atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Babītes ezers

MT9 20:06

Sinoptiķi piekrastes rajonos sola pēcpusdienā vēja brāzmas līdz 20 m/s, Oskars, kā ierasts, plāno copi :D Stiprā vējā reti, bet, tomēr, Babīte mēdz būt dāsna. Tiek iegādāti jauni, krāsaini gardumi līdakmeitenēm un atpūta var sākties :) Ierodoties no rīta Dūšēļu bāzē, nekas neliecināja, ka būs stiprs vējš. Lietus gan naktī bija labi nolijis un izskatījās, ka kuru katru brīdi atkal līs. Iedudinu ezerā, sāku mētāt lielos mānekļus, bet kas tev deva, neskatoties uz līdakām it kā labvēlīgo laiciņu, tās baigi nestaidzās brokastot. Noveļu vainu uz duļķaino ūdeni un nolemju doties tuvāk Spuņciemam, jo zinu, ka tur ūdentiņš dzidrāks. Tā arī ir - ūdens dzidrāks, bet līdaku apetīte nemainīgi čābīga :)) Nolemju, ja reiz līdakas mani ignorē, pamēģināšu kādu asari pierunāt, bet, izrādījās, ka tie man arī negrib doties rokās. Asaru vietā uz mazo čaterīti tiek piemānīta līdaciņa vakariņām. Turpinājumā biku vēl pamētāju mazos mānekļus, bet nekas sakarīgs nav, tādēļ nolemju iet uz pilnu banku - izmantot tikai smago artilēriju, piedevām pēcpusdienā sāka tā stiprāk iepūst solītais vējiņš un nedaudz arī pamainās tā virziens. Kādu laiku klusums, tad kāda pāris kilo smaga līdaka atrādās un pat biku iekniebj māneklim sānos, bet tas arī viss. Turpinājumā spēcīgais vējš iepūš mani biezā lēpeņu audzē. Iemetu brīvākā pleķītī un jūtu, ka kāds, beidzot, vēlas man atņemt spiningu :) Kādu laiku pacīnos, un smukā razbainiece tiek uzveikta. Nevar teikt, ka šādos laikapstākļos man bija viegli uztaisīt pašiņbildi, jo laivu mētāja kā spicku, lietus lija, līdaka arī nebija baigi rāmā, tādēļ pārāk kritiski manus bilžukus, šoreiz, nevērtējiet :P Pēc kāda laika sprīža, kad mani jau izpūta cauri lēpenēm un sākās klajums, velkot mānekli pie pašas laivas, to pēdējā brīdī pakampj vēl viens krokodils. Atkal cīņa, vējš ar visu peldošo enkuru laivu strauji virza uz priekšu, savukārt brangā zaļsvārce metas zem laivas pretējā virzienā, tomēr pēc laika arī šī paleidne tiek iesmelta tīkliņā. Kā izrādījās, līdakas, laikam, dvīņu māsas, jo svars abām identisks, tikai viena par 2 cm garāka :) Turpinājumā, dreifējot uz bāzi, vēl sanāca pacīnīties ar vienu razbainieci svarā ap 4-5 kg, bet šī izrādījās veiklāka un no fotosesijas atteicās. Nu tad pie cipariem: 59 cm, 108 cm (9,5 kg), 110 cm (9,5 kg). Pārāk aktīvas man šodien zivteles netrāpījās, kaut gan izmērs priecē. Abas reizes nācās pārsiet pavadu, jo apjomīgais māneklis māsām bija pilnībā paslēpies platajās mutēs. Visiem vieglas atlikušās darba dienas un tiekamies pie dabas! ;)
Os555 16:30
šodien 7.00 - 14.30 uz diviem 7 zivis laivā, lielākās 66 un 71. pašas lielākās nesanāca norealizēt, uz aci un 70+ un 90+. bik nokļūdījāmies ar vietas izvēli sākumā un pazaudējām laiku, atradām zivi ap 13, bet tad jau bija uz krastu jātaisās.
Mums ekipāžai 13 mēra līdakas, lielākā 75, kādi 10 zemmēri, asari kādi 30+ , bet viens tikai virs 20cm - 24cm.

Davis-Di, 7.jūnijs 2025, 22:12

Otrā diena - Svētdiena un 24h maratons noslēdzies, līdaku aktivitāte vāja, ja neskaita zemmērus un krapmērus - lielākā 76, asari aizvērām pēdējā stundā un punktā 15 minūtēs 22-30cm.

Ar rezultātu es un dēls apmierināts, bet drusku vīlušies sniegumā, jo lielākas līdakas aizgāja un nenormāli daudz laika iztērējam asarim - visas rokas sadurstītas un ar pušumiem no 18-19,5cm asarīšiem un zemmēriem, un krapmēriem.
Rezumē vajag treniņus pirms mačiem, 1.06 bija salīdzinoši necopes diena un ezers šogad ir savādāks, kā citus gadus, jo daudz vietas nestrādā, jo tajās nav veģetācija, bet turpretī ir vietas kur jūnijā parasti varēja copēt, bet tagad tur lēpenes ir saaugušas tā, ka nav kur iemest, ezerā baiss duļķis, tik Gātes gals dzidrāks, bet tā pat dibenu neredz.
Nekas mūžu dzīvo mūžu mocies vai mācies :)

Spilgtākie momenti:
1. 1kg+ karūsa panikā mūk no sekotājas un lec kā delfīns no ūdens ~ 30-40cm augstumā.
2. dēlam kaut kas tā ieblieza un aukla aizgāja mīnusa, bet nodila, ka titāna pavadu L burtā salieca.
3. Aukla ievilkta, kāts nolikts pie kājām, bet māneklis šūpojas pa viļņiem, tiek dzers minītis, kad līdaka ap 60cm lec virsū māneklim, netrāpa, bet gandrīz laiva ielec :)

Tiekas ezerā, ne asakas citiem.
Biju Babītē 07.06.
Laikam pa nepareizo pusi. Gātes pusē, 1 kontaks un 66 cm līdaka dēlam. Paŗējās 10 h pa tukšo. Pat kontaktu nebija .. Gan BB , gan mazie mānekļi.
Otrā diena

https://www.facebook.com/share/v/1L1nFEupQY/

Vairākas ekipāžas gan jau atkal Babītes ezerā
Davis-Di 7.jūn
Sveiks!
Šodien 4 zemmēri un 5 asari, kolēģim 3 zemmēri, viena (70-80cm)pie laivas atāķējās. Vislabāk ķērās uz rotiņa.

armani, 7.jūnijs 2025, 21:21

Kāda izmēri asari? Pa kurieni kūlies?

Mums ekipāžai 13 mēra līdakas, lielākā 75, kādi 10 zemmēri, asari kādi 30+ , bet viens tikai virs 20cm - 24cm.
armani 7.jūn
Sveiks!
Šodien 4 zemmēri un 5 asari, kolēģim 3 zemmēri, viena (70-80cm)pie laivas atāķējās. Vislabāk ķērās uz rotiņa.
Vakar pusdienlaika 88 cm, šorīt pa tukšo. Kā veicās pārējiem?
krievsss 7.jūn
Absurds ir ar to likumu kur no krasta makšķerēt tu nevari ,kad ir liegums nu kā piemēram tagat līdz jūlijam vai augustam,bet pastaigāties cept gaļu un ballēties tu vari tur. Kaut gan uz zivi jau nav liegums ,bet tik deļ putniem tas liegums ir.Tad sanāk ka tu ballējies tur tu netraucē ,bet kad iemet copeni tad traucē.
MT9 7.jūn
Nezinu nevienu copmani kurš nav pārkāpis : )Tieši tā varēs ar mani sākt. Pirmā reize 40€ pēctam līdz 1000€ par copi neatļauta vieta.

krievsss, 7.jūnijs 2025, 14:00

Dullais, tā jau mēs bankrotēsim. Man tak arī, reizumis, sanāk nebraukt gar bojām iekšā ezerā, kā likums to nosaka, bet biku pa diagonāli :)) Jāpiezīmē gan, ka putni netiek traucēti :)
krievsss 7.jūn
Nezinu nevienu copmani kurš nav pārkāpis : )Tieši tā varēs ar mani sākt. Pirmā reize 40€ pēctam līdz 1000€ par copi neatļauta vieta.
MT9 7.jūn
krievsss [7.jūn]: Ko var čīkstēt un pīkstēt par to ka babītes ezerā brauc lieguma zonā. Piesakies par sabiedrisko inspektoru un novērs visus pārkāpumus kas ir uz ezera. Jo kas ir biežak uz ezera kā inspektori ,ja nē copmaņi.
Viens pārkāpējs pieteicās... :P:D
krievsss 7.jūn
Ko var čīkstēt un pīkstēt par to ka babītes ezerā brauc lieguma zonā. Piesakies par sabiedrisko inspektoru un novērs visus pārkāpumus kas ir uz ezera. Jo kas ir biežak uz ezera kā inspektori ,ja nē copmaņi.
kikizozo 6.jūn
pagaidām tikai rītdien-sestdien ir brīvs rīts
kikizozo [6.jūn]: Rīt kāds laidīs ap 6-7? Varu piemesties kā +1
Otrdien prātoju doties, vēl gan nezinu vai no rīta vai vakarā. Labprāt mēģinātu parinieku paņemt. Nezinu kā tas ir ar kādu copēt :D
kikizozo 6.jūn
Rīt kāds laidīs ap 6-7? Varu piemesties kā +1
Es piekritu - saja gada bija diezgan daudz parkapeju. Varbut dala no viniem bija "citautiesi", bet es redzeju musu pasus balelinus kas ieprieksejos gadus jau bija redzeti laizam no Duselu bazes un sogad ta izteikti nolemusi uzskaudit noteikumiem. Dazas laivas redzeju ari jauno paaudzi, kas diemzel laikam jau tiek sagatavota liegumu likumu ignoresanai. Nu neticu ka seit ir liegumu nezinasana - ta diemzel ir atieksme. Protams - varbut ari veletos labaku kontroli, bet iespejams, inspektoru ir aiznemti Babites maliku dzenasanai, kas vienozimigi ir daudz svarigaks uzdevums. Marupes Alias Jurmalas pasvaldibas policisti ari vismaz sat tad varetu paradities.
fisers666 [Vakar]: Par liegumiem runājot - iesaku izmantot kādu no karšu aplikācijām. Es izmantoju Gaia GPS, var kartēt savus piedzīvojumus, atzīmēt vietas kur bija copes, zivis un iezīmēt lieguma zonu. Līdz ar to braucot vnm būt kursā kur ir robeža. Vismaz man bez kartē atzīmētas zonas dienvidu liegums vnm liekas tuvāk, kad apskatos kartē saprotu, ka es pat pusē vēl līdz viņam neesmu. Ir protams vienmēr kāds, kurš pa viņu peldas, bet vairums laivu parasti ir pie/uz/tuvumā robežai, kura Spuņņupes galā ir krietni pāri pus ezeram. Pirms zvanīt policijai būtu labi aizbraukt līdz robežai un tad izrādīsies, ka tik daudz to pārkāpēju nav :)Aplikācijā "Mana Cope" ātri un ērti var aplūkot lieguma robežas un piepeldēt tieši pie tās. Kas attiecas uz robežas pārkāpējiem 1. datumā, tad tur pat aplikāciju nevajadzēja, lai konstatētu, ka liegumā atradās vismaz 10 laivas un tas tikai Dūšeļu galā. Cik sapratu, tad Spuņciema pusē šogad bija līdzīga situācija. Nezinu, kādēļ tieši šogad izveidojās šāda šaize, jo iepriekšējos gadus tik traki nebija. Tāda sajūta, ka cittautieši sabraukuši, kuri nav iepazinušies ar noteikumiem :) Tomēr es baigi baigi bargs uz šiem "nezinīšiem" neesmu, jo tikai vienu laivu redzēju, kura traucēja putnu ligzdošanai. Vairumam tuvumā neviena putna nebija, bet tāpat nav pārāk smuki copēt tur, kur likumpaklausīgajiem copmaņiem iebraukt neļauj sirdsapziņa. Vienmēr tak liekas, ka tieši liegumā tās trofejas ganās :))

MT9, 5.jūnijs 2025, 22:04
Kāda aktivitāte Babītē, ņemot vērā laikapstākļus!?
Klusums vai kādam kāds loms?
jegersz 5.jūn
Mana cope patiešām laba, ja strādā, citreiz tavu atrašanās vietu rāda mežā. Vakar vakarā tik dažas laivas redzējām, ezers tukšs bija un tuvu liegumiem nebraucām.
MT9 5.jūn
fisers666 [5.jūn]: Par liegumiem runājot - iesaku izmantot kādu no karšu aplikācijām. Es izmantoju Gaia GPS, var kartēt savus piedzīvojumus, atzīmēt vietas kur bija copes, zivis un iezīmēt lieguma zonu. Līdz ar to braucot vnm būt kursā kur ir robeža. Vismaz man bez kartē atzīmētas zonas dienvidu liegums vnm liekas tuvāk, kad apskatos kartē saprotu, ka es pat pusē vēl līdz viņam neesmu. Ir protams vienmēr kāds, kurš pa viņu peldas, bet vairums laivu parasti ir pie/uz/tuvumā robežai, kura Spuņņupes galā ir krietni pāri pus ezeram. Pirms zvanīt policijai būtu labi aizbraukt līdz robežai un tad izrādīsies, ka tik daudz to pārkāpēju nav :)
Aplikācijā "Mana Cope" ātri un ērti var aplūkot lieguma robežas un piepeldēt tieši pie tās. Kas attiecas uz robežas pārkāpējiem 1. datumā, tad tur pat aplikāciju nevajadzēja, lai konstatētu, ka liegumā atradās vismaz 10 laivas un tas tikai Dūšeļu galā. Cik sapratu, tad Spuņciema pusē šogad bija līdzīga situācija. Nezinu, kādēļ tieši šogad izveidojās šāda šaize, jo iepriekšējos gadus tik traki nebija. Tāda sajūta, ka cittautieši sabraukuši, kuri nav iepazinušies ar noteikumiem :) Tomēr es baigi baigi bargs uz šiem "nezinīšiem" neesmu, jo tikai vienu laivu redzēju, kura traucēja putnu ligzdošanai. Vairumam tuvumā neviena putna nebija, bet tāpat nav pārāk smuki copēt tur, kur likumpaklausīgajiem copmaņiem iebraukt neļauj sirdsapziņa. Vienmēr tak liekas, ka tieši liegumā tās trofejas ganās :))

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs