atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Alūksnes rajons

andzus69 15.03.10
Tā taisnība, par to "smalci" ezerā. Rauda liela neizaug, jo to mazo raudu ir bezjēgā, breksis arī lēnām aug. Tās divas zivju sugas tādas problemātiskas. Zato plēsējiem labs zakusons :)) Asari aug ātri, un lieli, līdakas arī. līdaku viennozīmīgi varēja būt vairāk, lai to drazu patīra :))
uldeens 15.03.10
Gan jau ka alūksnē smalkā zivs savairojusies ārprāta kvantumā un barības bāze ir pa īsu, lai visi izaugtu lieli.
daddy_j 15.03.10
andzus
tā mums gribētos domāt un iespējams, ka konkrētā ezerā tā arī ir...bet mans piemērs par ālandiem arī ir patiesība...likās, ka jūra ir neizsmeļama...
andzus69 15.03.10
daddy, es domāju, ka ar makšķeri nevar tā noplicināt zivju resursus Alūksnes ezerā ;) Ezers liels, zivju pietiekoši, un makšķernieku skaits uz ezera ar katru gadu krītas, krītas un krītas. Daudzi ārzemēs, pensionāri laukos palēnām izmirst.. Citreiz ir tā, ka ziemā aizeju uz savām vietām aiz Garās salas, un cik acs rāda visā plašumā līdz pat Šūpalām nav neviena veča...
Un pilna kaste jau netika katu dienu savilkta, tas bija retums, ļoti lielas meklēšanas un veiksmes rezultātā ;)
Es zivgarni domāju, ka šopavasar tajā Upseskaktā ar būs cope švaka, kā pagaišpavasar uz pēdējā ledus.. vismaz pa dienu.... Ja būtu laiks, sabarotu brekšus dziļumā, dabūtu vairāk kā viņi Upeskaktā ;)
Bet tāda laika nau diemžēl, tāpēc šis pavasaris būs jāvelta lielo asaru meklēšanai :))
daddy_j 15.03.10
es gan domāju, ka, ja gadiem "piesit pilnu kasti" tad drīz vien pienāk brīdis, kad tikai puskasti, tad tikai 1 zivtiņu iesit kastē utt...

tipiskākais piemērs ālandu salas, kas pa 10 gadi ir krietni paplicinātas...un tur jau nu točna viesmakšķernieki pie vainas...akmeni gan nevienam nemetīšu, ka sev netrāpu... :))
zivgarnis 15.03.10
Tā ir! Tas nav normāli, pieci spaiņi apakšā sabērti!
andzus69 15.03.10
es tā sapratu, ka bez barošanas ;) Es ar dzirdēju, ka plaukstinieki ņemot, vispār pēdējos gadus brekšu cope Upeskaktā paliek izteikti sūdīgāka. Mans uzskats ir, ka tie "naktenieki" breksi "sačakarē" :D Un pārbaro. Nav vairs tā, kā kādreiz bija, bez nekādas barošanas - ja atradi breksi, uzurbies, tad pilnu kasti varēja piesist..
zivgarnis 15.03.10
andzus, nea. 2 vilka uz 400g, pārējie, saucamie plaukstinieki! :) Bez barošanas, uz lielajiem par agru.
andzus69 15.03.10
Vakar pa savām vietām biju asarus mēģināt- neņem asaris ņekuja! Zivgarni, cik Tev tie puņķainie bija lieli? plaukstinieki vai uz brekša pusi ar kāds vilka? ;)
zivgarnis 15.03.10
atļauja mēnesim 5LS
zivgarnis 15.03.10
Es ar putrām neņemos, uzgāju virsū. Vakar 17 gabali. Lielie, pagaidām, ņem tik pa nakti. Pārs asiņainus āliņgus matīju...
alutins 14.03.10
un vēl cik šogad maksā mēneša atļaaauja???
alutins 14.03.10
zivgarni
tas upeskaktā un vai baroji
zivgarnis 13.03.10
Vakar 14 punķainie. :) Ņēma visādi, gan stāvošu no grunts, gan pusmetu, gan metru no grīdas. Gan uz lēnu šupošanu, gan smalku tricināšanu. Viens ar pīrsingu aizgāja. Piezveja: raudiņas un kāds ašuks.
alutins 12.03.10
kas tad notiek upes kaktā,pēc datuma jābūt bet pēc laika apstākļa tā ir kā ir???
andzus69 19.02.10
Janvārī vēl ķērās asari un līdakas, bet tagad ir pipec, sniegs līdz ceļgaliem un vairāk, vietām apakšā ūdens, ledus ap 70-80 cm, līdz īstajām vietām grūti tikt.
Par brekšiem neko neesmu dzirdējis, lai gan- Upeskaktā viens jau esot dabūjis!
Raudeles jau protams var visur saķert un drazu- bet tas nav nopietni. Jāgaida, kad šitas lielais sniegs noplaks ;)
Klau, kas šogad bijis Alūksnē? Kā ķēries?
cilveks 05.08.09
Pirms dienām 4 biju alūksnē uz nakti - rezultāts 2 brekši 700 grami, un 15 sīkie ap 150 gramiem. Cope švaka, kā citiem ar copi alūksnes ezerā šajās dienās?
..Aivis.. 01.07.09
ok!! =)
cilveks 30.06.09
Nu malacis, malacis :) Kad ieši brekšot, uzraksti kādu atskaitīti te :) Baigi interesē kas ar viņiem darās :)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs