Galvenais ir neatstāt benzīnu ilgstoši pludiņkamerā tad jau problēmu būs krietni mazāk bet virzuļu grupai veselīgāks būs 98 jo mazāk sadegšanas produktu paliek uz sadegšanas virsmām kas veicina detonāciju un samazina motoru resursu.
Jasna 98 jālej!
Tad jau nerodas brīnums ka servisos ir tik daudz darba ar laivu motoriem kad lej 95!:))
Par Statoil ar piekrītu-BrunoL jo Suzuki servisā ar to pašu apstiprināja ka jālej 98 jo 95 ir baigais mēsls.....
antonsb, 4.decembris 2015, 18:18
Kur tādas muļķības var saklausīt???
Jasna 98 jālej!
Tad jau nerodas brīnums ka servisos ir tik daudz darba ar laivu motoriem kad lej 95!:))
Par Statoil ar piekrītu-BrunoL jo Suzuki servisā ar to pašu apstiprināja ka jālej 98 jo 95 ir baigais mēsls.....
Pilnīgi tev piekrītu BrunoL
Degviela nav ne labāka,ne sliktāka. Katra dzinēja kompresijas pakāpei jālieto degviela ar atbilstošu oktāna skaitli. Pamatā visi laivu motori darbināmi E95 Mīts ,ka E98 labāks par E95.
Pēdējās muļķības par Statoil degvielu. Manā saimniecībā visa tehnika tiek darbināta,vienīgi,ar Statoil. Gan benzīns,gan dīzelis.Gan laivu motori,gan sniega mocis,gan zāles pļāvēju un mauriņa traktors. Gan trimmeris un zāģis.Nerunājot par autiņiem. Pat mazais zāles pļāvējs,nostāvējis uzpildīts gadus trīs,lec bez problēmām.Statoilā pildos,no tā pastāvēšanas sākuma.
Tā kā nevajag rakstīt muļķības!
Tēma par degvielu - nekad nebūs pareizas atbildes, tpc saku, kādu gribi tādu lej!
Izmantoju tikai 95E gan uz 4hp gan 50hp, visi motori brauc bez problēmām - ne raustās ne slāpst. Vainu meklējat drīzāk kur pērkat degvielu, ja statoil tad nav brīnums, kad problēmas.
Es pastāvu par 98o benzīnu. Motoram apkopi veicu pavasarī (zinu ka vajadzētu rudenī, bet sezona mēdz nebeigties :) kā tas ir šobrīd). Apskatiet motora karburatoru kāds tas izskatās pēc sezonas, kad lietots ir 95ais benzīns. Kopš pārgāju uz 98 (jau gadus atpakaļ) karburators ir pilnīgi tīrs. Kad braucu ar 95o reiz nācās vest uz servisu lai karburatoru ar ultra skaņu tīrītu. Šeit gan runa par mazo motorīti, kas varētu būt jūtīgāks pret šādām lietām.
Kādu bendzīnu būtu labāk jālej laivas motoram 95 jeb 98
antonsb, 3.decembris 2015, 21:56
Man Hondā teica lai nelauzot galvu un lejot 95. Visi dzinēji esot Eiropā sertificēti un atbilst ES degvielas prasībām t.sk bio piedevām.
Pats sākumā lēju 98, tagad 95. Nekādas starpības
Sveiki ūdens arāji, vai kāds zina kur var iegādāties karburatoru Tohatsu 6hp motoram?
kutis, 4.decembris 2015, 11:36
Par ofic. kanāliem domājams
šeit
Savādāk hvz.
Sveiki ūdens arāji, vai kāds zina kur var iegādāties karburatoru Tohatsu 6hp motoram?
Es leju 98.
Esmu šo jautājumu uzdevis gan Yamaha gan Tohatsu servisā. Abās vietās ieteica tikai 98.
ziemā nepievieno bio, kas iztvaikojot var radit uzdegumus, kautkātā, 98 jam bio nepievieno, tā man teica dileris.
iepērc ziemā 95 , iesipisi kapeiku vasarai:)
usis, 3.decembris 2015, 22:08
Kāds sakars ziemai iet runa kuru būtu ieteicams liet 95 jeb 98
iepērc ziemā 95 , iesipisi kapeiku vasarai:)
jauc abus kopā, ies baigi labi!
Kādu bendzīnu būtu labāk jālej laivas motoram 95 jeb 98
Paņemšu kuteri vēlams jaunu ar motoru virs 70hp un ar treileri.Piegādes adresi nosūtīšu privāti.
paņemšu stiklaškiedras laivu- ja kādam nav vajadzīga. var remontējamu (kādam projektiņam) mīļš paldies
h.alturs@inbox.lv
Cik ta tur satek. Tie pārsimt gr ūdens tak laivai neskādē. Galīgi nav par ko uztraukties.
Interesē šāda lieta... Vai laivas ūdens sūknim ir jāliek pretvārsts uz ūdens izvades šļaukas?
Sazaans, 29.novembris 2015, 19:55
Priekš kam? Pacel šlauku virs ūdens līmeņa un pa to atpakaļ laivā nekas netecēs.
urmaas, 29.novembris 2015, 20:59
Tur jau tā lieta, ka man viņa ir virs ūdens līmeņa. Kad ieslēdzu sūkni, ūdens tek ārā, bet kad izslēdzu, viss ūdens no šļaukas satek atpakaļ...