atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Laivas un to motori

antonsb 10.07.15
labdien! šonedēļ nopirkta paveca alumīnija krievu motorlaiva, kura tāda nolupusi un apaugusi ar sēnēm ;)
Kā un ar ko būtu pareizāk viņu notīrīt, gruntēt un krāsot? smilšustrūklu īsti negribas....
paldies!

stilets, 10.jūlijs 2015, 09:07

smilšustrūkla viss perfektāk visu notīrīs!!Izskatīsies kā jauna!
Gedis 10.07.15
Var jau arī nomazgāt cik var, nolupušās vietas noslīpēt, bet kur labi turas vecā krāsa, lai tur tā arī paliek, un krāso pa virsu, jo tā krāsa ļoti labi turas klāt.
kutis 10.07.15
p.s fens bleķim nederēs, var būt deformācija,sorry...
kutis 10.07.15
Ja lietosi kārcher tad apskati viņiem ir augstas efektivitātes tīrīšanas līdzeklis RM 806, es alumīnija diskus atmazgāju ar viņu no māliem un bremžu kluču nosēdumiem. Pēc tam kas paliks pāri no krāsas ar fenu un birsti.
brekingems 10.07.15
Stilets, kādu marku nopirki ?
arvis_an 10.07.15
stilets
ar kercheri var pāriet, bet nedomāju, ka tas baigi ko dos. Es iesaku fleksis un smalkā smilšpapīra ripas (tās kas sastāv no daudzām mazu papīru sloksnītēm). Otrs variants ir fleksis plus drāšu ripas, bet to vajag tā ar jūtām, jo alumīnijs ir mīksts un ja pārcentīsies, tad ierausi alumīnijā...nekas traks jau nebūs, vienīgi estētiski ne tā izskatīsies. A pēc tam grunts un krāsa. Ja ilglaicīgai dzīvei, tad divkomponentu. Uzraksti Dadziic vēstuli, viņš tikko krimu pārbūvēja un gan grunts gan krāsu nosaukumi viņam ir. Es savējo alumīni katru gadu noslīpēju un krāsoju pa jaunu, tādā veidā atsvaidzinu, iedodu jaunu elpu un ir iespēja sevi tādā veidā iepriecināt ar jaunu paskatu mazulītei. Es krāsoju ar Tikkurilla Unica. Ļoti laba krāsa alumīnija laivā. Šī gan ir vienkomponenta.
lacuks007 10.07.15
sākumā pārej ar karčeri....
stilets 10.07.15
labdien! šonedēļ nopirkta paveca alumīnija krievu motorlaiva, kura tāda nolupusi un apaugusi ar sēnēm ;)
Kā un ar ko būtu pareizāk viņu notīrīt, gruntēt un krāsot? smilšustrūklu īsti negribas....
paldies!
zigmunds 10.07.15
Paldies par sakarīgajām atbildēm. Buldogs, litelboy pārliecinājāt mani :), skiperis - PM!
litelboi 09.07.15
ziee heil zigmunds.izlasiju tavu jautaajumu...smeejos ilgi un no sirds,un tiiri cilveeciski,nevis ar padjobkaam.taatad, atceros kaa pasam gaaja ar kazanku pa sibiirijas plasaiem uudeniem.aizraavos ar motora testeesanu,un bedzaas benziins.ceru ka taalaak naav jaastaasta kaa es tiku atpakal biidz nometneei.lai teev veicas.
skiperis 09.07.15
Varu piedāvāt ''Avtobot'', ir v-veida, ļoti viegla un ar airiem iet kā zelts ;))
Buldogs 09.07.15
Kazanka ir plakandibene airēt var tikai bezvējā,kur vējš pūtīs tur laivu nesīs jo nav ķīļa.
der tikai ar motoru braukt, pret viļņiem ar sitas , iet cietāki kā" Progress " no PSRS laivām

Vai ir jēga ņemt kazanku un izmantot kā airu laivu ar domu ka pēcāk (nākoš vai aiznākošsezon) varētu uzkarināt 15hp? Upe Daugava, laiva izmantota tiks priekš velcēšanas, nedaudz spiningošanas un sievas pavizināšanas.
Jautājums vai tā kazanka ar airiem normāli airējas un slīd uz priekšu?

zigmunds, 9.jūlijs 2015, 13:56
opusums 09.07.15
lādētājs ctek msx 5 cena 50 ēbreji.
opusums 09.07.15
Man ir Powerall 100 ah aķis sver 30kg, minnkotas brīnums 100 ah sver 23 kg, kad pirku biju šīs izvēles priekšā, ļaikam 7kg starpība nav plastmasa, bet svins.
abrakadabra 09.07.15
Vienīgi, čaļi, atcerās, ka 110 Ah aķis sver savus 30 kg. 150Ah varētu būt vel niknāka hantele. Tā kā, jā māja ir puskilometru no ezera, tad jāved ar tačku. Nav tā jautrākā izklaide saullēktā. :D :D :D
abrakadabra 09.07.15
Labs variants. Papildus ierēķini lādētāju ~50-70 EUR.
opusums 09.07.15
Fladen 36 arii ir labi motori- trešo gadu bez probleemaam !
mariszarins 09.07.15
Abrakadabra
Skatos, ka te viens biedrs tirgo Minn Kota 30 lb
Ko saki par tādu priekš ezera?
abrakadabra 09.07.15
Mariszarins, pa lielam ir trīs varianti - Minn Kota, Yamaha un "ķīnieši" (Outland, Neraus, Fushida, Sportera, Storm - vairākiem no šiem veicī ir vienādi korpusi, tik uzlīmes atšķirās). Man Outlands 1700 iet 5 gadu bez probļem. Lielie brendi droši vien kalpos pāris gadus ilgāk - par to ap simtiņu jāpiemaksā (pie līdzīgiem parametriem). Otrkārt Minkotu un Outlandu izplata Normarks un Salmo, attiecīgi serviss varētu būt bik nostrādātāks.
Jāņem jaudīgākais, ko vari atļauties. Tas nāks par labu straujākās upītēs braucot pretvējā pret straumi.
zigmunds 09.07.15
Vai ir jēga ņemt kazanku un izmantot kā airu laivu ar domu ka pēcāk (nākoš vai aiznākošsezon) varētu uzkarināt 15hp? Upe Daugava, laiva izmantota tiks priekš velcēšanas, nedaudz spiningošanas un sievas pavizināšanas.
Jautājums vai tā kazanka ar airiem normāli airējas un slīd uz priekšu?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs