Mans sens paziņa,sabiedrībā pazīstams un cienījams cilvēks,kaislīgs copmanis būdams ,braucot uz Ēģipti bija paķēris līdzi ziemas makšķerīti.Pie jūras ar masku un trubiņu nolēma iepēldēt un pavilkt koraļ zivtiņas...Bet murmuli esot iekārojis kāds lielāks grūpers,un šamais esot tā vilcis prom ,ka nācās no makšķerītes šķirties.Skats laikam bija pa visu rubli...:D
Brālīt - no plosta nedrīkst. Tas ir peldošs līdzeklis. Tas ir noteikumos rakstīts, bet par to bradāšanu it kā nekas nav .... man jau liekas, ka drīkst, bet īstas pārliecības nav, jo patiesībā bradāšana zivju nārstam var nodarīt daudz lielāku ļaunumu kā laiva.
Dzelzi drīkst. Noteikumi nosaka ka nedrīksti no laivas . Noplosta vari,no traktora kameras arī vari,var arī peldot - ar vienu roku peldi ,ar otru velcē :) Ja pieķeras līdaka peldiet ai uz krastu ...tu paliec krastā līdaka jāpalaiž vaļā :))
To nazi: daudz laimes jubileja ,,,vai nelegala zveja ir zinatniskais razume? tev pamaz laikam tiek no ta Araja.Gints nav skops .ar visiem padalas...............
Vīri pasakiet priekšā, kurš zin no kāda datuma sākas spiningošana Babītē??? Vieni man te saka ka vidū varot spiningot jau no 1maija, tikai pa nospraustu taciņu no bāzes jāiebrauc vidū, citi saka no 1 jūnija????Varbūt kādam ir konkrets info????Paldies.
Nazi
Nenoliedzmi viņi iesūta 80% no pārdotajām licencēm un praktiski visas ir aizpildītas..."cepuri nost" Ga.... priekšā. Viņiem gan tas ir ļoti vienkārši izdarīt-licences maz, sezona īsa uyn posms arī īss.
Reālais vimbu cipars ir krietni lielāks ko noķer....ne visiem pie pakaļas inspektoru pieliksi.
Nav jau gan tā ka pie upes zvejnieks tirgo....varbūt vietējam tantucim, bet tas ir tik nebūtiski.
Jā un murdus viņi regulāri bauda...protams ziemā retāk, jo nav nepieciešams un zivis arī nebojājas.
Labi, cīnaties.....:-)
jeeska- Gluži nav tā ka varētu aizklapēt ātri, jābūt labam pamatojumam. Redzi ir viena lieta, G.. kungs godīgi nodod licences ar visu lomu uzskaiti, un Jūs skataties pēc tiem. Ko dara zvejnieki, neatejot no upes zivis tiek pārdotas, un licencēs loms neuzrādās, bet ja uzrādās tad samazināts.
Man jau arī tie jautājumi skar, teiksim kas var mainīties gada laikā LM teritorijā, ja nav taisīts ne monitorings, ne aptaujas, bet tajā paša laikā ir mainīts zinātniskais pamatojums.
Es nevēlos nevienu no pusēm aizstāvēt, nekas slikts nav ja zvejo, vai makšķerē pēc noteikumiem. Bet noteikumiem jābūt gan vieniem gan otriem saprotami, skaidri, un pamatoti.
gintsgg
Par tām 10t neviens nemeloja, tas cipars ir no atgriestajām aizpildītajām licencēm. Bauskā vimbas ķer uz nārsta vietām, tur pat ir atļautas 8 vimbas. Tā kā lai Ga...a kungs padomā ko prasa. To vimbu eldorādo Bauskā var ļoti ātri aizklapēt ciet.:-)
L-upesLinis , droši vien ka aizmirsa deklarēt , zvejnieki taču paši pastāstīja par saviem lomiem , tikai viens no viņiem ķer vienu tonnu dienā , bet cik to zvejnieku vispār ir , un cik tonnas dienā viņi pa visiem noķer ?
Kur var tik ciniski melot ?!!! No kurienes tas bezkaunīgais melis izzīda tas 10 t . Kā tas tika aprēķināts ?
Tagad realitāte . Vakardiena , nakts un šodiena , kaut kur pa Lielupi uz augšu , kaut vai vimba nebija mērķa zivs , tika ķerta arī tā , iebarošanai izlietots 2,5 spainis barība , rezultātā man viena vimba , kolēģim ne viena , blakus 3 krievu kompānijai aiz kuriem dabūjām savākt viņu atkritumus , 1 vimba , blakus citai 3 vīru kompānijai - pilnīga nulle .