Runci,man jau liekās,ka ja spiningošana atļautās vietās pieļaujama,tad ,kas man liedz šodien mētāt spiningu upē,kur ir gan līdaks,gan zandarti uc zives?Protams,līdaku paturēt nevar,bet diemzē ,kas to vairs izkontrolēs.Viss uz pašu sidzapsiņu,bet kāda tā pārsvarā kuram ir ,to apmēram nojaušu.
Runcis71. Glupības Tu te gan raksti vai āksties?
Pagājušogad līdaku noķēru ar pludiņmakšķeri.. ēsma bija rupjmaize. Tad jau sanāk, ja ir liegums, kaut vienai zivij tajā upē, tad makšķerēt tur nedrīkst?
Raudiņas pavasarī tad ar nedrīkst ķert? Ja nu uz šiķika līdaka pieķeras!
Sienāzi, konešno spolītes vaļā! kā citādi! :)))
eļementarno !
:)
Upē dzīvo līdakas, kuras nedrīkst ķert - attiecīgi Tu nevari atrasties pie ūdenstilpnes ar štrumentiem , kas liedz ķert .
Mūsu murgainos likumus,vienmēr var traktēt,kā nu kuram tīk,visas šīs aizsardzības ,laiks un inventārs,nu tā sapīts,ka tālāk jau nu nav kur.
Tad kur ir rakstīts ka nevar spiningot? nevar paturēt līdakas...līdz 1.maijam...zandartus no 16.aprīļa...copēt no laivas var no 1.maija...kur rakstīts ka es nevaru spiningot no krasta nepaturot zivis uz kurām ir liegums?
Goda vārds nesaprotu...
26.Aizliegts atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā:
◦26.1. ar zivju un vēžu ieguves rīkiem, ja to lietošana attiecīgajā laikā un vietā nav atļauta;
Ar to tad arī - tiek formulēts, liegums.
Un vispār...palasot MN...liekās ka tās ,,gudrās,, galvas ,kas to izmurgoja pašas nekad nav turējušas makšķeri rokā...viens likums ,viena taisnība-visiem:)
Rokas niez pamētāt špini....ne tik daudz dēļ zivīm...zinu pāris smukas vietiņas kur sēklīšus var apmētāt no krasta...smilšaina grunts ar nelieliem akmeņiem...zinu ka tur ir zandarti....padancināt gumijiņu pa grunti:)
Spinings taču kā zvejas rīks nav aizliegts...nedrīkst līdakas ņemt...bet mētāt taču var? Jeb es kļūdos?
bljitka... ja vēlme ir, tad tik uz priekšu...
runci...paskaidro lūdzu, kamdēļ šobrīd nevarētu spiningot???
To ka no 16.aprīļa es saprotu...bet līdz tam..vai tad nevar ar spiningu pamāžoties? nekur neatradu ka būtu aizliegts...nevar tik līdakas ķert:)
Aizliegts ◦22.4. zandartus – no 16.aprīļa līdz 31.maijam;
Tak noteikumos skaidri un gaiši viss uzrakstīts !!!!
Tā ka savu spiningu vari tikai pulēt un gaidīt .
:DD
Sveiki:) Cik noprotu no MN tad liegums uz zandartiem ir no 16.aprīļa...ja es no krasta ar spiningu mēģināšu kādu novaktēt....tas ir atļauts vai arī būs noziegums pret dzīvo dabu?
Vārdusakot es varu no krasta spiningot ievērojot atļautās vietas un attālumus no grīvām un ietekām?
kurš būs tik gudrs un pateiks?
Tencinu jau iepriekš:)
Ja ir zāles,tad nav variantu ar auklas palaišanu-vienīgais jānotur.Ja nevari-tad čau!
zivgaarni, vinni ar taam bildeem kaa vista uz pereessanu :)))))
A par aprautiem murmulliem, ar visu to ja atstaaj spoliiti vallaa ?
Pamēģini ar slieku uz grunts,tad paņems pat uz 0.18mm auklu.
mirtiņ, tur bez tā nu ni kā! :) Knaps pusmetrs, kā ņem lielais, tā čau! nedod dies, rupāku mosmišku uz resnāka striķa ielais...copi neredzēsi!
zivgarnis - malači, jūs esat veikalnieku sapnis :D
Gunča, kur bildes?! Urmaas, galvenais, iekrāmē to kimlaka bildi!!! :)
Forši bij, visi dabūjām murmuļus apraut....