Kāds zina cik lielam spiedienam jabūt Honda 4,0 m gumijas laivā lai to varētu gtransportēt uz piekabes ar 20 hp motoru, vai ir kādas atmosfēras vai uz čuju jāpumpē. Paldies
biomasters, 17.aprīlis 2015, 23:21
0,9 atmosfēras(spēcīgi uzspiežot bortam ar īkšķi, bedrīte no 5-10 mm), bet par motora vadāšanu uz tranča, nezinu. Es nevadātu.
sveiks biomaster.es pa piemeeru savu laivu pumpeeju tikaai uz cuju.bet transporteet kopaa ar motoru neiesaku,jo pastaav iespeeja sacakareet tranci.bet tas ir tikaai mans viedoklis,veiksmi tev.
Kāds zina cik lielam spiedienam jabūt Honda 4,0 m gumijas laivā lai to varētu gtransportēt uz piekabes ar 20 hp motoru, vai ir kādas atmosfēras vai uz čuju jāpumpē. Paldies
36.2 Ja personīgai lietošanai izgatavota mazizmēra kuģošanas līdzekļa būvniecībā ir izmantotas rūpnieciski ražotas sastāvdaļas, reģistrējot kuģošanas līdzekli, Ceļu satiksmes drošības direkcija var pieprasīt iesniegt dokumentus, kas apliecina to iegādi.
Tas punkts personām kas gribēs registrēt PVC laivu kā pašbūvētu.
"36.1 Ja mazizmēra kuģošanas līdzekli fiziska persona būvējusi personīgai lietošanai un turpmāko piecu gadu laikā tas netiks piedāvāts Eiropas Savienības tirgū, mazizmēra kuģošanas līdzekli reģistrē izgatavotāja īpašumā un turējumā bez tiesībām to atsavināt, reģistrācijas apliecības sadaļā "Piezīmes" norādot ierobežojumu "Aizliegts atsavināt līdz …" ar 5 gadu termiņu.i
Stulbuma punkts.
Pats esmu registrējis trīs koka laivas, viena tik eksistējusi teh. pases veidā visas pašbūvētas.
Kas liegs tās pārregistrēt kā jaunas velreiz?
csdd saka, ka lietotus varēs reģistrēt , līdz viņi izbeigsies savā, dabīgā ceļā, jaunu ES valstīs vairs piereģistrēt nevar.
Jūs te runājāt par tiem motoriem, kamēr darunājāties,
no 20.04.2015
Pieņemšanas-nodošanas akts kuģošanas līdzekļu motoriem papildināts ar sadaļu:
1) Kuģošanas līdzekļa motors ir marķēts ar CE marķējumu
Tātad 2-taktu motorus piereģistrēt nevarēs
diskriminācija un necieņa pret tehniku......
ES nereģistrē jaunus 2 T motorus, bet vecos kamēr ģībiens nāk.
Sveiki!
Palasīju Jūsu rakstus par 2 t motoriem-kārtējās baumas.....
ja jau CSDD aizliegtu reģistrēt 2t motorus, bet lietot atļautu, tad jēga tam liegumam uz reģistrāciju..... ja aizliegtu lietot, tad būtu jāaizliedz arī zāles pļāvēji, trimmeri, benzīnzāģi un utt. Un kam vispār iet reģistrēt, ja ir jātrīc, ka pirms atklāšanas atņems 2t motoru......
Obligāti ir jāreģistrē no 36,8 kw (50zs) motori...
Motoriem zem 36,8 kw ir jābūt lapai,kura apliecina, kad tas motors nav zagts un viss....pilnīgi der pat veikala garantijas talons vai servisa grāmata........
oposums - par ventīli tev žetons :)
Un ieteicams kranu mazgāt ar maigām ziepītēm, un nespēlēties ar ventīlu, a vislabāk pēc vasaras copes nomazgāt un atstāt līdz 1. maijam iekonservētu.:)
bargais, laivām jābūt nopucētām un gatavām visu laiku.. vai tad Tu krānu skalosi ar tikai tad, kad radīsies iespēja dabūt? :D
martins_, 16.aprīlis 2015, 21:52
Labais :)
bargais, laivām jābūt nopucētām un gatavām visu laiku.. vai tad Tu krānu skalosi ar tikai tad, kad radīsies iespēja dabūt? :D
It kā jau labs grozījums - ir variants izgatavot savu laivu. Koka laivu oficiāli ražot un notirgot nevarēs, ja nebūs tas CE... Oficiāli jātirgo sagatvoti salikšanai kokmateriāli :)
veci tuvojas pirmais maijs jasak laivas pucet
Ministru kabineta noteikumi Nr.185
Rīgā 2015.gada 14.aprīlī (prot. Nr.20 19.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 25.marta noteikumos Nr.213 "Ceļu satiksmes drošības direkcijā reģistrējamo kuģošanas līdzekļu reģistrācijas kārtība"
Cik saprotu koka laivu piecus gadus nevarēs notirgot?
Vai Saldus tuvumā ( vismaz 60-70 km ) ir kāds, kas varētu saregulēt Mercury 3.5 benzīnmotoru ?
Protams par kādu $ un kortelīti!
Padod ziņu privāti, jo 1. maijs tuvojas.
porto,
ejot uz CSDD reģistrēt dzineju, tev prasa Pieņemšanas/nodošanas aktu.
Aktā ir šāda informācija:
Marka, modelis
Izlaiduma gads
Numurs
Jauda (kW)
Tips (atbilstošo motora tipu atzīmēt ar krustiņu)
iebūvējams
x
piekarams
x
jauns, agrāk nereģistrēts
lietots
Un viss,
tur nav minēts vai tas ir 2-taktu vai 4-taktu
Jautājums? Kā pareizi uzpildīt eļļu jaunā motorā pamācībā vis angliski...taisni nolikt tas skaidrs vai vajag motoru ar pagriest un tad skatīties līmeni vai ar vienkārši pieliet līdz līmenim