7up [15.10.20]: Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?
Pamēģini bišķi pieliekot bumbieri klāt, visu uzreiz neliec vienā reizē klāt.
7up [15.10.20]: Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?
Es liktu alksnim klāt!sausus!;) Kūpinš būs karamelizēti zeltains ar rudenīgu piesitienu!;) alu neaizmirsti!;D
Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?
raihs [11.09.20]: Cilvēki te diskutē par viņiem interesējošām lietām, līdz uzrodas šis debīliķu bars... Un viss, diskusija ar to arī beidzas...
Šajā jautājumā es tev piekrītu par visiem 100%.
Tādus debīliķus kā ķengurs un juriks, internetam tuvumā nevar laist. Tie vienmēr visu sačakarēs!
Cilvēki te diskutē par viņiem interesējošām lietām, līdz uzrodas šis debīliķu bars... Un viss, diskusija ar to arī beidzas...
Azverins [11.09.20]: Nē, jau kuro reizi šeit sezonāli uzsāc šo krusta gājienu.
Es uzsāku? Tev acis kurā vietā aug?
Ķengruģīmis mani nosūta uz palātu, bet tu saki, ka es uzsāku!? Da labi!
Un manam "Krusta gājienam" bav sezonalitātes!
Nē, jau kuro reizi šeit sezonāli uzsāc šo krusta gājienu.
Azverins [11.09.20]: Skatos, gaazesmird, ka vēl neesi padevies un centies turēt savu stilu, bet te vīri ir pārāk inerti uz šitiem tekstiem.
Vīri var būt, bet tu gan ne. Re ka sakarojās ieklepot!:)
Skatos, gaazesmird, ka vēl neesi padevies un centies turēt savu stilu, bet te vīri ir pārāk inerti uz šitiem tekstiem.
abrakadabra [11.09.20]: Bet tev uz darbu vēl ir jāiet jebšu pilnīgs atbrīvojums iedots?
A tu atbrauc pie manis, izstastīšu!
Bet tev uz darbu vēl ir jāiet jebšu pilnīgs atbrīvojums iedots?
abrakadabra [11.09.20]: Šīrant, nu priekš kam? Ir tik traki?
Man nē, man viss ir super! Bet tam idiotam ķengurģīmim gan šķiet, ka kāds relejs būtu jāiepravī!
raihs [11.09.20]: andzha33 [10:03]: Nezinu, kā ir iespējams nokūpināt veselu vistu 1h15min :) Cepeškrāsnī kur ir 200+ grādi vista nav tik ātri gatava...Vistai normāls kūpināšanas laiks 80 grādu temperatūrā ir apm 4h..Ja tu, ejot 80 grādos pirtī, paķersi padusē līdzi vistu, es domāju, ka viņa gatava nekļūs nekad
Bet, vai Tu varēsi nosēdēt stundu vai divas no vietas tai pirtī pie 80 gr.?
Atbilde ir nē, tīri medicīniski!
Šīrant, nu priekš kam? Ir tik traki?
Kengurs24 [11.09.20]: Zirgagjimis [6:57]: Jurik [Vakar]: raihs [Vakar]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Fizikā pie dažādiem spiedieniem tas ir ok. Vai tajās kūpinātavās ir kādi spiedieni -hvzJā, jā, jurik-durik,
Kūpinātavās ir riktīgi spiedieni!:)Sīkaļa pamodies! Škic atpakaļ palātā!:D
Tu, sīkais, plikpauranais siekalzaķi, labāk sēdi uz savām 20 vistām un paklusē. Vai arī sarunā ar juriku-duriku kādu čpok čpok pasācienu! Jums noteikti saderēs kopā!
Kas gan varētu būtiski atšķirties ir garšas gaumes un relatīvā gatavības pakāpe - "matemātiski" gatavs un "tāds kā patīk mums" gatavs - tā amplitūda dažkārt ir milzīga.
Vai ne? :) Tur arī bija jāsmejās. Kautkas neštimmē mērīšanas metodoloģijā. Brīnumi nenotiek, tad visa pasaule gatavotu 60-70 grādos, lai taupītu enerģiju un laiku. :)
abrakadabra [11.09.20]: Tfu ti, tā spec blīve sanāk starp termometru pašu kūpinātājus. Līkas rokas gribēju teikt.

Es esmu juvelieris pēc profesijas. Pārmest man temperatūru nepārzināšanu un līkas rokas būtu nekorekti :)
Izmantoju šādus:
Tfu ti, tā spec blīve sanāk starp termometru pašu kūpinātājus. Līkas rokas gribēju teikt.
Ja būtiski neatšķirās gaisa spiediens, skābekļa daudzums un gaisa mitrums, tad gatavošanas laiki arī nevar būtiski atšķirties. Tātad - šķībi termometri vai arī termometriem ir tādas spec blīves - starp kūpinātāvu un pašu termometru - jāskatās vai nav izļurkājušās. :)