atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Ekonomika un politika

Jozis2 17.04.19
Viss kārtībā ! Atļaušos paņirgāties.
Tagad taču ir tik daudzo ļautiņu kārotais ciniski mežonīgais cioniski orientētais globālais kapitālisms un „brīvais tirgus”, kā Cilvēces attīstības kalngals, ar visiem tā likumiem, tikumiem un arī grimasēm, to starp arī ar tādu „laimi un prieku” , kā bezdarbs, bezpajumtniecība, un pārējie šai sabiedriskai ideoloģiskai sistēmai tik raksturīgie citādi „labumi” un visādas tur „demokrātiskas brīvības”.
Tagad nu visi „taisa naudu” kā tik prot un spēj, visiem nākas „shēmot”, manipulēties, „šeftēties” ,blēdīties, „biznesoties”, optimizēties un konsolidēties, kampt, raut un grābt visu, kam tik klāt var tikt ! 
Nekaunīgi un tuvredzīgi ekspluatējam gan līdzcilvēkus, gan apkārtējo vidi, to bezcerīgi pieķēzot un sagandējot. ”Štrunts par bitēm, ka tik medus !”
Nauda nesmird! Smird tie, kuriem tās nav. Par naudu taču pat velns dancojot ! Šāda valdošā cioniski orientētā kapitālisma morāli-ētiskā peļņas kārā „par katru cenu” ideoloģija tad arī ir galvenais visādu veidu sociālā parazītisma, korupcijas, kā arī visādu noziedzīgu tendenču ierosinātājs un veicinātājs. 
Savā laikā vecāko paaudzi centās iedvesmot ar domu, ka gaišās nākotnes radīšanai nepieciešams „prāts, gods un sirdsapziņa”.
Mūsdienās „gaišā nākotne” ir nodrošināta tikai tiem, kam nav ne viena, ne otra, ne trešā, 
Dzīve ir sūra un grūta, ai jai jai. Tāda kā žurku skriešanās sacensības pēc treknāka un asiņaināka kumosa, vai kā kartupeļu lauks, kurā tie lielākie cūkas uzrok ko vairāk un nobarojas treknāk.
Tajā izdzīvo, uzvar, zeļ un plaukst tikai tie stiprākie, veiklākie un nekaunīgākie.
Labāk būt veiksmīgam nelietim nekā patoloģiski godīgam neveiksminiekam.
Visādas izvirtības cūcības un pat noziedzības var demagoģiski maskēt ar „privātuma” jēdzienu, to pasludinot par „svētu un neaizskaramu”.
Viss maksā, tik cik maksā ! Kas nespēj maksāt, tiem jānosprāgst ! Dabiskā atlase !
Ne asakas un priecīgas Lieldienas!
dakterp 17.04.19
Bet ja tomēr par krīzi -
Iepriekšējā vissmagāk skāra tos algotos, kuriem bija kredīti. Bet, liels BET, tie bija banku un 1000 reiz vienkāršāk risināt (kuri vēlējās to darīt).
Uz doto brīdi, nenormāli daudz nebanku kredīti un līzingi. Tad nu šiem ņēmējiem, gan būs .opa
daddy_j 17.04.19
Pirms pāris gadiem bija LV- 43, ru- 53. (vai līdzīgi, precīzi neatceros). Ir kas mainījies?

raihs, 17.aprīlis 2019, 21:25

skaties pats... https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
daddy_j 17.04.19
Nāksies vest zivis mājās... es no AU zušus atvedu....labprāt kādu čaviču uzēstu ;)
raihs 17.04.19
daddy_j [17.04.19]: Tak krīze po.uj! Vnk nomāc tas, ka pat salīdzinoši jauns cilvēks, dzīvodams šeit, arī jau nozombēts ar to ruslandes visvarenību/vislabāko

dakterp, 17.aprīlis 2019, 21:16

Tur nav ko brīnīties - kā mēs par viņiem, tā viņi par mums... bet pēc GDP per capita ap 50to vietu grozamies... gan RU, gan LV...
Pirms pāris gadiem bija LV- 43, ru- 53. (vai līdzīgi, precīzi neatceros). Ir kas mainījies?
raihs 17.04.19
BrunoL [17.04.19]: Gan jau būs.Jo viss šai dzīvē virzās pa spirāli.
Ja neesi kredītu jūgā un lieka kapeika,tad nekā traģiska.Piezemēsies celtniecibas izmaksas utt.Nek.īpašumi kļūs pieejamāki.Savi plusi un mīnusi.
Droši vien kritīs pirktspēja.Nekas.Nebrauksi uz copi 2-3x gadā.Aizbrauksi1x Tāpat,gadiem ejot azarts noplok.Tad Saule par spožu,tad vējš par lielu.
Esmu ieradis braukt vismaz 4x gadā, un es nelabrāt mainītu šo pozitīvo rutīnu. Turklāt 2008.gads man gaužām nepatika, lai arī materiāli īpaši neko nezaudēju. Bet nosksņojums valstī bija dikti depresīvs.... Nekā laba tur nav...
daddy_j 17.04.19
Tak krīze po.uj! Vnk nomāc tas, ka pat salīdzinoši jauns cilvēks, dzīvodams šeit, arī jau nozombēts ar to ruslandes visvarenību/vislabāko

dakterp, 17.aprīlis 2019, 21:16

Tur nav ko brīnīties - kā mēs par viņiem, tā viņi par mums... bet pēc GDP per capita ap 50to vietu grozamies... gan RU, gan LV...
dakterp 17.04.19
Protams, vata-tv zombijus mēs neapspriedīsim, bet tīri teorētiski es ticu krīzei 2020... Kaut vai tādēļ, ka ilgi nav bijusi un ir jau laiks (12 gadi pagājuši kā nekā). Priekšnosacījumi arī pamazām krājas. Ko domājat?

raihs, 17.aprīlis 2019, 20:44

Tak krīze po.uj! Vnk nomāc tas, ka pat salīdzinoši jauns cilvēks, dzīvodams šeit, arī jau nozombēts ar to ruslandes visvarenību/vislabāko
BrunoL 17.04.19
Gan jau būs.Jo viss šai dzīvē virzās pa spirāli.
Ja neesi kredītu jūgā un lieka kapeika,tad nekā traģiska.Piezemēsies celtniecibas izmaksas utt.Nek.īpašumi kļūs pieejamāki.Savi plusi un mīnusi.
Droši vien kritīs pirktspēja.Nekas.Nebrauksi uz copi 2-3x gadā.Aizbrauksi1x Tāpat,gadiem ejot azarts noplok.Tad Saule par spožu,tad vējš par lielu.
daddy_j 17.04.19
Protams, vata-tv zombijus mēs neapspriedīsim, bet tīri teorētiski es ticu krīzei 2020... Kaut vai tādēļ, ka ilgi nav bijusi un ir jau laiks (12 gadi pagājuši kā nekā). Priekšnosacījumi arī pamazām krājas. Ko domājat?

Tauta, kura dzīvo krīzē kopš 1991. gada, krīzi pārdzīvos. Kurš kādu nebūt taukumiņu iekrājis - arī. Tad par ko cepiens?? :))
daddy_j 17.04.19

Tauta, kura dzīvo kr`ivo kr`iz`e
Karlis_K 17.04.19
Kas kas vecuma krīze (impotence? marazms?), radošā krīze vai krīze attiecībās, laulībā? :) Par tām gan jāuztraucas katram. Globālās biržu krīzes ar nāk par labu, daļa afēristu, augļotāju, spekulantu aiziet pa burbuli. Ok lielākās haizivis tajā burzmā paliek vēl treknākas, bet vai tad par to jāuztraucas mums, mazām mailītēm pasaules okeānā? :) Relax.
Jozis2 17.04.19
Ir dzirdēti daudzi viedokļi, bet neesmu tik drošs par visu iespējamo viedokļu pastāvēšanas tiesīgumu.
Praktiski citiem nekaitīgie plakanzemīšu, vegānu, astrologu, ezotēriķu, vai antivakcinētāju, krīžu, atgriešanās ruslandē, un citi, individuālie ticējumi nu lai jau viņi ir, tomēr visi viņi aktīvi tiražē un uzspiež citiem savu ticību un, sasniedzot zināmu kritisko masu sabiedrības apziņā, mums pēkšņi var sākt vajadzēt "Patiesības ministriju" un sākt ticēt lozungam "Nezināšana ir spēks".
Kamēr neaiziet par tālu, lai jau vien slīgst savos sapnīšos un teorijās.
raihs 17.04.19
dakterp 17.04.19
Ne par Skripaļiem un ne par karu....
Šodien nācās pavizināties ar taxi. (Pa ilgiem laikiem, soferītis, gados jauns(nu apm 25-30max) , krievu tautības, bet Latviešu valodā runāja)).
Čalis pats uzsāka tēmu - drīz Latvijā iestāsies krīze, vēl skarbāka kā 2007/2008. gadā.
Mans loģiskais jautājums- kur Tu to rāvi???
Atbilde mani nogalināja....
Tak visi ruslandes mēdiji un viņa tur esošie radi, par to tik runā.
Parastie ruslandes iedzīvotāji esot nobažījušies, ka mums šeit galīgi .irsā un būtu labi , ja mēs prasītu ruslandei pievienoties atpakaļ!!!
Es atkal jautāju, bet kā šis pats domā?!
Atkal sitiens kājstarpē - nu bet Rentv un Ntv tak sen jau sāka, ka ruslandes sastavā mums būšot "medusmaize".
Beidzot braucienu, labi nejutos:)))
Pravietis 17.04.19
Man šajās dienās arī ienāca prātā tēva u8n vecāsmātes atmiņas, ka vācieši ienāca "sapucēti", dalīja bērniem šokolādi, bet krievi bioja nodriskāti un paņēma pēcējo...

Nu, padomāju - loģiski - vācieši ienāca 2-3 nedēļas pēc kara sākuma, 1941., kad viss vēl gāja uz urrā, bet krievi ienāca 1944. (Latgalē) un 1945. (Kurzemē), kad resursu bija tik cik bija...

Var jau paskatīties kinohronikas par vāciešiem pie Staļingradas... cilvēlks paliek cilvēks, mēģina izdzīvot visos apstākļos, arī "obmotkās"...

daddy_j, 17.aprīlis 2019, 09:12

Tēvs teica , ka vāciešu tušonka bija garšīgāka par amerikosu un kanādiešu, un kādi virsnieku zābaki, ekselenti, un pulksteņi, ziepes ,visas Abrenes poļu čiksas pēc" skačkām" esot bijušas gatavas atdoties. Un šokolādes.... Un cik smukas meitenes. Polietes vispār vienmēr ir bijušas best :),:),:),:), :) Paradīze zemes virsū, labāk nekā pirmās brīvvalsts laikā. Kultūras nesēji arāju tautai atnāca. Kā tev šķiet....:),:),:).
Karlis_K 17.04.19
krievs lupatains un smirdigs ienaca virtuvē visu izrija un piedirsa ari pirmās okupācijas laikā .Tavs secinājums nav galīgi pareizs.

udo733, 17.aprīlis 2019, 16:39

Tika savākti visi pulksteņi, mazu galda pulkstenīti viens krieviņš mēģināja sev piesiet uz rokas. Kāds izkratīja visas smaržu pudelītes sev rīklē, cits iedirsa grāmatā un to ielika atpakaļ plauktā. Manas vecmammas atmiņas.
udo733 17.04.19
Man šajās dienās arī ienāca prātā tēva u8n vecāsmātes atmiņas, ka vācieši ienāca "sapucēti", dalīja bērniem šokolādi, bet krievi bioja nodriskāti un paņēma pēcējo...

Nu, padomāju - loģiski - vācieši ienāca 2-3 nedēļas pēc kara sākuma, 1941., kad viss vēl gāja uz urrā, bet krievi ienāca 1944. (Latgalē) un 1945. (Kurzemē), kad resursu bija tik cik bija...

Var jau paskatīties kinohronikas par vāciešiem pie Staļingradas... cilvēlks paliek cilvēks, mēģina izdzīvot visos apstākļos, arī "obmotkās"...

daddy_j, 17.aprīlis 2019, 09:12

krievs lupatains un smirdigs ienaca virtuvē visu izrija un piedirsa ari pirmās okupācijas laikā .Tavs secinājums nav galīgi pareizs.
BrunoL 17.04.19
Puiši,puiš!Aizbraucāt no tēmas-Skripaļi.Kā tad īsti bija?Kurš kuram mugurā?
daddy_j 17.04.19

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs