bezdarbnieks
29.aug
Sveiki! Iesakiet lūdzu multiplikatora spoli iesācējam cenā 200-250e mānekļiem līdz 140g.
bezdarbnieks
29.aug
Vigulis
26.aug
Krastanags
26.aug
Mono plusi ir: klusa un visvieglāk metamā aukla, lēta.Mīnusi : staipās( dažiem mānekļu veidiem var nepatikt) un visātrāk nolietojas. Es drīzāk izvēlos copolimēru, neilona pamats ar fluorokarbona pārklājumu. Kaut kāds pusceļs uz fluorokarbonu. Kaut vai P Line cx premium- lēti un maziem mānekļiem ļoti labi. Fluorokarbons, savukārt ir visgrūtāk metamā aukla, mīkstas pamatauklas izpildījumā pie mums būs grūti iegādājams. Ar lētu pat nevajag mēģināt. Mēros no 10-20 LB. Tas būs +-0,26 līdz 0,35mm
Vigulis, 26.augusts 2025, 14:19
Visaveidacop
26.aug
Vigulis [26.aug]: Mono plusi ir: klusa un visvieglāk metamā aukla, lēta.Mīnusi : staipās( dažiem mānekļu veidiem var nepatikt) un visātrāk nolietojas. Es drīzāk izvēlos copolimēru, neilona pamats ar fluorokarbona pārklājumu. Kaut kāds pusceļs uz fluorokarbonu. Kaut vai P Line cx premium- lēti un maziem mānekļiem ļoti labi. Fluorokarbons, savukārt ir visgrūtāk metamā aukla, mīkstas pamatauklas izpildījumā pie mums būs grūti iegādājams. Ar lētu pat nevajag mēģināt. Mēros no 10-20 LB. Tas būs +-0,26 līdz 0,35mmPaldies. Pamēģināšu vispirms copolimēra auklu, tad pīto, lai var salīdzināt, kura patīk labāk. Varbūt ir zināma vēl kāda ražotāja copolimēra aukla, kas ir laba ?
Vigulis
26.aug
Visaveidacop
26.aug
Vigulis [26.aug]: Tas ir mazs mults,neko svarīgāku par 40 g tur lietot nevajadzētu. Baigās specializācijas uz PE auklu nav, optimums jau norādīts parametros- 0,26 mono. Ja liks pīto, zem 1,5 PE nolaisties nevajadzētu. Virs 2,0 arī būs perebors.Varbūt Jums ir pieredze ar mono izmantošanu multam ? Kādi + un - ? Un ir mono, kas būtu labas šadam darbībām vai jaizmanto flurokarbonu ?
Vigulis
26.aug
MT9
25.aug
#2.5 ir ok vai vajag plānaku/biezāku, lai būtu ok metiens ? Vai tas neko īpaši neietekmē #1.5 vai #2.5 vai #3.5 ?
Visaveidacop, 25.augusts 2025, 11:59
Visaveidacop
25.aug
MT9 [25.aug]: Sveiki,#2.5 ir ok vai vajag plānaku/biezāku, lai būtu ok metiens ? Vai tas neko īpaši neietekmē #1.5 vai #2.5 vai #3.5 ?
Jautājums par auklu multam Daiwa SV TW 70XL. Varbūt kāds var ieteikt, kāds būtu optimālais auklas diametrs ? Kātam tests 7-42, plānots mest mānekļus 10-40g. Un ir nozīme 4dzīslu vai 8dzīslu. Skatos, ka japāņu auklām daudzām ir klāt norāde casting, jig, eging. Tam ir kāda nozīme ? Ir prātīgāk multam ņemt ar atzīmi casting vai tas tikai mārketings ?
Visaveidacop, 25.augusts 2025, 10:25
Arī ir kastinga komplekts līdz 42 gr. Pērn multam uztinu 8-dzīslu Shimano Kairiki PE 2.5, bet plīsa piecirtiena brīdī un ne mezgla vietā vai pie gredzena, bet pa vidu, tādēļ šo auklu neieteiktu ņemt.
MT9
25.aug
Sveiki,
Jautājums par auklu multam Daiwa SV TW 70XL. Varbūt kāds var ieteikt, kāds būtu optimālais auklas diametrs ? Kātam tests 7-42, plānots mest mānekļus 10-40g. Un ir nozīme 4dzīslu vai 8dzīslu. Skatos, ka japāņu auklām daudzām ir klāt norāde casting, jig, eging. Tam ir kāda nozīme ? Ir prātīgāk multam ņemt ar atzīmi casting vai tas tikai mārketings ?
kikizozo
25.aug
Sveiki,
Visaveidacop
25.aug
kikizozo
6.mai
djeda [6.mai]: Vai feeder spolēm ir vajadzīga baitraner sistēma? Paldies par atsaucību :)Vispār nē. Feederim nevajag ne baitranner, ne QD. Bet. Es savai izņēmu atsperi un ieliku trubiņu. Tagad man ir QD. Bet ja ir interese ķert kādu karpiņu, karūsu uz in-line, vai izmantojot method feeder, tad QD vai baitranner ir tikai pluss. Ja gribi ķert brekšus kā Krišjānis vai Māris, tad neko no tā neizmanto
Odekoleonids
6.mai
zaraza
6.mai
Ļoti atvainojos, bet, esmu ļoti vecs, un nekad, nav nekāds sakars bijis ar "Visi esam uz Salmo izauguši."...!?
Senāk, mēs augām ar "berjozkā"dabūtiem japāņiem, vai krievu atdarinājumiem...!?
vitenahemots, 4.maijs 2025, 17:34
Davis-Di
4.mai
Kāds ir jautājums?
Salmo Diamond spole man bija pirms vairāk kā 20 gadiem
kikizozo, 4.maijs 2025, 18:15
Sory! Pirmās Manas spoles bija pirms 35gadi...! Pirmās LV Salmo spoles bija sūdīgākas, ka krievu spoles... Salmo spoļu gultņiem tramvajs pēc pirmās sezonas...!?
vitenahemots, 4.maijs 2025, 18:35
vitenahemots
4.mai
Kāds ir jautājums?
Salmo Diamond spole man bija pirms vairāk kā 20 gadiem
kikizozo, 4.maijs 2025, 18:15
kikizozo
4.mai
vitenahemots
4.mai