vai Dieniņ! :D Mirtin tikko pataisīji mani konkrētu maliķi :D :D
Sorrrrrrry... atsaucu iepriekšējo komentu. Tikko izbūros cauri daudzajām vārdnīcām kas ir man kantrī un atradu Latviešu valodas vārdnīcā, kas izdota 2006.gadā.
Caurtecei ir divi skaidrojumi - 1. ūdens tilpums, kas laika vienībā iztek caur attiecīgu šķērsgriezumu.
2. Upe, kanāls, grāvis, kas savieno ūdenstilpes.
Saskaņā ar šo noteikumu makšķerēt no 1.marta ir aizliegts tajā pašā Gātē, visās upēs, kanālos, grāvjos, attekās, kas savieno vienu ūdeni ar otru ūdeni. Jo ūdenstilpe faktiski nozīmējebkuru padziļinājumu, kurā krājas ūdens. Tā ka šaubīties var piemēram par makšķerēšanu Daugavā starp hesiem. Jo tur tiek savienotas faktiski divas ūdenstilpes. Katrā ziņā makķerēt ir ailiegts jebkurā upē, kas iztek no ezera un ietek kādā citā ezerā vai upē. Piemēram Nedrīkst makšķerēt Aiviekstē, kas iztek no Lubānas ezera un ietek Daugavā, nedrīkst makšķerēt Salacā, kas iztek no Burtnieka un ietek Baltijas jūrā, Nedrīkst makšķerēt Buļļupē, kas savieno Lelupi un Daugavu, teorētiski nedrīkst makšķerēt arī Leilupē, jo tā savieno Mēmeli un Mūsu ar Baltijas jūru, nedrīkst makšķerēt. Nedrīkst makšķerēt ļoti daudzās mazākās upelēs, kas iztek no ezeriem, jo tās vienmēr kaut kur ietecēs - vai nu kādā citā upē, vai ezerā, vai jūrā. Faktiski nevienā no ezeriem iztekošajā upītē makķerēt līdz 30 aprīlim nedrīkst. Tāda nu ir tagad tā taisnība :DDDD To nu der ielāgot - Latviešu maliķu milzīgais bars :DDDD
mirtin
lai nu tā būtu...uz tevi drīkstēs atsaukties grūtā brīdī? :))
Uz Gāti 1.marts neattiecas - Gāte ir Gātupe - tātad upe nevis kaut kāda tur caurtece. To esmu ielāgojis. Tikai tur pavasarī ir liegums no pārceltuves vietas uz ezera pusi. Savukārt uz Lielupes pusi - visi ceļi vaļā :D
aakki, to sauc par caurteku, nevis caurteci! :))) Pēc definīcijas: upi, strautu varētu saukt par dabisku ūdensteci. Kas ir caurtece???! Tas, kas kaut kam cauri tek...
Upe,bet kas ir caurtece?Ja no viena ezera slūžām tālāk tek upe līdz nākošajam ezeram un no tā atkal tek upe prom,tad ezers ar ir caurtece.Vai caurtece ir tikai zem ceļa?
aakkis- Engure pa Tavam ir kanāls vai caurtece ?? vai tomēr upe :)) Bet vispār kārtējais felleris, tad bija jāuzskaita tie kanāli un caurteces tāpat kā lašveidīgo nārsta upes, sanāktu krietni mazāk :)) Un tā tīri filozofiski ar ko atšķiras kanāls (ok, varbūt mākslīgi veidots) no caurteces un kurā brīdi to sauc par upi :))) ????
aakki-par kuru upi tu runā?
Bums;Tad jau Engures upei ar jābūt ciet,Rindai un tt.Kāda atšķirība- ja Pūkaine ciet,man jau liekas ka to neviens neievēro.
kāds (ruskaja ribalkas) fans var man pateikt kur var nopirkt "plastid"? par cik man visur ir ķeburi,tāpēc nevaru atrast...
Varkalis Slocene Pūkaine un Gāte no 1 ciet bet ir daudz labu vietu bez šīm tvertnēm.:))
par metriem pirmā dzirdēšana,bet ja sēdēsi pretī 'kanalām vai caurtecei uz upes vadoties pēc krasta līnijas nebūtu pamata piesieties.
paganel, metrus nezini cik no kanaala ietekas var seedeet? runa par gaati.
No 1.marta līdz 30.aprīlim aizliegta jebkura veida makšķerēšana:
25.1. no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visās ūdenstilpēs, izņemot makšķerēšanu jūras ūdeņos un licencētās makšķerēšanas nolikumos norādītajās vietās;
25.2. kanālos un caurtecēs, kas savieno ezerus ar upēm, ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci, kā arī ezerus savstarpēji.
uz gaati tas ar attiecas ?
aizliegts makšķerēt kanālos un caurtecēs no 1.marta līdz30.aprīlim.varkalī šogad toč ,nesanāks:(.
tāpēc varkalis šodien bija tukšis TIKAI LIELUPĒ SĒDĒJA VIENTUĻI PINGVĪNI ;)))