No 10 uz 11 nakti sedēju uz līni rezultata kopa ar kolēģi 9 līņi paris brekseni asarīši un chupa ar ruduļiem cope izdevusies.
jaa,andri,jo zanders savaa buutiibaa ir pagalam stiivs,un taapeec arii pie izvadiishans no uudens(taa zaarciski izklausaas),ipashi nepretojas,un aatri arii nospraagst setkaa...nu ,tagad saliidzini ar liidaku..divniece tev liksies kaa nez kas tur,jo locaas gandriiz uz pusemm,un atsperas pret uudeni.....par mezheneem neko nezinu,jo nekad nav nokjeeris....
gulbis37, forši saprotami salīdzinājumi OK
Sienāzis
Uz bumbošanu meženi nepaņemsi:)
sienaaziit,sudrabpeleeks,un veel bliiksji ka lielaisgabals,nu tipiska mezhene....zanders ar asti nesit,bet naak kaa vilciens no dzelmes uz augshu,un mailes lec kaa vulkaana izvirdumaa..liidakas griezh rinkji,jo taa atsperas ar asti pret uudeni,un tas paatrina vinjas uzbrukumu dziivajam..asari chaapstina kaa bezzobaini vechi;)))))))))))nu tu tak zini,ko man staastiit:)
ssinii karstumaa nekaadu copi nesaaku no laivas, ssoriit ap 9 00 stundinnu tik paseedeeju uz pontona, viens zemmeera zanderiitis.
Bet tas kas daraas upee - fantastika. Liidakas taas nav, vainu zanders, vai mezzene, bet ik peec 10 min otraa upes krastaa apm 20 m no krasta, taadi bliiksskki ka viens ar lielgabalu laadeetu, itkaa mezzene, bet tai pat laikaa nav tradicionaalais mezzenes plunksskkis. Vienu pat svecee redzeeju, sudrab peleeks bija, bet kas iisti nevareeja pateikt, izmeeri iespaidiigi, ne mazaaki par 3-4 kg, gandriiz jau laivu stuumu iekssaa, vakaraa kan laikam pabumbossu pa otru krastu, neliek mieru tie nerimstossie plunksskki, liidz pat ssim briidim.
Sajūtas labas, jo tika iemāģināts pilnīgi svaigs jig kātiņs, kura spicīte aptuveni 1mm diametra. Copes sākumā man bija bail pat normāli mest, bet te 3kg zivs jānotur pie laivas, lai ar otru roku to saķertu. Tad nu spried pats.
īstenībā man pilnīgi pie kājas kā ko sauc, galvenais lai var saprast par ko iet runa. :) Jūs te varat kuļturno pārspriest tautības u.c., es eju nodzert dzimeni! Pēc 24 stundām varēšu turpināt sekot jaunākajai info par jūdiem, žīdiem, kuļtursazāniem utt.
ēbreji nav Latviešu vārds, bet ieviests no okupantu varasiestādēm , pirms otrā pasaules kara Latvijā viņus oficiali dēvēja par žīdiem vai jūdiem ! Izraēli ir viena no jūdu ciltīm .... nu kaut ka tā, cik no galvas atceros :)))
tā nav ironija,bet vienkāsi kādas bija sajūtas bez sačoka,man piemēram patīk bez tādiem sačokiem!
Roli , paldies , šito es nezināju . Un kā ir ar ēbrejiem?
Gintsgg ...Vikingu cilts kas valdīja tagadējā krievijas teritorijā RUSI ,vēlāk rusiči pēc tam rosiči , Smoļenskas apgabalā dzīvoja kriviči, leti visus krievus sauca par krivičiem jeb krieviem ...
Klau, paul. Pasaki kurā upē un kurā posmā viņas mīt un es pateikšu vai tā ir karpa vai sazāns. :))
Bet ja nopietni, tad es domāju, ka LV sazānu naf. Tās visas ir kūltūrkarpas - cilvēku audzētas. īstie sazāni mīt Volgā, kur tie migrē un vairojas. Iespējams domāju galīgi šķērsām.
Vai kāds var izskaidrot no kurienes vispār cēlies vārds krievs visā pasaulē krievu tautības apzīmējumam sakne ir rus , bet Latvijā krievs . Tāpat nesaprotu vārda ēbrejs izcelsmi , jā ēbreju valsts ir Izraēla , tad arī tās valsts iedzīvotajiem vajadzētu būt izraeliešiem , ne viss ēbrejiem .
MURGS Man īsti nav saprotams tavs jautājums, bet ja tā ir ironija, tad nesaprotu par ko te ironizēt.
plicis un breksis ir 2 dažādas lietas. bet pastāsti man kaut 1 ievērojamu atšķiŗību starp karpu un sazānu! es ļoti labi saprotu ka par sazāniem mēdz saukt karpas kuras dzīvo savvaļā. vai tad man piemēram krievus kuri dzīvo Latvijā jāsauc par puslatviešiem vai krieveļiem? :)
nu tas maina situaciju...nezinaaju gan,ka brekshi dziivo forelupees....
svilis kā labāk tev šķiet dabūt laivā zivi ,ar sačoku,vai bez tā?
Bija domāts foreļu upes.Pārsvarā visas karpas ir samukušas no dīķiem upē.Ilgstoši dzīvojot upē,jau viņas attīstās ar spēcīgākas.Tomēr straume uzdzen muskuļus.Ir jau ka karpas nārsto vecupēs,kuras savienotas ar upi.Tomēr mazuļi no plēsējiem maz pasargāti un procents pa visam mazs,kuri izaug jau pieklājīgu izmēru.
ak taa...nu labi....kaada starpiiba,plicis vai breksis:)