atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

konservēšana

snipiens 15.feb
Kaut kā līdzīgi es daru.Mugurkaulu es arī ar šķērēm izgriežu.Ribas ar filējamo nazi ( Buma taisīto)izgriežu.Spuras,galvu,asti ar šķērēm nošņikāju .

https://www.youtube.com/watch?v=tn3Cwsvorxo
snipiens 15.feb
Kā filē, lērums aiziet zudībā.

Ir vairāki paņēmieni kā filēt.Es esmu nonācis pie tāda,kur tikai asakas aiziet zudībā.,,Viģikus" te nemāku ielikt. Kā es to daru...skaidrojot ar vārdiem var neiebraukt fīčā.Jāpameklē jūtubē, kas līdzīgs.Ja šķiet ka daudz metās ārā...no tā visa var zupņiku izvārīt.
Nešaubos, ka mazām zivīm asakas kļūst mīkstas. Man pamatmasa bija no vairākus simtus g smagām karūsām, kas nav gluži sīkas un asakas arī parupjas.

Varēja just, ka mīkstākas ir kļuvušas, bet ne tuvu tā, lai varētu ēst.
Kā filē, lērums aiziet zudībā.
Kad dažas reizes gatavoju zivis, liku garšvielas un tikai eļļu, lai sanāk šprotes modē, jā, pirms tam drusku dūmos, lai dūmu smeķis ar klāt, stundu dampēju, asakas nejutu, lai gan liku sīkzivis, nu tā, provei...
snipiens 15.feb
Ja reiz tēma pacelta, gribēju apjautāties, vai kāds taisa arī zivju konservus?

Es taisu lērumā.:)Bez autoklāva diez vai var tikt vaļā no asakām.Es līņiem griežu ārā muguras asaku,ribas un spuru kaulus.Pličiem,breksēniem,ruduļiem,raudām,utt. līdz ~300 gr.asakas sadalās un var ēst ar aizvērtām acīm un karotēm.:)Butēm tikai muguras lieku burkās.Ribas un centrālā asaka tām nesadalās...pārbaudīts vienu reizi.Vimbām arī centrālo asaku ārā...mazās izkūp :) pateicoties spiedienam un temperatūrai.
snipiens 15.feb
Kādreiz bija lapa hunters.lv, tur bija ideāli un sīki viss process aprakstīts, diemžēl tā beigta. Savam baltkrievam vispirms uzpumpēju 2atm, tad uzkarsēju, lai spiediens ir 4,2- 4,5atm (ne vairāk, piedegs!), noturu 1,5 stundas, slēdzu ārā, kad atdzisis, nolaižu štīmi, un taisu vaļā, viss. Iznāk pa pirmo.

brivkalns, 15.februāris 2024, 11:15


Es daru biku savādāk,bet galvenais jau ir gala iznākums !:)
Uzpumpējot tam pašam ,,baltkrievam: tās 2vas atm.kādas 15mit minūtes pagaidu,lai pārliecinātos,ka vāka blīve tur spiedienu.Pēc tam ar ventiļa palīdzību spiedienu pamazinu līdz 1,1nai atm.Piešķiļu uguni un apmēram pēc 2vām stundām autoklāvā ir 3,9-4,0 atm.=120grādiem.Tad nogriežu gāzi mazāk,tā lai spiediens nekrītas.Zivju konservus tādā režīmā izturu 30mit minūtes,gaļu 45cas.Ugunu nost un lai atdziest.Dziestot viss tur vēl gatavojas.

Vadījos no itā ,,ģaģkas":),kurš smalki visu apstāsta.
https://www.youtube.com/watch?v=oKYnLIOIwFE
Ja reiz tēma pacelta, gribēju apjautāties, vai kāds taisa arī zivju konservus?
Esmu mēģinājis - sagriez gabalus, piešauj kādu nieku eļļas, ūdeni, garšvielas un sanāk visai labi, vien asakas... Ne visas zivis filēsi, bet no konserviem ķibināt ārā asakas slinkums. Mēģināju ilgāk vārīt, mēģināju pamarinēt etiķī, ko vēl ne. Nekā...
Idejas?


P.S.
hunters.lv nevaid miris. T.i. - miris gan, bet internets neaizmirst.
https://web.archive.org/web/20171116221113/http://www.hunters.lv/latforum/viewtopic.php?f=38&t=431

Var pameklēt iekš Wayback machine. Jā, nebūs smuki, bet iekš sadaļas Medības -> Trofejas, virtuve, zvēri var atrast recepšu tēmu. Savulaik lasīju - bija tīri noderīgi.
Berjoza 15.feb
Nosterelizēju 120 grādos 40min. Zem 1,8bar
Roniks 15.feb
Trihinella iet bojā 70 graados
klops_G 15.feb
Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?

Berjoza, 15.februāris 2024, 07:39


Lai tiktu vaļā no trihinelozes vai botulisma?
Ja uzsildīsi līdz 120C, tad trihineloze jau būs nobeigusies. Botulismam 30min jānotur 120C.
Kādreiz bija lapa hunters.lv, tur bija ideāli un sīki viss process aprakstīts, diemžēl tā beigta. Savam baltkrievam vispirms uzpumpēju 2atm, tad uzkarsēju, lai spiediens ir 4,2- 4,5atm (ne vairāk, piedegs!), noturu 1,5 stundas, slēdzu ārā, kad atdzisis, nolaižu štīmi, un taisu vaļā, viss. Iznāk pa pirmo.
snitraM 15.feb
Berjoza [15.feb]: Kā ar trihanellu iet bojā tik īsā laikā?
Pameklē netā kādu precizāku info par grādiem un temperatūrām autoklāvā. Tie 120 arī nav obligāti, var zemāk bet ilgāk. Ja autoklāvs bez temperatūras automātiskas regulēšanas tad nedaudz virs 120 gaļa sāk degt un var kļūt rūgta. Manam autoklāvam pēc instrukcijas gaļa 115 grādi un 40 minūtes. Bet vispār jau ruksim var arī analīzed uztaisīt.
Berjoza 15.feb
Kā ar trihanellu iet bojā tik īsā laikā?
Roniks 15.feb
Roniks [15.feb]: Berjoza [6m]: Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?,30 minūtes būs labi
Aļņi parasti 40 minūtes.
Roniks 15.feb
Berjoza [15.feb]: Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?
,30 minūtes būs labi
Berjoza 15.feb
Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?
Willy 04.12.22
Bebrs [04.12.22]: Ja nav briedis, tad provē no līdakām :)
Aga!...lika pagaidít!:)
Bebrs 04.12.22
Ja nav briedis, tad provē no līdakām :)
Willy 04.12.22
Bebrs [04.12.22]: Nelielos daudzumos var jau pats ņemties ar autoklāvu, bet vienkāršāk un ērtāk ir atdot tiem, kas to lietu pieprot. Nemaz tik dārgi nav. P.s. pelmeņi nemaz nav tik garšīgi, brieža pankūkas ir labākas :)
Ei nu ei!?Kur ņemšu tās pankūkas!:))
Bebrs 04.12.22
Nelielos daudzumos var jau pats ņemties ar autoklāvu, bet vienkāršāk un ērtāk ir atdot tiem, kas to lietu pieprot. Nemaz tik dārgi nav. P.s. pelmeņi nemaz nav tik garšīgi, brieža pankūkas ir labākas :)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs