Hugo- tagad foreles ķerās tur kur viņas ir.. :)))
ja upes interesē, ir pilns internets.. vajag tik rakt..
Nomad- varbūt, esmu iegādājies mušiņmakšķeri, bet nebija dūšas pamēģināt, kas zin nimfas kūna ietu pie sirds...protams ja neaprautu koka zaros un saknēs. Varbūt labāk mušas iemēģināt uz sapaliem, kur vieglāk upi apmušot, vai uz maija līdaku ezerā...
A kur tagad foreles ķerās ?
H2O - smuks video, kas tā par upi ?
Nomads - Tev humors pieklibo :D
Manam...-esi lūdzu konkrētāks ar upes nosaukumiem un attālumiem no kādas vispār zināmas vietas.
Padalieties, plīz !
H20,
kad kļūsi no foreles atpakaļ par copmani parasto izstāsti kā ir,
bet iespējams tev vajadzēja mainīt stratēģiju un mērķēt uz forelēm - brunetēm:) nevis biedēt upes iemītniekus ar metāla grabuļiem, krāsotiem koka gabaliem un gumijas/paralona zivju parodijām, kas neviena nav ne tuvu ēdama :)
Vakar uz 3 stundām biju forelēs! Ar rezultātu esmu pilnīgi apmierināts. Noķēru savu pirmo foreli (34 cm)! Bija vēl viena cope, bet realizēt neizdevās. Ūdenslīmenis vēl diezgan liels! ;))
Vakar tā nopietni uz visu dienu laidu forelēs. Man bija līdzīgi, tā pašvaki. Bet lai nu kā, diena piepildijās ar mazākiem un lielākiem prieciņiem. Brīžam pārņēma sajūta, ka pašam jāpārvēršas par foreli, lai saprastu, kā viņu piemānīt un kā pašam uzvesties pie upes dabas.
rīt jāmēģīna atklāt sezonu
Kas vakari bija forēlēs? Kādi panākumi? Man kaut kā negāja, nobridu garu posmu vidzemes upē, kādas 7 -8h un dabūju vien divas foreles(vienu zemmēru un vienu 37cm. Visas skaistās slēptuves tukšas, mainīju mānekļus nekas nelīdzēja. Redzēju daudz lielas alatas, bet tās laikam aizņemtas ar mīlas priekiem :)
Shodien biju izskrejis lidz tuvejai upitei. Limenis labs, udens vess, bet dzidrs. Diena izvertas diezgan laba. Pie sava pirma spota uz rotina uzsedas smuka forele ap 35 cm. Dikti zhiperiga, uztaisija paris skaistas svecites lidz man izdevas vinu iemanit tiklina. Dodoties talak pie potencialas vietas, kur pari upei iegrimis resns balkis, izveidojis nelielu udenskritumu. Skatos iemest diezgan gruti, jo tiesi virs udenskrituma parliecies koka zars. Sanemos un metu burbulu mutuli. Velku un jau gandriz pie kajam piesitiens, isa cina un skaista forele aizcmukusi. Ehh, vareja but dienas trofeja, jo si bija lielaka par ieprieksejo ;) patiriju spotu lai nakamreiz izdotos perfekts metiens :) dodoties pa upi talak izvilku vel dazas zivis un priecigs nosledzu iso copes dienu. Ne asakas
TERE!
Viedi vārdi.Kātus laužam paši.
Tā,rudenī džigojot asarus,salauzu Major Craft Troutino.Patiešām stulbi.Zaceps.Vējš nes laivu.Vai tad pirmo reiz ar pīpi uz jumta(cik šķūņi nodeguši).Spole noregulēta, atliek padot.Bet tinkš.Pie otrā riņķa spice pušu.Laikam plivinoties uzmetusies cilpa.
Tā dažreiz gadās veciem,akliem muļkiem.
Za ribalku!
man reiz nolūza kāta spicīte liekot kātu kopā (teleskopiskais) tā vienkārši čiks un paliek rokā. pirms tam biju tikai trīs testa metienus uz pļavas iemēģinājis kā jau ar jaunu kātu. Kāta tests 100-150. tjipa MIKADO, bet ražojis kāds cits.
Paturpināšu par to kātu, ko iepriekš teicu.
Čomam tomēr ir Mitchell Mag Pro Lite EVO - apakšējo testu uzskata par atbilstošu, augšējo par stipri vien pazeminātu.
Man kaut kā tie kāti NELŪZT. Varbūt tāpēc, ka copēju sterilos apstākļos un neizņemu pat no čehola :D
eMKa,
Kātus parasti neviens nelauž, tie LŪZT, jo tiem jābūt paredzētiem lietošanai lauka apstākļos nevis stāvēšanai plauktā:)
Eh laikam esmu līkrocis vai taisni otrādi bet kātus lauzt nemāku, vōt :) Vienīgais spinings kurš salūza bij vēl paslaiku stiklašķiedras mēsls pirms 20 gadiem, saliecās misiņa trubiņa savienojumā ceļot ārā ziemas lasi dikt stāvā krastā, kur nevar nokāpt pie ūdens :)
Kātus 95% (ja ne vairāk) gadījumu lauž paši copmaņi. Netīši uzsitieni pa zariem, gadās zacepu izraut un pa kātu trāpīt, pavirša transportēšana un vēl vesels lērums cilvēciskā faktora :)
Man pagaišsezon salūza 1,80m,3-14gr catana, sāku jau panikot par jaunu kātu,bet salmo servisā(pārdaugavā) veči piemeklēja 2 spices no kurām izvelejos patīkamāko un pec 20 minutēm kāts sāka otru dzīvi, ļoti iespējams labāk patīk nekā orģinalā spice.Iesaku tā pamēģināt tādos gadijumos, protams g loomim galā salmo spici diezvai, bet manai catanai kautkāda salmo jig spiņa spice kak raz, nu ļoti patīk, vārdsakot.
Droši vien cits modelis. Smagākais māneklis, ko esmu izmantojis(ar Mag Pro Lite kātu) ir Yo-Zuri 3d Popper - 7 grami - un tas jau ir ļoti tuvu robežai.
Viņš man ir pārsvarā forelēm, alatām, dažreiz izmantoju sapaliem, ālantiem un asariem.
35mm, 15.aprīlis 2014, 14:41
Varbūt kļūdos ar. Nosaukums likās ļoti līdzīgs, tests analogs un garums ar...