vakar pasmejos vienaa copes veikalaa,pardevaas mormishkas ar pieziimi-smagas:)))))))))))
Dzīvais ūdens ir inspektoru ikdienas darbs kuru nekādā viedā LMA neorganizē. Es piemēram maliķus tramdu jau 9 gadus un vienīgais kas ir bijis ir vienu gadu pāris desmiti litru benzīna un ne jau no LMA. Grib tikai "izbraukt" uz cita veikto un viss.
jeeska, nejau tos vecus atskatiities tur ieshu :D:D
tur buus iespeeja ar inspektoriem paplurksteet utt. es jau aizieshu, ja nekas praatiigs nebuus braukshu majaas.
Viepli
Kāpēc jāpērk, ja var izmantot cvecas auklas un sūdīgus āķus.....vai tad zivs ir galvenais:-). Pie AR foreles ar slieku baroju vispār bez āķa:-)
tomels
Sūds tas pasākums ar visiem organizētājiem-īpaši vienu, ar tā uzvārdu mēra stūlbuma pakāpi:-). Pateicoties viņiem ar makšķerēšanas noteikumiem esam kur esam. Pārstāvēja visus LV makšķerniekus (tā apgalvoja) , bet 90% makšķerniekiem sataisija sūdus, 10% ir svēdienas makšķernieki.
jeeska vispaar jau es riigaa dziivoju :D man vecmamma tur aluuksnee un tad es pa vasaraam tur braucu copeeties :)
daba ir skaista, tos riitus pie gaujas pat gruuti aprakstiit. tieshaam patiikama sajuuta.
Ne asakas, un lai tainojas āķi :DD
man vispaar gauja riigas apkaartnee diezko nepatiik. siguldaa gan gaujaa neesmu bijis. a aluuksnes raj gaujaa nokert kaadu lasveidiigo ir sameeraa gruuti, jo tur vinu nau tik daudz. es pats neesmu dabujis nevienu, bet muteres bracka divus pa 3 kg ir izvilcis.
tomels
Nu jums jau tur vispār daba-taiga.Toties nedaudz lēnāki esat:-), bet ātrāki kā igauņi:-)
Jeeska, ir dabonami arī riņķīši, kuri atlaiž āķi, bet nu kaukā nau ticības.
:)
prasiishu veelreiz :D
kaads domaa sestdien iet uz Doma laukumu? uz to pasaakumu?
Jeeska, katru gadu konkrētā atkostā vieta var izskatīties savādāk. Gaujā gan aizpagāšgada vieta rudenī riktīgi atdevās! Sagaidām, kad ūdeņī būs vaļā, lai nedēļu nostājas un zivs pierod, un gāžam!
:))
Tomel, jā, ap to vietu.
:)
emKa
0.3 strofts=0.32-pārbaudīts, bet aukla laba.
Viepli
Nu var arī lociņu aiztaisīt, bet ar roku jātur kasete...karoče nēmāku sīkāk iskaidrot.
Vēl ko kādreiz piekopu, bet tas mazākām zivīm un pamatā rotiņiem-noknieb orģinālo āķi, un viietā piesien ar monofīlo, kurai nedaudz mazāks diametrs. Zaudē trisžuburi nevis visu rotiņu:-), darbojas, bet ne vienmēr
eMKa katram savs :) man atkal ir taa kopsh saaku ar piitajaam copeet, mono pat redzeet negribu.
Jeeska, nau jau nemaz tik traki, bet protams sauraaka nekaa valmieraa. bet toties kas par dabas skatiem, kaifs vien jau gar upi iet. un ja veel kaadu zivtinu noker tad pa visam.
emka - tāpēc jau lieto fluorkarbona pavadu ;)
tievāka pamataukla - vieglāk iemest, mazāk straume nes utt ;)
Viepli Tu jau pa gauju copeejies te pat riigas tuvumaa ja? liidz siguldai un taa?
Aluuksnes rajonaa taa gauja ir pavisam citaada nekaa teiksim pie adaziem.
tomels
Nu Alūksnes rajonā-tur jau tai Gaujiņai pāri var pārspļaut:-). Bet pirms un zem Valmieras..... Nu nemāku es nenoraut ne ko. Reiz ar kolēģi bijām val. pie vanšu tilta. viņš mētāja peldētavā, es blakus gar krūmiem. Viņš noķēra līdaku, es norāvu vizuļus. tajā dienā viņam 2lidakas, man laikam 5 vizuļi. Nu nevaru paiet garām smukām vietām. Starp citu bieži škrobis nav par vizuļu noraušanu bet gan pavadiņu-tās starp citu dārgāk sanāk, ja ņem uz gumiju fona:-), citādus vizuļus Gaujā nelietoju, nu labi vēl rotiņus.
Viepli
Nu jā, ja iet uz raibajiem, tad jau konkrētas vietas, kuras atkož, bet ja uz līdakām....:-(. Vispār iemācīsi lašus ķert:-)? Man gan ir zināmas iemaņas...bet to šeit nestāstīšu;-), pārpratīs pilsoņi:-)
Kilka
Par auklas nostiepšanu un atlaišanu Tev taisnība, bet nedarbojas ja apakšā ir nogrimusi 100 gadīga egle un zini ka tur apakšā arī līdaka uz 100 cm:-)
Labi, izmantoju , jau gadus divus, Stroft 0,3 monofīlo, netaisos mainīt ne pret kādām pītajām, jo :
1kārt āķi taisnu ( oriģinālo Tobijam) var izstiept arī ar šo.
2kārt ja zaceps konkrēts, tad nav atšķirības mono, pītā vai trose...
3kārt ja copē upē, kur gultnē akmeņi, pītā nolietojas ātrāk un pat pie maziem zacepiet tā trūkst (pēc prakses Kolā)...
Un vispār man patīk mono auklas :))
veel ir gadiijies kad atstaaju vizuli deel suudiigas karabiiniites. taam zalajaam pavadaam taadas ir, kopsh taas reizes tos meeslus vairs nelietoju. gaujaa atstaaju loti labu suupinu, liidakaam garsoja, tajaa dienaa 6 liidakas uz vina izvilku un peectam ari atstaaju.
eMKa, Vieplim uz 3000 daiwas nemaz nevar uztīt tik rupju auklu, lai kaut uz mirkli sabremzētu, kur nu vēl gar zemi:)))
Ā, tad tapē lielais jūras trolinga muļķiks:)))