Zivnieks jau mani apdzina :)
to avisq
motoriem parasti ir uzliime ar uzrakstu this side up for transportation and storage! (ar šo pusu uz augšu, kad transportē vai glabā), bet manuprāt iemesls ir tas, ka pārslēgs atrodas tajā pusē, lai to nenolauztu, i vsjo, bet neesmu mehāniķis....
ja nemaldos, tad uz tā sāna, lai ručka sanāk augšpusē, bet drošības pēc tiešām paskaties kur tas uzraksts ir :))
4t motoru liek uz viena sāna.Tas būtu uz speciālajām ķepiņām korpusā.tas ir ar karburatoru uz augšu.
:))
4T jāliek tā, lai uzraksts "This side up" būtu uz augšu :) Tas jādara tāpēc, lai 4T karterī esošā eļla nesatecētu tur, kur nevajag.
Ampelmans
Padalies ar info - uz kura sāna drīkst likt un kāpēc? Ir 4 zirgu Merkūrs, čoms to pārvada tikai stāvus, bet piekritīsi, ka tas nav sevišķi ērti :-)
Ja maks atļauj, iesaku labāk ņemt 10 vai 15 hp motoru, ja nekerās, vismaz var izbraukaties no sirds:) ārī, kad divatā laivā, labāk iet:)
Upsss...piedošanu par tiem kumeļiem un svariem. Ir 1hp pret 25 kg un 1hp pret 20gk cietajām laivām:)
urmass es nešaubos, ka mans motors ir diezgan nīkulīgs :DDD
Ir liela atšķirība.Vai tevi knapi izceļ,lai nestumtu ūdeni,vai traukties pa ūdens vismu!
:)))
ūja ampelman, 3,5 70 kg laivu ceļ glisē pie nosacījuma, ja esi viens un sēdi pa vidu laivai
Nestrīdēšos, bet ja precīzi atceros, tad Ščerbakovi savā filmā stāstīja, ka 1 hp spēj pacelt 30 kg.
Glisēt=nestumt ūdeni,iet pa virsu.Glisēt var kā ar padsmit km/h ,tā ari ar daudz lielāku ātrumu.
p.s. es par pūšļiem.
:))
Jā, par tiem kg nevaru piekrist.
Parēķināju savai laivai svaru + ekipējumu. Sanāk, ka man nevajadzētu glisēt, pietrūkst...daudz :)
Ampelmans. Ko Tu tur pa muļķībām raksti, kādi 5kg uz 1hp, kas tas tāds ir par svaru.
Paldies visiem par atsaucību!
Mercūru izvēlējos, jo parakņājoties pa i netu un veicot tirgus izpēti, secināju, ka tas ir lētākais no pazīstamajiem brendiem - t.i. toha, honda, suzuki, yamaha. Electrostore.lv tam uzlikta cena 739, bet attiecīgi pārējo marku motoriņiem ko atradu dažādos veikalos cena pāri 800 Ls.
varbūt kāds zin lētākus variantus?
Pašlaik lietoju tohu 5 hp, ko emu aizlienējis, bet nu ir pienācis motora atdošanas laiks, līdz ar to gribētos iegādāties savu peronīgo. Manu pūsli hifei 2,70 , uz glisi tas uzrauj bez lielas piepūles, tāpēc uzskatu, ka 5 kumeļi ir pietiekoši.
Ja gribat nopirkt sev labu uzkarināmo motorīti ar iekšdedzes dzinēju līdz 20hp, tad ir tā - Mercury, Yamaha,Honda, Suzuki, Tohatsu. Interesanti, ka Mercury līdz 30HP ražo Tohatsu rūpnīcā:) Tie, kuri runā par glisēšanu, formula ir vienkārši - mīkstām laivām -5kg uz 1hp, cietām - 4kg uz 1hp. Man ir Mercury 5hp kādus gadus 7 vecs 4T motors, iztīru karbūzi pavasarī un gāzēju :) Un galvenā atšķirība starp 2t un 4T:
4T plusi - klusāks, ilgāk kalpo, lej tīru degvielu, ekoloģiskāks;
mīnusi - horizontāli drīkst novietot tikai uz viena sāna, smagāgs, dārgāks izmaksās, jāseko līdzi eļļai karterī.
+ EU direktīvas vairs neļauj tirgot jaunus 2T laivu motorus gadus 6 jau kā:)