atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Ekonomika un politika

Pravietis 08.05.19
Vatainis sāk nervozēt, skat ka neapsvilinies gludinot kolorādo lentes. Jebkurš sevi cienošs latvietis slaidi uzspļauj tādām padibenēm kā tu, un galīgi pie kājas jūsu viedokļi un vaimanas. Gan pienāks diena kad nojauksim to jūsu sātanisko fallu karātavu laukumā un kolorādo lente būs ārpus likuma. Bet vienmēr būs variants pārcelties uz savu sapņu zemi austrumos, kur vicināties ar tām līdz nelabumam.

Juris_O, 8.maijs 2019, 18:36

Tevi pārņēmusi apsēstība par lietām par kurām es netaisos tev skaidrot. Īpaši tupajiem, aklajiem esmu vairākkārtīgi skaidrojis, ka es nevienu šeit nedakterēju. Vari manu viedokli nolikt pie" kājas", bet tas tev nedod ne mazākās tiesības šeit izlaisties, un spļaut man virsū savu žulti apsaukājoties. Tā ir tava slimība galvā, kas paver vaļā tavas čakras prastumam, rupeklīgumam un pilnīgam inteleģences trūkumam. Iesaku tev nekāpt ar rupjībām man uz auguma....
Shm_didzis 08.05.19
Vatainis sāk nervozēt, skat ka neapsvilinies gludinot kolorādo lentes. Jebkurš sevi cienošs latvietis slaidi uzspļauj tādām padibenēm kā tu, un galīgi pie kājas jūsu viedokļi un vaimanas. Gan pienāks diena kad nojauksim to jūsu sātanisko fallu karātavu laukumā un kolorādo lente būs ārpus likuma. Bet vienmēr būs variants pārcelties uz savu sapņu zemi austrumos, kur vicināties ar tām līdz nelabumam.

Juris_O, 8.maijs 2019, 18:36

Ak šausmas, viņš tevi taisās saukt par nacistu, ko tu tagad darīsi? :):):)
Shm_didzis 08.05.19
Ja saka, tad parasti pasaka līdz galam, ka tās jau bija pirmās domstarpības pēc kara beigām. Bruno versija tika izplatīta ar vienu nolūku, lai tušētu šis domstarpības un atrastu kompromisa izskaidrojumu otra akta parakstīšanas absurdam,(manuprāt). Un kāda gan tam visam nozīme, ķerot šeit atkal "blusas svešā kažokā". Neviens taču neapstrīd pēc būtības ne vienu ne otru aktu. Katrs svin (atzīmē šo dienu ar saviem kontekstiem) pēc būtības.

"Staļins uzskatīja, ka nacistu sakāve ir jāpieņem Padomju Savienībai, nevis Rietumiem."

Taču Maskava atzina, ka tās pārstāvis, kurš gan bija ziņojis par akta gatavošanu Maskavai, nav tam pilnvarots, un uzstāja uz vēl viena Vācijas kapitulācijas akta parakstīšanu, kam simboliski jānotiek Berlīnē un kurā Padomju Savienība būtu pārstāvēta visaugstākajā militārajā līmenī. Staļins, norādot uz padomju tautas lielajiem nopelniem karā, uzskatīja, ka nacistu sakāve ir jāpieņem Padomju Savienībai, nevis Rietumiem.

Pravietis, 8.maijs 2019, 18:06

Utainajam fašistam Staļinam gribējās pamērīties ar krāniņiem un papontot, tāpēc 9. maijā vēlreiz parakstīja....
Shm_didzis 08.05.19
Lasīju par čehu ciematiņu, kurš friču okupāciju pārdzīvoja, bet kad 1945. atnāca vatņiku "atbrīvotāji", tad mājās viss tika nozagts, ko var aizstiept, to ko nevar aiznest, trauki, mēbeles, aizkari utt., viss saplēsts un salauzts un vēl istabas vidū pied**sts. Tādi mūsu tie varenie vatņiku "atbrīvotāji"...
Juris_O 08.05.19
Pravietis 08.05.19
Mūsu tupā vate neiebrauc cik gan nejedzīgi 9.maijā svinēt diktatora Staļina uzvaru pār savu agrāko sabiedroto Hitleru. Kam sekoja Austrumeiropas burtiska okupācija pusgadsimta garumā, ar marionešu valdībām socvalstīs, kuras pat iepīkstēties nevarēja bez Maskavas ziņas. Pretējā gadījumā sekoja brutāla jebkuras demokrātiskas vēsmiņas apspiešana, ievedot savu sarkano urlu armiju uz tankiem.

Juris_O, 8.maijs 2019, 18:14

Kā būs, ja turpmāk es sākšu tevi saukāt par nacistu.....Tev klīnika ir devusi nodrošinātu atļauju apsaukāt visus pēc saviem ieskatiem kā tu gribi. Skatos, ka vēl imunitāti arī esi saņēmis, ka par to tev nekas nebūs. Baigi labi "vājiniek" jūties, vai ne......
uldens2 08.05.19
neviens vatņiks kaut kā nepiemin staļina vārdus kad viņš pēc kara teicis ka tā neesot nekāda uzvara,tādēļ ari nekādas svinēšanas nebij.Tikai 20 gadus pēc kara sākās parādes 9.maijā
Juris_O 08.05.19
Mūsu tupā vate neiebrauc cik gan nejedzīgi 9.maijā svinēt diktatora Staļina uzvaru pār savu agrāko sabiedroto Hitleru. Kam sekoja Austrumeiropas burtiska okupācija pusgadsimta garumā, ar marionešu valdībām socvalstīs, kuras pat iepīkstēties nevarēja bez Maskavas ziņas. Pretējā gadījumā sekoja brutāla jebkuras demokrātiskas vēsmiņas apspiešana, ievedot savu sarkano urlu armiju uz tankiem.
Pravietis 08.05.19
Ja saka, tad parasti pasaka līdz galam, ka tās jau bija pirmās domstarpības pēc kara beigām. Bruno versija tika izplatīta ar vienu nolūku, lai tušētu šis domstarpības un atrastu kompromisa izskaidrojumu otra akta parakstīšanas absurdam,(manuprāt). Un kāda gan tam visam nozīme, ķerot šeit atkal "blusas svešā kažokā". Neviens taču neapstrīd pēc būtības ne vienu ne otru aktu. Katrs svin (atzīmē šo dienu ar saviem kontekstiem) pēc būtības.

"Staļins uzskatīja, ka nacistu sakāve ir jāpieņem Padomju Savienībai, nevis Rietumiem."

Taču Maskava atzina, ka tās pārstāvis, kurš gan bija ziņojis par akta gatavošanu Maskavai, nav tam pilnvarots, un uzstāja uz vēl viena Vācijas kapitulācijas akta parakstīšanu, kam simboliski jānotiek Berlīnē un kurā Padomju Savienība būtu pārstāvēta visaugstākajā militārajā līmenī. Staļins, norādot uz padomju tautas lielajiem nopelniem karā, uzskatīja, ka nacistu sakāve ir jāpieņem Padomju Savienībai, nevis Rietumiem.
daddy_j 08.05.19
Bruno, arī Tev vajadzētu vairāk lasīt (paliktu mazāk laika blēņas rakstīt) :))

Tā laika nobīde par 1 stundu ir štrunts - patiesībā bija parakstītas 2 kapitulācijas:
1. 7.maijā vācu pavēlniecība, klātesot Rietumu sabiedroto ( Lielbritānijas, Francijas, ASV) pārstāvjiem un padomju ģenerālmajoram Ivanam Susloparovam, Reimsā parakstīja aktu par Vācijas bezierunu kapitulāciju, kas stājās spēkā 8.maijā pulksten 23.01 pēc Centrāleiropas laika.

2. kapitulācijas aktu parakstīja 9.maijā Berlīnes piepilsētā Karlshorstā, padomju pusi pārstāvot maršalam Georgijam Žukovam. Šis akts stājās spēkā pulksten 1.00 pēc Maskavas laika 9.maijā, ko jau kopš 1945.gada Padomju Savienībā, kā arī mūsdienu Krievijā svin kā Uzvaras dienu – padomju armijas un padomju tautas uzvaru pār nacistisko Vāciju Lielajā Tēvijas karā.

Rietumvalstīs 8.maijā svin Uzvaras dienu Eiropā.
Pravietis 08.05.19
Jauno laiku vēsturNIEKI!
Uzvaru pār nacismu jeb fašismu svin visas iesaistītās puses.Vieni 08.05. otri 09.05 jo ziņu par kapitulāciju saņēma ar laika nobīdi.(laika joslas)
Šo datumu nevajag jaukt ar uzvaru 2.Pasaules karā.Augustā vēl bumboja Hirosimu un Nagasaki.

BrunoL, 8.maijs 2019, 17:35

Super, dodu visus desmit. Precīzs doplomatiskā kurpusa darbinieka vēsturisks izskaidrojums. Starp citu, šī teorija ir ļoti tuva patiesībai, jo viņa ir abstrahēta nost no politikas.
uldens2 08.05.19
BrunoL [08.05.19]: Jauno laiku vēsturNIEKI!
Uzvaru pār nacismu jeb fašismu svin visas iesaistītās puses.Vieni 08.05. otri 09.05 jo ziņu par kapitulāciju saņēma ar laika nobīdi.(laika joslas)
Šo datumu nevajag jaukt ar uzvaru 2.Pasaules karā.Augustā vēl bumboja Hirosimu un Nagasaki.
Nekur nesvin 8.maiju,nemelo ludzu.
Un krieviem 9.maijs ir uzvaras diena jo viniem bij prasiba lai paraksta kapitulaciju tiesi psrs prieksa,utainajiem nedereja 8.maija kapitulacija sabiedroto spekiem.
Macies vesturi brunit...
BrunoL 08.05.19
Jauno laiku vēsturNIEKI!
Shm_didzis 08.05.19
Jā vēstures nezināšana vēl arvien daļai latviešu ir liela problēma. Zināšanu trūkums aizlāpīts ar padomju propagandas fantāzijām, kuras mums visiem skolā mācīja. Daudzi tik dziļi uzsūkuši tos melus ka kļuvuši imūni pret nesagrozītas vestures faktiem, un uzreiz sākt kviekt par "vēstures pārrakstīšanu", "katrai varai sava patiesība" un tamlīdzīgas muļķības. Lai gan visi fakti, kurus vēl arvien noliedz padomijas mantiniece Krievija un vataiņi visā postpadomju telpā, ir atrodami arhīvos. Un sen jau izvilkti gaismā.

Karlis_K, 8.maijs 2019, 16:20

Lieta tāda ka es pat bērnībā netiku dzirdējis par 39-45 gadu komunistu slakiņiem un izvešanām, toreiz par to nevins man nestāstīja, droši vien baidījās ka neizplāpājos.
Bērnībā neko nezināju, kas draud ja esi pret komunismu.
No skolas gdiem:
Bija vins tāds gadījums, 4 klasē bija kaut kāds pioneru plezīrs, kā jau pionieriem, bija dažādas to laiku "atrakcijas".
Visi sēdēja grupās pa 5 skolnieki, katrai grupai bija savi uzdevumi.
Viens no tiem, bija jānodzied kāda dziesma un jāatdarina mūzikas instrumenti.
Tais laikos kā jau labs skolnieks, ar labu balsi, būšu tas dziedātājs, pārējie 4 biedri tēlos muzikantus.
Ko lai nodzied?
70gadu beigās tēva brālis bija Rīgā kaut kur melnajā tirgū dabūjis I.Dzeņa dziesmas.
Nu tad rāvu vaļā "Pie Dzintara jūras".
Nesapratu kāpec pionieru vadītāja skatās lielām acīm, un pēc otrā panta saka ka pietiks, būs labi, lai nāk nākošais.
Es tāds dusmīgs ka neļa'va visu dziesmu nodziedāt, gāju sēdēt.
Pēc tam kad sākās neatkarības gadi, vēlāk sapratu, ka savārīju gandrīz ziepes.
Labi ka vēl "Zilo lakatiņu" nenodziedāju.

MV-F, 8.maijs 2019, 16:37
Tie visi ir nelietīgi pārspīlējumi, izbazūnētas neizglītotu ultranacionāli orientēto cilvēciņu blēņas. Divas reizes esmu bijis padomju gados students un neviens nav bijis izmests no studijām dziedot tavas minētās dziesmas. Nevajadzēja raut nost karogus, transporantus un izplatīt nelegālo literatūru kā arī dibināt pulciņus. Bet lasīt Misiņa bibliotekā nevēlamo literatūru ļāva, un par to arī arā no studijām nemeta. Nedomā, ka esmu beidzis "kulinārijas tehnikumu".:). Piekrītu, ka nonāktu kartotēkā un pēc beigšanas nepiedāvātu darbu čekā, vai par " sadarbības aģentu". Bet bija arī izņēmumi kad ņēma darbā. Bet par aģentiem jau arī ņēma gudrākos(vispusīgi izglītotus)...un pakļāvīgākos karjeristus.

Pravietis, 8.maijs 2019, 17:11

Nu, nu, gribētu redzēt, ja tu kursā pastāstītu vienkārši patiesību, kā PSRS okupēja Latviju, kā izsūtīja latviešus, kā iebruka Polijā un Somijā un brāļojās ar Hitleru, cik ātri tu nonāktu stūra mājā...
MV-F 08.05.19
Arī izkāvās draudzīgi kopā.
MV-F 08.05.19
Jā vēstures nezināšana vēl arvien daļai latviešu ir liela problēma. Zināšanu trūkums aizlāpīts ar padomju propagandas fantāzijām, kuras mums visiem skolā mācīja. Daudzi tik dziļi uzsūkuši tos melus ka kļuvuši imūni pret nesagrozītas vestures faktiem, un uzreiz sākt kviekt par "vēstures pārrakstīšanu", "katrai varai sava patiesība" un tamlīdzīgas muļķības. Lai gan visi fakti, kurus vēl arvien noliedz padomijas mantiniece Krievija un vataiņi visā postpadomju telpā, ir atrodami arhīvos. Un sen jau izvilkti gaismā.

Lieta tāda ka es pat bērnībā netiku dzirdējis par 39-45 gadu komunistu slakiņiem un izvešanām, toreiz par to nevins man nestāstīja, droši vien baidījās ka neizplāpājos.
No skolas gdiem:
Bija vins tāds gadījums, 4 klasē bija kaut kāds pioneru plezīrs, kā jau pionieriem, bija dažādas to laiku "atrakcijas".
Tais laikos kā jau labs skolnieks, ar labu balsi, būšu tas dziedātājs, pārējie 4 biedri tēlos muzikantus.
Ko lai nodzied?
70gadu beigās tēva brālis bija Rīgā kaut kur melnajā tirgū dabūjis I.Dzeņa dziesmas.
Nesapratu kāpec pionieru vadītāja skatās lielām acīm, un pēc otrā panta saka ka pietiks, būs labi, lai nāk nākošais.

Tie visi ir nelietīgi pārspīlējumi, izbazūnētas neizglītotu ultranacionāli orientēto cilvēciņu blēņas. Divas reizes esmu bijis padomju gados students un neviens nav bijis izmests no studijām dziedot tavas minētās dziesmas. Nevajadzēja raut nost karogus, transporantus un izplatīt nelegālo literatūru kā arī dibināt pulciņus. Bet lasīt Misiņa bibliotekā nevēlamo literatūru ļāva, un par to arī arā no studijām nemeta. Nedomā, ka esmu beidzis "kulinārijas tehnikumu".:). Piekrītu, ka nonāktu kartotēkā un pēc beigšanas nepiedāvātu darbu čekā, vai par " sadarbības aģentu". Bet bija arī izņēmumi kad ņēma darbā. Bet par aģentiem jau arī ņēma gudrākos(vispusīgi izglītotus)...un pakļāvīgākos karjeristus.

Pravietis, 8.maijs 2019, 17:11

Nu vismaz manā bērnībā Līgo svētkus svinēja visi, gan traktoristi, kan kantora darbinieki, dzēra alu un dziedāja dziesmas kopā. Nekas netika šķirots.
Pravietis 08.05.19

No skolas gdiem:
Ko lai nodzied?

Pravietis 08.05.19
Hitlera sakāvei ASV būtu bijis jārealizē Hirosimas scenārijs

MV-F, 8.maijs 2019, 15:30

ASV realizēja Hirosimas scenāriju, lai brīdinātu Staļinu nesākt 3. pasaules karu. PSRS bija 264 divīzijas pret Sabiedroto 100 divīzijām, tā, ka ja ne ASV "brīnumierocis", tad Staļins tankus nomazgātu Atlantijas okeānā un visa Eiropa būtu komunistiska.

daddy_j, 8.maijs 2019, 16:19

Dzīvotu kā Ķīnā. Slava komunizmu. :DDD
Bet ko darīsim ja tie tur Irānā sāks veidot "brīnumieročus".
ASV un Krievijai pilnas pažobeles, ka nezina kā no tiem tikt vaļā.

MV-F, 8.maijs 2019, 16:27

Ja eirolatvijā būtu tāds " komunisms", daudziem(kreisajiem un labējiem) šodien būtu bijušas mutes ciet. Spilgts piemērs, ka ne vienmēr noteicošā ir idioloģija, bet gan pareizi ieregulēta ekonomiskā sistēma. Neņemsim atkal hitlerisko Vāciju iztirzāt. Ja ekonomika, kura joprojām turpinā vismaz nebuksēt, pretēji ASV un citu valstu skauģiem, un rullē, tad sauc tās partijas kādā vārdā gribi. Ideoloģija ar izpratni par darba mīlestību un labklājību, pa lielam, ir sakritušas. Nezinu pēc aptaujas cik tur laimīgo un nelaimīgo.
MV-F 08.05.19

No skolas gdiem:
Ko lai nodzied?
daddy_j 08.05.19
Tur jau tas joks ka jauno laiku vēsturē ir tik daudz variantu ka var saputroties, cita lieta senlaiku kura maz kam interesē un nav vaidzības daudz pārtaisīt. :)

kutis, 8.maijs 2019, 16:21

Tā nesaki - ir taču bāleliņi, kuri apraud senlatviešus, kurus ļaunie krustneši 700 gadus esot apspieduši...tikai atkal izdevīgi piemirst, ka krustneši te izveidoja Livonijas valsti un turējās pretī krievu ekspansijai. Bez viņiem te būtu Pleskavas vai Vitebskas gubernija jau 1200-tajā gadā...

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs