.
Ekonomikas likums, par lētu naudu labu mantu neuztaisisi.
snipiens 27.jūl
Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.

egilss, 27.jūlijs 2025, 18:42


Tāpat mēs klāt neesam stāvējuši tām bio-eko-naturliš :) barotajām cūkām, pie siles.Kādreiz mājās cūkas baroja ar vārītiem kartupeļiem,runkuļiem,ēdienu atliekām no ēdnīcām ,utt.Tagad diez vai,jo kartupeļu lauku tik pat kā naf.Mājās cūkas audzēja 100kg. pa gadu...tad tā bija gaļa.Tagad ēdam kuij viņ zin ko,bet it kā jau masveidā pie Pētera dēļ tā neiet.Prasīsi vai bio-eko-naturliš...protams!:)Prasīsi vai tie kartupeļi ir adretta...jā :),lai arī redzu ka nav.:)RIMI biju akujā par kartupeļiem...izcelsmes valsts Zviedrija un Grieķija.Tādi laiki,tādi laiki...tāpēc citreiz cena nosaka visu,jo ticēt tāpat nevienam nevar...nekā personīga...tikai bizness!:)
Tomas 27.jūl
Kur Jelgava ir noperkama
egilss 27.jūl
Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.
Bebrs 27.jūl

Par sākto tēmu- gaļu nepērku vispār, tā man ap māju staigā. Ar antibiotikām piepumpētās vistas neēdu. Tikko samalta mežacūka.
egilss 27.jūl
Šodien tāds pļāpīgs garīgais pēc pāris Užavniekiem– sēžu uz balkona, klausos lietū, izbaudu vēsāku brīdi un spamoju forumā. :D

Man ir jautājums, galīgi ne par copes tēmu.

Lielākajai veču daļai garšo mājās gatavota cūkgaļas kotlete. Problēma ir tāda, ka šim pasākumam sievai jāvelta diezgan daudz laika, un ir baigi stulbi, ja nav laba rezultāta dēļ manis nopirktās maltās cūkgaļas.

Iesakiet, lūdzu, kādu lielāku ražotāju, kas cūku barībā neizmanto pārstrādātas zivis. Man ļoti nepatīk cūkgaļas kotletes, kas garšo pēc zivs – turklāt ne īpaši svaigas.

Lauku Baudas veikali tirgo Ulbrokas gaļas kombināta produkciju – maltā gaļa smird pēc zivīm. Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.

Ja marinētā kakla karbonādē vai šašlika gaļā to nejūt, tad kotletēs – ļoti.

Kurzeme Bekons? RGK?

YouTube un MI uz šo objektīvi neatbildēs, tādēļ jautāju Jums.
Iesakiet kādu ražotāju.

RaimisD, 27.jūlijs 2025, 15:57
RaimisD 27.jūl
Bebrs [27.jūl]: Tak var nopirkt arī mājās audzētu cūci, tik tad parasti jāpērk vismaz puse vai ceturdaļa no cūkas
Tak privātie arī grēko. Tas zivju kombikorms ir efektīva lieta – maksā stipri lētāk nekā kartupeļi, bietes utt.
Cūķis labi aug, pieņemas svarā, daudz vitamīnu, mazāk slimo. Vienīgi gaļas garša tāda pretīga.
Ja nav jāēd pašam – tad pofig.
Bebrs 27.jūl
Sadala pa frakcijām, zupai, karbonādei, samaļ kotletēm, iepako vakumā un saldētavā iekšā. Krājumi ziemai vai X stundai gatavi
Bebrs 27.jūl
Tak var nopirkt arī mājās audzētu cūci, tik tad parasti jāpērk vismaz puse vai ceturdaļa no cūkas
BrunoL 27.jūl
Gribi garšīgas kotletes, pērc gaļu ar treknumu un mal mājā.
Labu cūkgaļu lielveikalā nenopirkt.
RaimisD 27.jūl
Bebrs [27.jūl]: Mežacūka neēd zivis. Šobrīd arī speķa kārta ir tīri tā neko, un cauraudzis pa pirmo.
No mežacūkas gaļas bišķi mīziens dēļ trihinelozes baktērijas. Pēc struktūras arī īpaši nepatīk – pasausa, šķiedraina.
RaimisD 27.jūl
RaimisD [27.jūl]: Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.
Korektors bišķi sačakarējās – domāts Polijas.
Popersss 27.jūl
Šodien tāds pļāpīgs garīgais pēc pāris Užavniekiem– sēžu uz balkona, klausos lietū, izbaudu vēsāku brīdi un spamoju forumā. :D

Man ir jautājums, galīgi ne par copes tēmu.

Lielākajai veču daļai garšo mājās gatavota cūkgaļas kotlete. Problēma ir tāda, ka šim pasākumam sievai jāvelta diezgan daudz laika, un ir baigi stulbi, ja nav laba rezultāta dēļ manis nopirktās maltās cūkgaļas.

Iesakiet, lūdzu, kādu lielāku ražotāju, kas cūku barībā neizmanto pārstrādātas zivis. Man ļoti nepatīk cūkgaļas kotletes, kas garšo pēc zivs – turklāt ne īpaši svaigas.

Lauku Baudas veikali tirgo Ulbrokas gaļas kombināta produkciju – maltā gaļa smird pēc zivīm. Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.

Ja marinētā kakla karbonādē vai šašlika gaļā to nejūt, tad kotletēs – ļoti.

Kurzeme Bekons? RGK?

YouTube un MI uz šo objektīvi neatbildēs, tādēļ jautāju Jums.
Iesakiet kādu ražotāju.

RaimisD, 27.jūlijs 2025, 15:57
Bebrs 27.jūl
Mežacūka neēd zivis. Šobrīd arī speķa kārta ir tīri tā neko, un cauraudzis pa pirmo.
RaimisD 27.jūl
Šodien tāds pļāpīgs garīgais pēc pāris Užavniekiem– sēžu uz balkona, klausos lietū, izbaudu vēsāku brīdi un spamoju forumā. :D

Man ir jautājums, galīgi ne par copes tēmu.

Lielākajai veču daļai garšo mājās gatavota cūkgaļas kotlete. Problēma ir tāda, ka šim pasākumam sievai jāvelta diezgan daudz laika, un ir baigi stulbi, ja nav laba rezultāta dēļ manis nopirktās maltās cūkgaļas.

Iesakiet, lūdzu, kādu lielāku ražotāju, kas cūku barībā neizmanto pārstrādātas zivis. Man ļoti nepatīk cūkgaļas kotletes, kas garšo pēc zivs – turklāt ne īpaši svaigas.

Lauku Baudas veikali tirgo Ulbrokas gaļas kombināta produkciju – maltā gaļa smird pēc zivīm. Rimi produkcija vakuuma pakās nāk no Pillijas – arī smird.

Ja marinētā kakla karbonādē vai šašlika gaļā to nejūt, tad kotletēs – ļoti.

Kurzeme Bekons? RGK?

YouTube un MI uz šo objektīvi neatbildēs, tādēļ jautāju Jums.
Iesakiet kādu ražotāju.
Domaataajs 22.jūl
Plekstis 22.jūl
Bjorgvins [21.jūl]: Neiespringsti.Var jau būt baigi principiālais. Bet vai vajag.Es kādreiz agrāk dikti daudz pa forelēm staigāju.Šad un tad nācās uzdurties vai nu iemestai makšķerei vai aizvēsturiskai gruntenei.Es nekad tos štrumus neaiztiku.Šad un tad satiku arī īpašniekus,lauku večus.Nu tipa nav laika,daudz darba.Jā laukos nav viegli.Normāli,cilvēciski parunājāmies.Parasti tika piedāvāts autiņu pie viņu sētām nolikt.Reti kad kāds neadekvāts trāpījās. Tā,ka diez vai visur baigi vajag to likuma burtu.
Paldies, paldies...
Tā kā pirmo reizi ar ko tādu saskāros, tad tikai gribēju saprast, kādos apmēros tas tiek darīts un kas tieši.
Nogāju, iekāpu upē un apskatīju... pēc tam šeit ienācu.

Kļuvu kripatiņu gudrāks, paldies;)
H20 22.jūl

Vakar aizmaucu uz Amatu. Forelējis tur praktiski neesmu, vien pāris reizītes. Upe zināma kā Latvijā numur viens ar straujāko kritumu. Un šķiet nav skaistāku krastu, līkumu, akmeņu kā vien tikai tur. Tā sajūta, ka stāvi ielejā, mētā rotiņu atvariņos un aiz akmentiņiem vai kādā tumšā bedrē. Tā ir pasakaina sajūta. Viss tas lielais dabas skaistums. Tas spēks un mūžīgā tecējuma plūsma. Ūdens, akmeņi, koki un debesis. Un jā. Krastā zivju audzētava. Uzreiz jau ģērbjoties ar sarkasmu smaidīju. Ja jau zivju audzētava. Tad jau upē jābūt zivīm. Forelēm. Lielām un daudzām. Viņas tur ļoti labi iederētos. Bet nekā. Vien izvilku trīs foreles. Nu tādas, lielākas par mailīti. Vēl es domāju. Mani dēli tur jāaizved. Mazums pēc 30 gadiem viņiem veiksies ar lielākām forelēm. Upe mainās katru gadu. Tas akmens, kas bija kraujas augšā, tad būs jau upē ieripojis. Daudz kas upē būs mainījies. Tas kas upei dara pāri, nesatraucieties kolēģi. Visam ir sekas. Katram algas diena protams pa savam ;)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs