Willy [16.11.20]: edzuss2 [11m]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Vai tad rums ar bij receptē?;D
Rums ir neatņemama sastāvdaļa (reizēm) :))
Tak ārā auksts ir un visu laiku jāvaktē kūpinātava :)
Paldies par grāmatu, jo zinu ko saki.
edzuss2 [16.11.20]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!
Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Vai tad rums ar bij receptē?;D
Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!
Zvejnieki zivis kūpinātavā vispirms ar mazu dūmiņu apžāvē.Pārbauda ar rokas virspusi novelkot pār zivīm.Tas ir ilgs proces.Īstu renģi kūpina apm.3h.Mans švāgeris ir ventiņu pr.zvejnieks,no viņa arī mācījos.Reiz pietrūka pacietības un jau no sākuma uzdevu lielāku temp.Rezultātā butes sāka sust un uz drātīm palika tikai galvas.
Labais!:))))
No sērijas "iespējams tikai krievijā"! :)
Domaataajs [16.11.20]: Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?
Willy, 16.novembris 2020, 19:12
Lai nebūtu jāber sāls virsū pēc žāvēšanas + gļotas (ja ir) tiek nomazgātas pirms žāvēšanas.
Vismaz butes man patīk sālsūdenī pamērcēt. Manuprāt, vienmērīgāk izsālās un neizvelkas mitrums ārā. Bet tas ir tīri subjektīvi.
Butes pāris reizes esmu kūpinājis,lielas pieredzes nav...
Varbūt tai kūpinātavai kautkas nav ar jumtu...dūmam kautkur ārā jātiek! Varbūt tāpēc zivs vienk.izsūt?
[quote=635721]
Domaataajs, 16.novembris 2020, 19:35
Pārbaudi temperatūru vai atbilst tam, ko saki.
Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?
Willy, 16.novembris 2020, 19:12
Lai nebūtu jāber sāls virsū pēc žāvēšanas + gļotas (ja ir) tiek nomazgātas pirms žāvēšanas.
Vismaz butes man patīk sālsūdenī pamērcēt. Manuprāt, vienmērīgāk izsālās un neizvelkas mitrums ārā. Bet tas ir tīri subjektīvi.
Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?
raimob [16.11.20]: Domaataajs [Vakar]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?
raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Tādos gādos,tik ilgi???110gr. 6sundās...kautkas neiet kopā!
raimob [16.11.20]: Domaataajs [Vakar]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?
raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Tu to nopietni?! Vistu 100-110 grādos 5-6 stundas?!? Izklausās kosmoss!
Es kūpinu 60-80grādos 3h un vista ir gatava un super sulīga!
Domaataajs [15.11.20]: Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?
raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.

Ne pa velti es prasu.... Bilde var redzet kada kupinatava! Ar kur termometrs. Kuupinu uap uz 90 100 graadi. vistu kuupinu apr100-110 ap 5-6 stundaam.
Uzkarsētā ieliek, apžāvē, piever ciet, uzkarsē zivi un tad lēnām temperatūru laiž uz leju. Pusotra līdz 2 stundas viss process. Nu ja grib ilgāk glabāt, tad ilgāks tas viss.
Nu vēl no žāvētavas, protams, ka atkarīgs.
Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?
raimob, 15.novembris 2020, 21:47
90 gŗādi 4 stundas?
tur tak voblai vajadzēja sanākt.
raimob [15.11.20]: 40 grādos apžāvēju zivis. Jūk ārā ari aukstas. Galīgi mīkstas.
A kāpēc 40C es kad kūpināju pavasarī ar vējenēm, 60C un bija perfektas.
40 grādos apžāvēju zivis. Jūk ārā ari aukstas. Galīgi mīkstas.
Kāpēc 40 grādos? Izsildi kārtīgi kūpinātavu un liec iekšā. Ja šķīst ārā - neņem uzreiz siltas nost, bet pagaidi 5 min
Sveiki! Varbūt kāds var pastāstīt pr zivju kūpināāsanu. Kūpināju butes. Sanāca mīkstas, jūk ārā. Varbut vajadzēja ilgāk? Kūpināju ap 40 grādiemar atvēru durvi divas stundas un tad ar aizvērtu durvi ap 90 gradiem 4 stundas. Kapēc zivs jūk ārā? Vai tas no marinādes? Liku uz divām stundām sāslūdeni?
Varbūt marinādi stiprāku vajag?