atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Cope Volgas deltā

andreiko 11.02.20
Andreiko, štrunts par piķi, bet ja iznes dambi!?

BrunoL, 11.februāris 2020, 21:14



Bruno, ja var ticēt Dimā Monte Kristiņam, tad senajiem romiešiem delikatese skaitījās medū vārīta žurka.
P.S. Medu varu palienēt, man mājās daudz, no Mazsalacas (viršu.uc.).
willijs 11.02.20
Nu arí pie Rítina var kartupelíšus pa dãrgo uzést.... Cita garša laikam)))
Shm_didzis 11.02.20
daddy_j [11.02.20]: 2-3 zivis nofilē. Sagatavo ikrus- kaviāru. Asakas, pareizāk būtu teikt- kaulus, un galvas katlā. Uz lēnas uguns ilgi vāra buljonu. Filejas sacep. Goda mielasts sākas. Buljonu lej šķīvī, bagātīgi pievieno kaviāru, maizes vietā cepta fileja un noskalo ar degvīnu no apsarmojušas glāzes! Kas gan var būt labāks par šo!

BrunoL, 10.februāris 2020, 21:03

Vienkārši kaviārs ar karoti no burkas. :)

PS. Nupat noēdu 500 gr līdakas ikru. Fantastika. :)
Redzēju krievu raidījumu, kur kaut kādā pasākumā krievu bomondam piedāvāja līdakas ikrus, sakrāsotus un ar attiecīgu garšiņu, kā melnos ikrus, no kādiem 20 un vairāk cilvēkiem, tikai viens pateica, ka tas nav kaviārs.
daddy_j 11.02.20
2-3 zivis nofilē. Sagatavo ikrus- kaviāru. Asakas, pareizāk būtu teikt- kaulus, un galvas katlā. Uz lēnas uguns ilgi vāra buljonu. Filejas sacep. Goda mielasts sākas. Buljonu lej šķīvī, bagātīgi pievieno kaviāru, maizes vietā cepta fileja un noskalo ar degvīnu no apsarmojušas glāzes! Kas gan var būt labāks par šo!

BrunoL, 10.februāris 2020, 21:03


Vienkārši kaviārs ar karoti no burkas. :)

PS. Nupat noēdu 500 gr līdakas ikru. Fantastika. :)
BrunoL 11.02.20
Andreiko, štrunts par piķi, bet ja iznes dambi!?
andreiko 11.02.20
BrunoL 11.02.20
P.S.
Rakstā nav minēts, ka ikrus iegūst no belugas albīna.
willijs 11.02.20
Tiem kas ljoti uztraucas par krievu kaviãru :
Pie mums ari to iegúst un slauc no dzívãm zivím! Process ir tãm nekaitigs! Bet nu brends ir brends!)))
kvoks 11.02.20
Kaviārs “Almas”
25 tūkstošus ASV dolāru (aptuveni 19 tūkstošus eiro).

BrunoL, 11.februāris 2020, 20:54



Dolārs daudz vērtīgāks uz šodienu!
BrunoL 11.02.20
Kaviārs “Almas”
Irānā ražoto pasaulē dārgāko kaviāru ar nosaukumu “Almas” jeb “Dimants” gardēži var nogaršot Londonas restorānā “Caviar House & Prunier”. 999 proves zelta burciņa šā kaviāra maksā 25 tūkstošus ASV dolāru (aptuveni 19 tūkstošus eiro). Kaviāru iegūst no Kaspijas jūrā dzīvojošas storu sugas – pati zivs nav sevišķi garšīga, taču tās ikri ir fantastiski gardi. Ieguves process ir ārkārtīgi sarežģīts – ikri ir jānoslauc dzīvai zivij, jo mirstot tā izdala rūgtu sekrētu, kas sabojā kaviāra garšu.
willijs 11.02.20
Latvijã saražo pietiekoši Lai bútu gan eiropas gan vietéjiem kãrumniekiem!
Ar krieviju vispãr nav sakara!)))
Shm_didzis 11.02.20
egilss [11.02.20]: [quote=604726]tagadapmēram šitādi ikri ir dabūjami.
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/bfkmge.html

Paskatījos un nesapratu. Latvijas ražotājs, buņdžas jeb tie ikri ražoti francijā. Kaut kas neiet. Starp citu kaviārs nav un nebūs francijas nacionālais. Pēteris I šiem bija čoms un to brendu uzdāvināja. Ir melnie ikri un tie ir tikai no Krievijas. Tos mēslus ko iegūst no dīķos audzētajām storēm, tāpat kā norvēģu lašus diemžēl var ēst tikai eiropas mudaki.
Ko dirs, stores un belugas dzīvo Kaspijas jūrā un melnie ikri nav tikai no Krievijas, tie var būt tikpat labi no Irānas, Azerbaidžānas vai Turkmenistānas, respektīvi no jebkuras Kaspijas jūras valsts. Un dārgākie ikri, kas tirgojas ir belugas ikri no Irānas...
BrunoL 11.02.20
Vai tik nav gājiens ar zirgu, kā Astrahaņas ikriem ieslīdēt Vakareiropiešu turīgi, kārajās mutēs?
AndrisL 11.02.20
Latvijā ražo, ved uz frančiem, no turienes atpakaļ uz LV.

Domaataajs, 11.februāris 2020, 18:27



tie būs kādi šmaukļi

rekur links uz LAT kaviāra ražotāju- nekādos dīķos, tikai speciālās tvertnēs telpās
http://mottra.lv/
Domaataajs 11.02.20
Latvijā ražo, ved uz frančiem, no turienes atpakaļ uz LV.
egilss 11.02.20
[quote=604726]tagadapmēram šitādi ikri ir dabūjami.
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/bfkmge.html

Paskatījos un nesapratu. Latvijas ražotājs, buņdžas jeb tie ikri ražoti francijā. Kaut kas neiet. Starp citu kaviārs nav un nebūs francijas nacionālais. Pēteris I šiem bija čoms un to brendu uzdāvināja. Ir melnie ikri un tie ir tikai no Krievijas. Tos mēslus ko iegūst no dīķos audzētajām storēm, tāpat kā norvēģu lašus diemžēl var ēst tikai eiropas mudaki.
willijs 11.02.20
BrunoL [10.02.20]: Willij, kurš(šodien stilīgi), jeb kura Tev patika, bet, patiešām, garšīgi! Paša ķerts un gatavots.
P.S.
Ja spēj, atvaino! Mani tracina, ja garšo vietā lieto patīk, ja maizes riku sauc par gabalu, gaļas škēli- tā pat utt. .
Atvainojos!
Bet nu godigi sakot man patík tas kas man patík!
Un pilnígi pie kãjas pareizrakstíba un citas nianses! Bet nu sapnojiet vien tãlãk par saulaino nãkotni!))) Tiekamies pie tukšajiem údeniem!
Domaataajs 10.02.20
Domātāj, ja nemaldos, Tev jūrjas tēma tuvāka? Tad kāda rutka pēc tik slimīga interese?

BrunoL, 10.februāris 2020, 21:53

es esmu daudzpusīgs cilveks ;)
BrunoL 10.02.20
Domātāj, ja nemaldos, Tev jūrjas tēma tuvāka? Tad kāda rutka pēc tik slimīga interese?
BrunoL 10.02.20
Willij, kurš(šodien stilīgi), jeb kura Tev patika, bet, patiešām, garšīgi! Paša ķerts un gatavots.
P.S.
Ja spēj, atvaino! Mani tracina, ja garšo vietā lieto patīk, ja maizes riku sauc par gabalu, gaļas škēli- tā pat utt. .

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs