atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Lielupe

gintsgg 11.10.15
Pardomājot šo gadu lielupe, sakot no pavasara manam ir apmeram tā:
pavasarī vimbas - ļoti ok, praktiski neviena reize bez zivtiņas mājā
vasara - sākums - brekši arī tīri neko, tad jūlijā izbeidzās. Kodīgās zivis šogad ļoti švaki. Tik švaki , ka velce, kas kādreiz bija mans top pasakums, ir izvertis par garlaicīgu kursēšanu priedaine- jelgava forvāterā un pat domāju brīzam vai neatdāvināt kādam motoru... Nevar teikt ka nekas neķeras, bet tas dažas uz pirkstiem sakitamās mēra līdakas un uz 1 rokas pirkstiem skaitamie zandarti pa visu vasaru ... sorī, dažus gadus atpakaļ varēja saķert duci, paturēt 2 lielākās un tad vēl no bargās kundzes klausīties " nafik atkal zivis atstiepi...." . Mazmēru daudz, bet es ir godīgs un tie visi aug tālāk
Var jau būt ja būtu vairak uz džigu izgajis , būtu čupa ar trekniem asariem, bet tas mani šobrīd nesaista, asarus jāķer ziemā, tad pavisam cits prieks ar 009 auklu pus kilo stelēt arā..
Meģināju nedēļas nogalē ar velci + spini, pilnīgs =0. Ekolots rādīja 11 C, laikam vēl jāpagaida.
Šobrīd vienīgais kas kaut kā ķeras ir sudrabainās vimbas un brekši. Izmērs gan prasījās labāks.

Tādi mani secinājumi drusku filosofiskā noskaņā pēc pudelītes sausā

Duglas, 11.oktobris 2015, 19:51

Uz motoru es pirmais piesakos rindā . D
Duglas 11.10.15
Pardomājot šo gadu lielupe, sakot no pavasara manam ir apmeram tā:
pavasarī vimbas - ļoti ok, praktiski neviena reize bez zivtiņas mājā
vasara - sākums - brekši arī tīri neko, tad jūlijā izbeidzās. Kodīgās zivis šogad ļoti švaki. Tik švaki , ka velce, kas kādreiz bija mans top pasakums, ir izvertis par garlaicīgu kursēšanu priedaine- jelgava forvāterā un pat domāju brīzam vai neatdāvināt kādam motoru... Nevar teikt ka nekas neķeras, bet tas dažas uz pirkstiem sakitamās mēra līdakas un uz 1 rokas pirkstiem skaitamie zandarti pa visu vasaru ... sorī, dažus gadus atpakaļ varēja saķert duci, paturēt 2 lielākās un tad vēl no bargās kundzes klausīties " nafik atkal zivis atstiepi...." . Mazmēru daudz, bet es ir godīgs un tie visi aug tālāk
Var jau būt ja būtu vairak uz džigu izgajis , būtu čupa ar trekniem asariem, bet tas mani šobrīd nesaista, asarus jāķer ziemā, tad pavisam cits prieks ar 009 auklu pus kilo stelēt arā..
Meģināju nedēļas nogalē ar velci + spini, pilnīgs =0. Ekolots rādīja 11 C, laikam vēl jāpagaida.
Šobrīd vienīgais kas kaut kā ķeras ir sudrabainās vimbas un brekši. Izmērs gan prasījās labāks.

Tādi mani secinājumi drusku filosofiskā noskaņā pēc pudelītes sausā
Abavnieks 11.10.15
vakar atkal divi vīri laivā. no Priedaines līdz Varkalim. turpu šurpu. uz priekšu uz atpakaļu. novelcējāmies nomētājāmies nodžigojāmies... rezultātā uz džigu viens smuks jūrinieks. un zandžuks 1,8kg.
spinings 3 zemm3ra dūcīši. un 11 asari, tādi smuki pannenieki. zemmēra mežene.

KUR IR LIELĀS LĪDAKAS????
kraft 10.10.15
vakardiena 09.10 1.6kg zaļsvārce + 1.9kg zandarts + shodi... cope diezgan aktīva

Aivaho, 10.oktobris 2015, 10:26

Nu nez, man vakar viena no sliktākajām copēm šo ruden. Daži asarīši un 30cm zandis.... Straume mainās ik pa 10min. Tas ap priedaini.
Aivaho 10.10.15
vakardiena 09.10 1.6kg zaļsvārce + 1.9kg zandarts + shodi... cope diezgan aktīva
eduardsb 09.10.15
To ArtursP
Brauc uz Ķīšezeru! Es arī kādreiz velcēju Lielupē - katru otro reizi gan kaut ko izvilku - taču bija garlaicīgi. Tagad Ķīšezerā un arī ostā - viss baigi smuki!
VFS 09.10.15
Velce: vakar nokontrolējām Kalnciema pusi, kolēģim viens mēriņš, tas arī viss :) Secinājums jāturpina mētāt. :)
Arcijsk 09.10.15
piekritu par zanderiem...gumija vispar neinterese...da jebkada citas udenstilpnes varbut bet lielupe...var meginat uz dzivo...svins apaksa gara pavada un lenam ar airiem vilet pari krustam skersam kemmet upi tada veida katuko var laigan matadori ar sukstas ka retums...tagad tik kads lidaks dabonams...asari ka te jau rakstija labi naca augusta ...tagad ja nu trapi ista vieta ista laika...
fish_a_man 09.10.15
Vispār man arī ir pārņēmusi doma , ka zandarts ir kā tāds mīts.. tip, kā lāčplēsis :D Un par gumijas efektu arī šķiet, ka tāds pasaku tēls..
Ganjau es nemāku makšķerēt.. :D
JankaCirsix 08.10.15
Lūdzu paskaidro kā var noķert zandartu. Divus gadus bezrezultatīvi ķeru un sāku jau sliekties pie domas, ka zandarts neeksistē un ir izdomāts.

ArtursP, 8.oktobris 2015, 21:26

Šogad pirmais zandarts un 2,2 kg... Tikai gumija nostrādāja. uz velci un vobleriem nevienu pašu, tikai līdakas. Ar eholoti (Deeperu) nobraucu bedres, sagaisīju saulrietu un džigoju ar 2,4 gumiju. Nevaru tev pateikt kā raustīju, jo aizdomājos un neatceros kā izspēlēju, bet rezultāts ir. Bremzi ar noregulē labi, jo vasaras sākumā vienu neizskrūvēju, pārāk ātri gribēju dabūt laukā - atlieca čeburašku.
Rams 08.10.15
Šovakar ap Kalnciemu un velci apaļa nulle. Uz tvichu viens knapmērs un bars ar sīkaļām un pāris asari...
ArtursP 08.10.15
Lūdzu paskaidro kā var noķert zandartu. Divus gadus bezrezultatīvi ķeru un sāku jau sliekties pie domas, ka zandarts neeksistē un ir izdomāts.
mazymazy2 08.10.15
Sovakar 1,5 stunda paspeju padarboties, rezultata 5 zandartberni, viens knapmers zandarts 47 cm, un loti smuks asaris 41 cm (1.035 kg)
JankaCirsix 08.10.15
Vai kāds ir bijis uz upes pēc pirmā akstuma šoka?... vai ir uz upes kāda dzīvība? Ir klusa doma rītdien izskriet uz pāris stundām...

L_John, 7.oktobris 2015, 21:50

Biju aizvakar un vakar.. Klusums uz velci, klusums uz tviču.. Pie zālēm, dziļumā.. Laikam nejēdzu. Bet laiks labs.
pliksnis 08.10.15
asari kožās ap Jelgavu

janchuks, 7.oktobris 2015, 21:53

Asari ?? vai asarīši. Cik pats ķeru un redzu ko citi noķer tad tie ir asarīši ( 15-25 cm), nav svarīgi ker uz dzīvo, slieku vai džigu.
Normāli asari vēl bija noķerami augusta beigās.Tagad ir jānopūlās lai tos atrastu. Pludmalēs tikai asarīši.
janchuks 07.10.15
asari kožās ap Jelgavu
L_John 07.10.15
Vai kāds ir bijis uz upes pēc pirmā akstuma šoka?... vai ir uz upes kāda dzīvība? Ir klusa doma rītdien izskriet uz pāris stundām...
ArtursP 05.10.15
Svētdien netālu no Kalnciema tilta no 7 rītā līdz 2 dienā viena mēra līdaka un viens asarītis. Asarītis tika noķerts vēl tumsā, līdaka ap 8 no rīta. Zivīm aktivitāte vispār nav.
PiNky 04.10.15
Sestdiena: 2 mēri uz mini džerku Strike Pro, mazāko 53cm palaidu augt, otra ~1,700 paņemta mājās.

Svētdiena: 2 mēri - 1,800 un 4,100. Lielā uz mazu 5cm krenku.

Viss Varkaļu rajonā.
Abavnieks 04.10.15
No 7:20 līdz 17:00 Kalnciems. Laivu uh uh uh cik daudz. Cope nu nekāda. 3 zemmeri laivā. I novelcējāmies i nomētājāmies. Švaki.
Izskatijās ka neviens neko dižu nevilka. Vismaz bāzē teica, ka pagaidām viens ar mēru izbraucis krastā :)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs