atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Babītes ezers

JK7 Vakar
Krodzinieks [8.sep]: Šodien vakara cope. Sajūta, ka ezerā zivju nav vēl nav pametusi. 1 tukšā cope, 2 sekotājas. Vismaz dzīvē redzēts Jūras ērglis medījot Babītē. Mēs te domājam, ko lai iesāk lai liegumus neliek, satikts viens maļiks, kurš tumsas aizsegā lūdz lai motoru izceļot, savādāk tīklu pārraušot. Pretīgi, policijai nodevu protams ar koordinātēm info, bet vai tas ko līdzēs, velns viņ zin. Ko tāda situācija iesākt?
Vēl nav līdaku laiks!

Dzenā asari, tie ir tagad visur un smuks izmērs!
Šodien vakara cope. Sajūta, ka ezerā zivju nav vēl nav pametusi. 1 tukšā cope, 2 sekotājas. Vismaz dzīvē redzēts Jūras ērglis medījot Babītē. Mēs te domājam, ko lai iesāk lai liegumus neliek, satikts viens maļiks, kurš tumsas aizsegā lūdz lai motoru izceļot, savādāk tīklu pārraušot. Pretīgi, policijai nodevu protams ar koordinātēm info, bet vai tas ko līdzēs, velns viņ zin. Ko tāda situācija iesākt?

Krodzinieks, 8.septembris 2025, 21:13

Ērgļiem uz makšķerniekiem pilnīgi vienalga un ne tikai, esmu redzējis kā no traktora nelien malā, jo peles ar tārpiem jāēd, kā arī kad līdaka Babītē ir par smagu un purinās un krīt no saviem 40-60m lejā, ko pēc tam savāc šā vai tā.
Šodien vakara cope. Sajūta, ka ezerā zivju nav vēl nav pametusi. 1 tukšā cope, 2 sekotājas. Vismaz dzīvē redzēts Jūras ērglis medījot Babītē. Mēs te domājam, ko lai iesāk lai liegumus neliek, satikts viens maļiks, kurš tumsas aizsegā lūdz lai motoru izceļot, savādāk tīklu pārraušot. Pretīgi, policijai nodevu protams ar koordinātēm info, bet vai tas ko līdzēs, velns viņ zin. Ko tāda situācija iesākt?
Visādā ziņā aicinu piedalīties max. daudz foruma dalībniekus, jo ja ir lielāka massa, tad, lai vai kā tomēr ir spiesti ieklausīties!
Ir arī pieredze līdzīgā jautājumā, kad bija Mārupes novada jaunā teritoriālā plāna apspriešana, mēs no Dzilnuciema savācāmies 1/3 no klātesošiem un tik aktīvi gājām cauri mūsu ciema problēmjautājumiem, ka izstrādātāji bija spiesti ne tikai ieklausīties, bet arī mainīt sākotnējo plānu.
Un kas ir Dzilnuciems pret visu Mārupes novadu, varbūt 100 daļa no iedzīvotāju skaita, bet mēs panācām izmaiņas.
Paldies par atbalstu un informāciju! Pats, domāju, ka būšu un arī šos argumentus "ceļšu galdā"! Daži kolēģi saka, ka nav lielas ticības,... jā es arī neceru, ka 100% tiks uzklausīts, taču ja neparādīsim savu nostāju un argumentus, tad tieši tā, DAP izstrādātāji varēs teikt, bet makšķernieki taču iebildumus necēla un tad jau attapsies pie saskaņota un pieņemta DAP!
Ar tiem plāniem visādi var būt. Tikpat labi var cerēt uz ES naudām, teiksim, putnu aizsardzībām un mēģināt bīdīt vairāk liegumu vai tamlīdzīgi. Pret to cīnīties grūtāk, taču mēģināt vajag.
Ja nu tomēr kādreiz sākas lielākas ņemšanās ar šito visu, lai nav tā, ka dižie plānotāji pasaka - kā, bet copmaņiem tobrīd vispār nebija nekādu iebildumu.

Hotentots, 4.septembris 2025, 21:55

Aizsardzības plānu veidošana ir uzticēta ārpakalpojumā, kas dzīvo, finansēta tikai no ES projektiem.
Neviena no tām divām organizācijām nav pieredze šādu teritoriju aizsardzības plāna izstrādē un apsaimniekošanā, projekta vadītāja seko naudai un vada to par ko maksā, tai skaitā vēja parka būvniecību.

Mans uzskats, ka šāda likumdošana, projekts jāizstrādā DAP, VVD un VARAM darba grupai kopā ar pašvaldību un ieinteresētajiem iedzīvotājiem, to grupām - tas ir pieguļošo teritoriju īpašniekiem, saimnieciskās darbības veicējiem un citiem iekontrastētajiem, kā makšķerniekiem, medniekiem uc. atpūtniekiem.

Ornitologiem - esošie ezera liegumi neatbalsta putnus, to vairošanos, praktiski liegumus, kāds izveidojis pēc kartes, nevis reālās situācijas ezerā. Otrs kas tiks darīts ar kormorānu pieaugošo populāciju, kas teš iekšā pat 1kg brekšus, līdakas un citas zivis.

Paralēli ir jāizvērtē ietekme uz attiecīgo teritoriju, lauksaimnieku - visa Zemgale, kur ūdeņos nonāk slāpeklis un ne tikai, zvejniecība - Buļļupe ar tīkliem un murdiem, citi piesārņojuma avoti.

Jautājums par Babītes ezera caurteci un tās kontrolēšanu, vai ir nepieciešams to kontrolēt, vai nepieciešams atjaunot Spuņupes caurteci?

Es te ieskicēju pamat domas tikai, šaubos ka puse no tām tiek izskatītas un ņemtas vērā.

Davis-Di, 4.septembris 2025, 22:24
Davis-Di [5.sep]: Šie plāni ir radījuši lielāku postījumu, nekā ieguvumu. Vēl nesen, aizsargājot putnus, tie iznīcināja nozīmīgus mežus - tieši pieminētie kormorāni. Viens no piemēriem, Baltezera salas. Vakar vienu tieši māniju sēžot uz lēpēm.

Suga makšķernieks - briesmonis, kas ķer ligzdas zivju vietā. Izklausās smieklīgi, bet pēc tā tas patreiz izklausās.
Jā, liegums uz lieguma, sadzīvojam taču. Uzliks vēl liegumu, tiksim pie ziemeļu daļas 1. Jūlijā. Taču, kāda tam ir jēga? Vai tik tā nav pašu nolaidības sekas.
Ja tik tiešām, šī suga ir tik kaitnieciska, kapec netiek uzraudzīta, bet tikai rupji ierobežota.
Jā, zināma ir prakse liegumu zonu neievērošana. Cits zin teikt, ka mūžīgos liegumos maļiki uz urrā dzīvo. Ierobežos vēl, būs vēl vairāk piekritēji gandēt ezeru, jo to neviens neuzrauga.
Tāds slāvisks gājiens - es varu, Dievs man piedos un par pārējiem man nospļauties. ES fonds saņemts, bet labums tieši nekāds.

Krodzinieks, 4.septembris 2025, 23:39

Ja kas tieši tā pati komanda kūrē Engurē jaunos noteikumus, cik sapratu pirmā apspriešanās bija jau Jūlijā no kuras nav ne protokola, ne komentāru, nevienas atraugas - nākamā ir plānota 23. septembrī plkst. 18.00 Engures Kultūras namā (Jūras iela 85, Engurē, Tukuma novadā).
Man būtu vienalga, ja ieviestu licencētu makšķerēšanu un licences iemaksas izmantotu ezera uzraudzīšanā. Taču, tas atkal nav garants, vai visu nastu neuzliek bāzu īpašniekiem. Esmu diez gan pārliecināts, ka tam nepiekristu, jo tad nav pamats iegūt ES naudas. Kompromiss nav īsti iespējams, jo atkal, mērķis ir nauda. Vienīgais iespējamais ir parādīt, ka tas rada tikai sekas. Viens no veidiem ir aizsargāt mežus, jo kāda ir jega vairs no dižkoku statusa, ja ar otru roku ļaujam tos iznīcināt.
Šie plāni ir radījuši lielāku postījumu, nekā ieguvumu. Vēl nesen, aizsargājot putnus, tie iznīcināja nozīmīgus mežus - tieši pieminētie kormorāni. Viens no piemēriem, Baltezera salas. Vakar vienu tieši māniju sēžot uz lēpēm.

Suga makšķernieks - briesmonis, kas ķer ligzdas zivju vietā. Izklausās smieklīgi, bet pēc tā tas patreiz izklausās.
Jā, liegums uz lieguma, sadzīvojam taču. Uzliks vēl liegumu, tiksim pie ziemeļu daļas 1. Jūlijā. Taču, kāda tam ir jēga? Vai tik tā nav pašu nolaidības sekas.
Ja tik tiešām, šī suga ir tik kaitnieciska, kapec netiek uzraudzīta, bet tikai rupji ierobežota.
Jā, zināma ir prakse liegumu zonu neievērošana. Cits zin teikt, ka mūžīgos liegumos maļiki uz urrā dzīvo. Ierobežos vēl, būs vēl vairāk piekritēji gandēt ezeru, jo to neviens neuzrauga.
Tāds slāvisks gājiens - es varu, Dievs man piedos un par pārējiem man nospļauties. ES fonds saņemts, bet labums tieši nekāds.

Krodzinieks, 4.septembris 2025, 23:39

Ja kas tieši tā pati komanda kūrē Engurē jaunos noteikumus, cik sapratu pirmā apspriešanās bija jau Jūlijā no kuras nav ne protokola, ne komentāru, nevienas atraugas - nākamā ir plānota 23. septembrī plkst. 18.00 Engures Kultūras namā (Jūras iela 85, Engurē, Tukuma novadā).
Šie plāni ir radījuši lielāku postījumu, nekā ieguvumu. Vēl nesen, aizsargājot putnus, tie iznīcināja nozīmīgus mežus - tieši pieminētie kormorāni. Viens no piemēriem, Baltezera salas. Vakar vienu tieši māniju sēžot uz lēpēm.

Ar tiem plāniem visādi var būt. Tikpat labi var cerēt uz ES naudām, teiksim, putnu aizsardzībām un mēģināt bīdīt vairāk liegumu vai tamlīdzīgi. Pret to cīnīties grūtāk, taču mēģināt vajag.
Ja nu tomēr kādreiz sākas lielākas ņemšanās ar šito visu, lai nav tā, ka dižie plānotāji pasaka - kā, bet copmaņiem tobrīd vispār nebija nekādu iebildumu.

Hotentots, 4.septembris 2025, 21:55

Aizsardzības plānu veidošana ir uzticēta ārpakalpojumā, kas dzīvo, finansēta tikai no ES projektiem.
Neviena no tām divām organizācijām nav pieredze šādu teritoriju aizsardzības plāna izstrādē un apsaimniekošanā, projekta vadītāja seko naudai un vada to par ko maksā, tai skaitā vēja parka būvniecību.

Mans uzskats, ka šāda likumdošana, projekts jāizstrādā DAP, VVD un VARAM darba grupai kopā ar pašvaldību un ieinteresētajiem iedzīvotājiem, to grupām - tas ir pieguļošo teritoriju īpašniekiem, saimnieciskās darbības veicējiem un citiem iekontrastētajiem, kā makšķerniekiem, medniekiem uc. atpūtniekiem.

Ornitologiem - esošie ezera liegumi neatbalsta putnus, to vairošanos, praktiski liegumus, kāds izveidojis pēc kartes, nevis reālās situācijas ezerā. Otrs kas tiks darīts ar kormorānu pieaugošo populāciju, kas teš iekšā pat 1kg brekšus, līdakas un citas zivis.

Paralēli ir jāizvērtē ietekme uz attiecīgo teritoriju, lauksaimnieku - visa Zemgale, kur ūdeņos nonāk slāpeklis un ne tikai, zvejniecība - Buļļupe ar tīkliem un murdiem, citi piesārņojuma avoti.

Jautājums par Babītes ezera caurteci un tās kontrolēšanu, vai ir nepieciešams to kontrolēt, vai nepieciešams atjaunot Spuņupes caurteci?

Es te ieskicēju pamat domas tikai, šaubos ka puse no tām tiek izskatītas un ņemtas vērā.
Aicinu foruma kolēģus piedalīties 11.septembrī (nākamceturtdien) plkst. 18.00 Piņķos, Jurmalas ielā 14 A uz jaunā Babītes ezera dabas aizsardzības plāna apspriedi!
Tas ir nepieciešams, lai jaunajā dabas aizsardzības plānā maksimāli aizstāvētu makšķernieku intereses, jo pretējā gadījumā virsroku var ņemt citu grupu intereses, kas nākotnē vēl vairāk ierobežos makšķernieku iespējas copēt ezerā!
Būsim aktīvi ne tikai copē, bet arī aizstāvot savas tiesības uz hobiju, lai arī turpmāk varam copēt ezerā, baudīt dabu un ezera dāvātos lomus!

Dairis333, 4.septembris 2025, 13:15

Kalendārā ieliku, nez vai tikšu, bet pasākumam maz ticības, ka mirstīgo domas tiks uzklausītas.
Aicinu foruma kolēģus piedalīties 11.septembrī (nākamceturtdien) plkst. 18.00 Piņķos, Jurmalas ielā 14 A uz jaunā Babītes ezera dabas aizsardzības plāna apspriedi!
Tas ir nepieciešams, lai jaunajā dabas aizsardzības plānā maksimāli aizstāvētu makšķernieku intereses, jo pretējā gadījumā virsroku var ņemt citu grupu intereses, kas nākotnē vēl vairāk ierobežos makšķernieku iespējas copēt ezerā!
Būsim aktīvi ne tikai copē, bet arī aizstāvot savas tiesības uz hobiju, lai arī turpmāk varam copēt ezerā, baudīt dabu un ezera dāvātos lomus!

Vakardien pirms gulētiešanas vēl pārliecinājos laika prognozes - mākoņi, vējš, 1010hPa, nu ir jābūt. Iebraucu ezerā 8:00, bet saule žilbināja jau no saullēkta brīža. Nu labi, vismaz vējš nodomāju. No nesenas diskusijas ar Dāvi par vietu izvēli, cauri skrienot izbraucu vietām, kas pa ceļam, bet īsti neuzkavējos. Devos taisnā ceļā uz vietām, kur iepriekšējā reizē manīju dzīvības pazīmes. Mēģināju gan ar mazākiem mānekļiem, 7.5-14mm vobleriem, uz tiem atsaucība nulle. Tāpat uz mazo peli, nevienam tā nebija interesanta. Turpinot mācīties iemetienu, paliku pie svartzonker mcpike 25cm, uz ko bija piekrišana atkal. Pirmā ņēma, nu šķita labai jābūt, metram vai vismaz tuvu tam, bet nedabūju piecirst, tik jutu kā āķis nobrauc pa tās mutes dobumu. Pēc brīža, pie nākamā pudura, multam bārda uzmetās, bet ne traka, ātri salaboju un turpinu tīt un ņem, izbadējusies 60niece. Uznāca lietus, vēl viena ņēma, bet tik pat ātri pārdomāja. Varbūt rīt jāmēģina velreiz. Tāpat, atgriežoties, prieks satikt grandus un pārmīt kādu vārdu. Lai foršs trešdienas vakars!

P.S. Metru gan atradu, bet tā vairs nepeld gan…
Tantes pieturā runā, ka sacensībās 125cm līdaka noķerta?:)

JK7, 3.septembris 2025, 17:55

Kas pa sacensībām?
JK7 3.sep
Tantes pieturā runā, ka sacensībās 125cm līdaka noķerta?:)
KristapsS [1.sep]: kikizozo [9:49]: KristapsS [Vakar]: Jautājums- gumijām, piem., Kubira, Babītē labāk uzlikt pāris gramus svina,vai tomēr izmantot bez? Bez svina sanāk tāda lēna animācija,liekas,ka aste īsti nestrādā.Cig gr.kubira? Man sistēma +2g svins iet oa dziļu, jo faktiski Babīte visur sekls vai zāle. Kubira pats pa sevi ir lēns māneklis, tas dod savu bonusu kkur gar zālēm sagaidīt.Svaru nezinu, 7" garumā.Iespējams,ka tiešām tā pavisam lēni grimstošā gumija dod lielāku efektu un laiku līdakas uzbrukumam.
12cm kubira Babītē man strādāja tikai bez svara. Mēģināju ar 2g pilīti, uzreiz zālēs aiziet. Ar ļoti lēnu spēli, līdaku ir sanācis izmānīt, ar pauzēm ~5sek lai paspēj iegrimt. Tas gan citā ūdenstilpnē un īsti neskaitās, bet ar tik pat lēnu spēli, pierunāts tika 33cm asaris.
kikizozo [1.sep]: KristapsS [Vakar]: Jautājums- gumijām, piem., Kubira, Babītē labāk uzlikt pāris gramus svina,vai tomēr izmantot bez? Bez svina sanāk tāda lēna animācija,liekas,ka aste īsti nestrādā.Cig gr.kubira? Man sistēma +2g svins iet oa dziļu, jo faktiski Babīte visur sekls vai zāle. Kubira pats pa sevi ir lēns māneklis, tas dod savu bonusu kkur gar zālēm sagaidīt.
Svaru nezinu, 7" garumā.Iespējams,ka tiešām tā pavisam lēni grimstošā gumija dod lielāku efektu un laiku līdakas uzbrukumam.
5dien divatā padsmit asari no īkšķa izmēra līdz 27cm un 3 līdakas- 58cm un divas šķiltavu izmēra. Copējām no 17.00-21.00. Ņēma no 17.00-19.30.... pēc tam bezvējšs un čupačups...
Vakar bijām trijatā. Čoma sievai 64cm. Čoms uz BB pa nullēm. Man uz poppera 4 asari un uz rigge 10cm un 20cm līdaka :) es jau jutu ka sen jāpāriet uz Lielupi, bet ja piedāvā braukt, tad tik jāmauc xD

kikizozo, 1.septembris 2025, 09:51

Ja par Lielupi, tad tur ar viss nav spīdoši un vēl vasaras režīms, čoms 6dien gan normu ielasīja.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs