Nobeidzot tēmu "šautuves apmeklētāji" konstatēju, ka Vilkipēdijas zemākminētā lapa visos jautajumos par ēbreju izšaušanu Rumbulā un Biķernieku mežā pēdējo reizi ir labota 2018.gada 27.novembrī, pēc vēstures kritērijiem - vakar. Tā kā Kremļa ietekmi uz tās sturu grūti piešūt....
https://lv.wikipedia.org/wiki/Ar%C4%81ja_komanda
Pravietis, 13.marts 2019, 16:39tu gribi teikt ka informāciju nedrīkst papildināt???Wikipēdija tomer nav nekāda vēstures grāmata.
uldens2, 13.marts 2019, 16:55
Tu jau tagad būtībā uzdod jautājumu sev, protams, ja tu izlasīji, kādiem faktiem tu tici, kādiem netici un pamatojums sev, kādēļ netici.....Ja daļēji apšaubi, tad kādi argumenti vedina Tevi vedina par to domāt, ka "Cukuriņš" ir aprunāts. Es izlasīju tavu ietekto rakstu un man tas tikai papildināja informatīvo pasauli, ka ir mēģināts tiesiskā ceļā pierādīt Cukuriņa" (ne)varoņdarbus...., bet tā paša "Cukuriņa" autobiogrāfija saistībā ar "varoni" Arāju nav noliegta. Iztirzāta tā nav, jo uzdevums bija pierādīt šauru faktu - ēbreju šaušanu.
Nobeidzot tēmu "šautuves apmeklētāji" konstatēju, ka Vilkipēdijas zemākminētā lapa visos jautajumos par ēbreju izšaušanu Rumbulā un Biķernieku mežā pēdējo reizi ir labota 2018.gada 27.novembrī, pēc vēstures kritērijiem - vakar. Tā kā Kremļa ietekmi uz tās sturu grūti piešūt....
Pravietis, 13.marts 2019, 16:39
tu gribi teikt ka informāciju nedrīkst papildināt???Wikipēdija tomer nav nekāda vēstures grāmata.
Pravietis, 13.marts 2019, 16:39
Nekādi nesaprotu, kāpēc tu mums gribi piešūt šos pasākumus?
Vai kāds kaut ko ir dzirdējis par Arāja komandu varbūt blici, Cukuru varbūt cukuriņu. Man te internets ver vaļā kaut kādas šausmas......:o,:(.
Pravietis, 13.marts 2019, 14:05iemācies internetu,ja meklē krievu presē tad jā,tur būs meli,par cik esmu pamanījis ka nemāki atšķirt kas ir meli kas nē tad palīdzēšu kļūt kripatiņu zinošākam
https://jauns.lv/raksts/zinas/318307-generalprokuratura-izbeigusi-kriminalprocesu-pret-herbertu-cukuru-par-iespejamo-lidzdalibu-ebreju-iznicinasana
uldens2, 13.marts 2019, 14:12
Abas ausis lācis man nogulējis nav, dzirdējis biju, šo rakstu lasījis nebiju, bet piekritīsi rakstā minētai informācijai, kas iegūta izmeklēšanas gaitā, ka "Cukuriņš", rakstu tā, ka baidos, ka mani par nevainīga cilvēciņa apmelošanu, kāds mani neiesūdz tiesā, dienējis Arāja komandā, bijis viņa palīgs, un tikai vēlāk strādājis par "saimniecības" daļas vadītāju. Es taču nerunāju par to, ko krievi runā masu informacijas līdzekļos, ka "Cukuriņš" bijis īpaši nežēlīgs cilvēks un rīkojis uz Žīdu bērniem "safari" un tt., Lai tak ved un glabā kaut vai Brāļu kapos, ja kādam tas vajadzīgs un Latvijai nāks par labu........:).
Pravietis [13.03.19]: Vai kāds kaut ko ir dzirdējis par Arāja komandu varbūt blici, Cukuru varbūt cukuriņu. Man te internets ver vaļā kaut kādas šausmas......:o,:(.
Pastāsti, Latvija uzbruka kādai valstij, Latvijas valdība deva rīkojumu iznīnāt ebrejus vai izveidot Salaspils nometni. Un vai tajā laikā, Latvija bija brīva valsts vai okupēta teritorija?
...."Šautuves apmeklētāji"...
Pravietis, 13.marts 2019, 13:42
vakar tak rakstīji ka vikipēdija tiekot labota un neesot patiesa informācija,kā tad tagad sanāk,šī ir ticama informācija jeb nē??Jeb sanāk ka ja informācija ir tev tīkama tad viņa ir patiesa,ja nē tad meli???
uldens2, 13.marts 2019, 14:02
Pagaidām es esmu manījis tikai dzēsumus, vai baltos plankumus......, Jauns nekas klāt nācis, nav. 1/4 gadsimta pietrūka laika vai līdzekļu atkal.
Vai kāds kaut ko ir dzirdējis par Arāja komandu varbūt blici, Cukuru varbūt cukuriņu. Man te internets ver vaļā kaut kādas šausmas......:o,:(.
vakar tak rakstīji ka vikipēdija tiekot labota un neesot patiesa informācija,kā tad tagad sanāk,šī ir ticama informācija jeb nē??Jeb sanāk ka ja informācija ir tev tīkama tad viņa ir patiesa,ja nē tad meli???
"bija SD pakļauta paramilitāra vienība Otrā pasaules kara laikā" – okupācijas spēku vienība, viss ar to pateikts. Tā ka vari droši nosūkāt priedi...
Pravieti, no šī tava teksta "Es sapratu tevi, ka tu par uzraugu esi strādājis darba nometnē Salaspilī un tādēļ visu smalki zini." izriet, ka tu gan esi strādājis par uzraugu tai nometnē un tu jau noteikti zini kā tur viss bija?
AndrisABC, 13.marts 2019, 13:24
Katrs savu spēju robežās....., es cenšos vadīties pēc daudz maz neitrāla informācijas avota Vilkipēdijas un ja, nepieciešams (padziļinu) apmierinu savu interesi no citiem avotiem. Vāvuļošanā ieklausos tad, ja neko atrast nevaru. Tā rīkoties mani mācīja LPSR izglītības sistēma, protams tur Vlkipēdijas vietā bija (ne)pareizās mācību grāmatas. Un tu....
Es tiešām vairs nebrīnīšos, ja ēbreju masu slaktiņa vietu Rumbulā politiķi pārdēvēs par "sporta šautuvi", un, lai man piedod ēbreji, ja kādam tas šobrīd ir vajadzīgs un ir izdevīgi, un , lai Efrains Zuroff, kas ir Izraēlas vēsturnieks un nacistu mednieks, proti, viņu varētu atšūt no Latvijā izdarītajiem briesmu darbiem.
Pravietis, 13.marts 2019, 13:07
"Tiek uzskatīts, ka bojā gājušo skaits bija 1162 — 1952 cilvēki, neskaitot upurus nometnes celtniecībā nodarbināto ebreju vidū, taču pieskaitot 320 — 500 padomju karagūstekņus invalīdus, kurus ievietoja nometnē 1944. gada augustā lai iznīcinātu. Padomju laikā izplatītā informācija, ka nometnē gājuši bojā vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku, mūsdienās ir noraidīta. Tomēr vēl mūsdienu Krievijā izdotajā literatūrā figurē šādi skaitļi — pēc liecinieku atmiņām, nometnē bojā gājušo skaits esot pārsniedzis 100 000 cilvēku. Jekelna 1945. gada krimināllietā figurēja „Akts par vācu fašistu iebrucēju veicināto 35 000 padomju bērnu likvidēšanu Latvijas PSR teritorijā” ar informāciju par bērnu nogalināšanu Salaspilī."
Pravieti, no šī tava teksta "Es sapratu tevi, ka tu par uzraugu esi strādājis darba nometnē Salaspilī un tādēļ visu smalki zini." izriet, ka tu gan esi strādājis par uzraugu tai nometnē un tu jau noteikti zini kā tur viss bija?
kāds ir redzējis ka vācijā atklāj pieminekli hitleram???krievijā staļinam ir daudz pieminekļu.Tas ari visu izsaka par to valsti un tās iedzīvotājiem
uldens2, 13.marts 2019, 12:29
Jā, utainajām vatēm patīk godināt savu fīreru staļinu un slavināt fašistiskās PSRS zvērības – miljoniem nevainīgu cilvēku slepkavības.
Es tiešām vairs nebrīnīšos, ja ēbreju masu slaktiņa vietu Rumbulā politiķi pārdēvēs par "sporta šautuvi", un, lai man piedod ēbreji, ja kādam tas šobrīd ir vajadzīgs un ir izdevīgi, un , lai Efrains Zuroff, kas ir Izraēlas vēsturnieks un nacistu mednieks, proti, viņu varētu atšūt no Latvijā izdarītajiem briesmu darbiem.
Pravietis, 13.marts 2019, 13:07
Ko tu atkal murgo? Ar visām pretenzijām p*s pa taisno uz Berlīni un prasi vāciešiem, ko, par ko, cik, kāpēc, utt.
Atgādināšu, ka Latvija neuzbruka nevienai valstij, Latvijas valdība neizdeva pavēli būvēt Salaspils nometni vai šaut ebrejus Rumbulā vai kur citur Latvijas teritorijā. Šos jautājumus prasi okuapntiem, kas iebruka Latvijā. Latviešiem par viņu darbiem NAV NEKĀDA ATBILDĪBA.
kāds ir redzējis ka vācijā atklāj pieminekli hitleram???krievijā staļinam ir daudz pieminekļu.Tas ari visu izsaka par to valsti un tās iedzīvotājiem
Shm_didzis [13.03.19]: Bralitis [Vakar]: Jozis ir iesūtīts lai nestu pareizo domu ! :) Jozi Buhenvalde bij sporta nometne,Aušvice -Harija Potera nometne - vai ne ? Dodu 1000% ka pēc 100 gadiem tā arī rakstīs vēstures grāmatās :)Paga brālīt, ja runā par Salaspils nometni, tad pirmkārt Latvija un latviešu nekādā veidā nav atbildīgi par to.
Otrkārt, mūsu vēsturnieki ir pierādījuši, ka vatņiki ir stipri sagrozījuši faktus un skaitļus sakară ar Salaspils nometni.
Protams tā bija sanatorija! :))))) un kur tad ir tie ,, pareizie fakti,, vai atkal tas tik tāds apgalvojums bez faktiem.