Ja grib ko noķer tad uz grunteni, fideri.

Braucot projām, kopā ar gludekli izslēdzu arī copes lietas :DDD (joks, protams – nav ne jausmas, kas notika).
Apmetos Grieķijā, Korfu salā. Pabūts arī Albānijā, Paxos un Antipaxo salās. Skaistas vietas redzētas, lai gan ne visur izdevās pacopēt.
Bet nu – par copi.
Korfu.
Startēju, protams, mikrodžiga tehnikā. Kad biju vietējām zivīm nobarojis pāris Keitech gumiju paciņas un tā arī neticis pie loma, metu mieru džigam un pārgāju uz pludiņu.
Cope kļuva daudz interesantāka – nekad nevarēja zināt, kas būs galā. Zivju izmērs – niecīgs. Alternatīvu trūkuma dēļ ķēru uz jēlas garneles gabaliņiem. Turpat pie mola.
Darbināti vobleri un mazie dzelži, bez rezultāta. ( nebiju diži rūpīgs)

zaraza [9:15]: 01.06. atklāju zandartu Ventā. Bija interesants formāts, es ķēru klasiskā džiga tehnikā, kolēģis ar live, gala rezultātā zivju skaits vienāds, tik lielākā zivs tomēr bija uz live. Kopumā laivā pabija pie 20 zivīm, lielākā mazliet virs 60cm, vidēji 49-55 + daži sīkie. No atklājumiem - priekš sevis beidzot izdevās pašam notestēt izslavēto ukraiņu zandartu mānekli "slēpi" (лыжа) un tiešām tas sevi lieliski parādīja, līdz netika norauts un nācās pāriet uz ierastākām džiga gumijām :)
Bildes manā Facebook un Tiktok.Kā tas jaunais brīnums darbojas un jāspēlē?
esco, 3.jūnijs 2025, 10:41
Es animēju kā standarta stop&go soļus vai arī "podkidus" ar kātu uz augšu un visādu "piedricelēšanu". Ražotāja Prof Montazh mājas var paskatīties video, tur viņi ar tādiem paīsiem soļiem strādā.
Cik sapratu dabā, tad mānekļa fiška ir tajā, ka nu ļoti provocējoši tas mazais mandulas posms kustas augšā-lejā pie rāvieniem, vicinot "asti" un izved zandartu. Atkal pauzē tā sliede nolaižas plakaniski uz grunts un tas kustīgais EVA posmiņš paliek plivinoties vai lēni grimt uz leju. copes gan puazē, gan kustībā bija. Nu un, protams, pašreizējā samērā duļķainā ūdenī daudz ko dod stiprs UV krāsa gan ķermenim, gan astei.
Nu interesants brīnums, es viņam stipri noticēju, redzēs kā ies tālāk...
No plusiem vēl jāmin, ka lido ļoti labi, azimest var kosmosā. No mīnusiem, nu tāpat kā mandulai, ļoti mīl ielīst zacepā, svešā vietā noraut viegli... NU ko var gribēt, kopumā 4 āķu smailes sanāk...

zaraza [3.jūn]: 01.06. atklāju zandartu Ventā. Bija interesants formāts, es ķēru klasiskā džiga tehnikā, kolēģis ar live, gala rezultātā zivju skaits vienāds, tik lielākā zivs tomēr bija uz live. Kopumā laivā pabija pie 20 zivīm, lielākā mazliet virs 60cm, vidēji 49-55 + daži sīkie. No atklājumiem - priekš sevis beidzot izdevās pašam notestēt izslavēto ukraiņu zandartu mānekli "slēpi" (лыжа) un tiešām tas sevi lieliski parādīja, līdz netika norauts un nācās pāriet uz ierastākām džiga gumijām :)Kā tas jaunais brīnums darbojas un jāspēlē?
Bildes manā Facebook un Tiktok.

01.06. atklāju zandartu Ventā. Bija interesants formāts, es ķēru klasiskā džiga tehnikā, kolēģis ar live, gala rezultātā zivju skaits vienāds, tik lielākā zivs tomēr bija uz live. Kopumā laivā pabija pie 20 zivīm, lielākā mazliet virs 60cm, vidēji 49-55 + daži sīkie. No atklājumiem - priekš sevis beidzot izdevās pašam notestēt izslavēto ukraiņu zandartu mānekli "slēpi" (лыжа) un tiešām tas sevi lieliski parādīja, līdz netika norauts un nācās pāriet uz ierastākām džiga gumijām :)

RaimisD [30.mai]: Interesants stāsts un cmukas biudes :)Paldies. Kā kuru dieniņu. Piemēram šorīt asaris labi copēja uz dzīvo zivtiņu. Asaris nārsto, pieņi tecēja. Un mazajām vēja zivtiņām arī ikriņu. Vispār asari man te grūti piemānīt. Ezers kā bļoda. Apakšā dūņas.
Apsveicu ar labu lomu.

Nu tad beidzot šorīt tie ilgi gaidītie burbulīši. Līnis sāk aktīvāk tusēt. Un rīta copē tieku pie diviem skaistiem līņiem. Viens no viņiem šogad lielākais. Paldies ezeram un dabai. Visi tie skaistie saulesrieti, lieti, miglas un pirmās karstās dienas,paver skaistu skatu nākotnē. Būs arī trofejnieks. Gan jau izšaus, kur ta liksies.

Radās sajūta, ka līdaka nerij, bet tikai baksta. Tas būtu normāli, ja viņa aizstāvētu nārsta ligzdu, bet ne maija vidū un ne dziļumā. Ko viņa vispār tur dara? Nelielie mailes bariņi tusē gar zāļu malu, nu maksimums – dziļuma virspusē, bet ņēmieni bija pie grunts.
Reizēm šķiet, ka zini ezeru un līdakas uzvedību kā tādu, bet tādos brīžos saproti, ka nesūda tu nezini. Katra cope, jaunas atziņas.
Reizēm šķiet, ka zini ezeru un līdakas uzvedību kā tādu, bet tādos brīžos saproti, ka nesūda tu nezini. Katra cope, jaunas atziņas.

Neskatoties uz to, ka tas ir "vēlais" ezers (parasti atveras jūnija sākumā), šīs dienas cope bija tīri laba. 30 minūtes seklumā nedeva rezultātu. Novirzījos uz 2 metriem – patestēt lēpju jaunaudzes. Viena knapmēra cope.
Devos uz dziļumu. Uz dziļuma kants divniece nodila pie laivas. Vēl viens tesiens, bet neuzsēžas. Rezultātā – viena neliela līdaciņa, ejot uz bāzi, 1,5 m dziļumā. Voblerītis – 100nieks.

Sen nebiju karpu copē, neesmu arī karpinieks!
Piektdien aizbraucu uz "Vitkopi"! No rīta divas karpu copes nopūdelēju dēļ totāla neprofianalizma, mata sistēmā āķis daudz lielāks par ēsmu, atsvars krietni mazāks par 50 grami...!?
Pēcāk, divas "Vitkopi" standarta karpiņas!
Vēļāk, pēcpusdienā, pirms pārmešanas, velkot tukšu sistēmu, pusceļā uz boilu pieteicās ap 2kg. līdaka, pie paša uztveramā tīkliņa nokoda boilas pavadu...!? Nepārbaudījis sistēmu, uzliku jaunu bolu ar pavadu, metu, sistēma aizlidoja uz nekurieni, sapratu, laiks mājās...!?
Piektdien aizbraucu uz "Vitkopi"! No rīta divas karpu copes nopūdelēju dēļ totāla neprofianalizma, mata sistēmā āķis daudz lielāks par ēsmu, atsvars krietni mazāks par 50 grami...!?
Pēcāk, divas "Vitkopi" standarta karpiņas!
Vēļāk, pēcpusdienā, pirms pārmešanas, velkot tukšu sistēmu, pusceļā uz boilu pieteicās ap 2kg. līdaka, pie paša uztveramā tīkliņa nokoda boilas pavadu...!? Nepārbaudījis sistēmu, uzliku jaunu bolu ar pavadu, metu, sistēma aizlidoja uz nekurieni, sapratu, laiks mājās...!?

kikizozo [3.mai]: Pēc atklāšanas vienu iztīrīju un bija balta desa iekšā. Šodien vēl vienu 65cm iztīrīju un tur ikri. Nebija daudz, bet bija. Nav iznārstojušas?Gan jau pilnībā visus ikrus neizmet ārā. Sievas noķertajai līdakai arī nedaudz ikri vēl bija.

Pēc atklāšanas vienu iztīrīju un bija balta desa iekšā. Šodien vēl vienu 65cm iztīrīju un tur ikri. Nebija daudz, bet bija. Nav iznārstojušas?

Šis sestdienas rīts, 7:00 pie upes, nu tad beidzot pirmais loms-strautu forele šogad, ērces fakin daudz :D zivju dzenīts redzēts, viss izdevies.

Druvvaldis [4.apr]: RaimisD [8:25]: Kāda drāma šeit notikās ?Prieks par tevi ;)
Tādā netipiskā vietā salūzis.rRokas no dirsas laikam aug

Veca makšķere vienkārši. Nokalpojusi jau bija. Pat ne mana, tēvs saved visādus kātus, tad nu šoreiz piecirtiena brīdi neizturēja. Copēju uz sliekām. Komposta. Un pienāca man tas brīdis, ka redzēju, kā cits copmanis lieto to wd 40.Es šim saku vai strādā? Šis velk zivi un saka. Tieši tikko uzpūtu. Galīgi traks copmanis.