atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Babītes ezers

Davis-Di [24.okt]: Gribētos, lai makšķerēšana kopumā būtu Latvijā organizēta kā, pieņemsim, Vācijā. Joopcik cik mums tad zivs būtu! Varētu riktīgu turismu organizēt, nevajadzētu uz Skandināviju braukāt. Un makšķerēšanas gīdi nu ļoti labi dzīvotu. Bet labāk mēs pagaidīsim kamēr tiešām asakas varēsim vilkt… un tad domāsim, ko lai iesākt un ka pie visa vainīgi aborigēni un viņu pēcteči:D kā Dāvis minēja

Stichling, 24.oktobris 2025, 22:06

Nopietni?
Vācija, Čehija ir vienas visnedraudzīgākās valstis tūristu makšķerniekiem.
Jā, makšķerēšanas tūrisma Vācijā praktiski nav. Bet tā kā klubi rūpējas par savām ūdenstilpnēm tas gan ir forši.
Davis-Di [24.okt]: Gribētos, lai makšķerēšana kopumā būtu Latvijā organizēta kā, pieņemsim, Vācijā. Joopcik cik mums tad zivs būtu! Varētu riktīgu turismu organizēt, nevajadzētu uz Skandināviju braukāt. Un makšķerēšanas gīdi nu ļoti labi dzīvotu. Bet labāk mēs pagaidīsim kamēr tiešām asakas varēsim vilkt… un tad domāsim, ko lai iesākt un ka pie visa vainīgi aborigēni un viņu pēcteči:D kā Dāvis minēja

Nopietni?
Runa iet par makšķerēšanas noteikumiem un par mēģinājumiem zivju resursu saglabāšanā un pavairošanā. Tūrisms bija pieminēts citā aspektā. Latvijā ir ļoti laba vide makšķerēšanas tūrismam, ja vienīgi zivju resurs būtu lielāks… to var panākt ar likumdošanu.
Davis-Di 24.okt
Gribētos, lai makšķerēšana kopumā būtu Latvijā organizēta kā, pieņemsim, Vācijā. Joopcik cik mums tad zivs būtu! Varētu riktīgu turismu organizēt, nevajadzētu uz Skandināviju braukāt. Un makšķerēšanas gīdi nu ļoti labi dzīvotu. Bet labāk mēs pagaidīsim kamēr tiešām asakas varēsim vilkt… un tad domāsim, ko lai iesākt un ka pie visa vainīgi aborigēni un viņu pēcteči:D kā Dāvis minēja

Nopietni?
Davis-Di [24.okt]: Pasaules čempionāts makšķerēšanā=D vai makšķerēšana kā sporta veids=D smiekli nāk… Dižie vīri “trenējās” sačiem. Tas tak ir vnk hobijs)
Es saprotu draudzīgās amatieru sacensības, kuras ir kā foršs pasākums, Connecting people. Bet šitos te baigos “sportistus” gan nesaprotu, kuri ir it kā sekmīgi cilvēki, bet mēģina sevi vēl kaut kur, kaut kam pierādīt. Nu bet labi, nevienu nenosodu)

Stichling, 24.oktobris 2025, 21:54

Lieki ņirgājies!
Ir kam cope ir dzeršana gumijas zābakos, ir kam labs laika pavadīšanas veids, ir kam vajag labāk, tālāk un augstāk.
Sacensības daudziem arī ir motivācija attīstīties. Treniņi ir vajadzīgi, jo vairāk esi uz/pie ūdens, jo labāki rezultāti.
Ir kas pirms lielām sacensībām laicīgi trenējas arī treniņu zālē, jo slodze makšķerēt uz visiem 100% vairākas dienas no vietas nav joka lieta.
Sorry, man patīk bihu provocēt. Visi nopietnie makšķerēšanas pasākumi ir tikai dēļ brendu reklāmas.
Motivācija attīstīties… labāk, tālāk. Var piemēram izmācīties jaunu valodu, apgūt jaunu profesiju, noskriet maratonu, piedalīties ironman.
Gribētos, lai makšķerēšana kopumā būtu Latvijā organizēta kā, pieņemsim, Vācijā. Joopcik cik mums tad zivs būtu! Varētu riktīgu turismu organizēt, nevajadzētu uz Skandināviju braukāt. Un makšķerēšanas gīdi nu ļoti labi dzīvotu. Bet labāk mēs pagaidīsim kamēr tiešām asakas varēsim vilkt… un tad domāsim, ko lai iesākt un ka pie visa vainīgi aborigēni un viņu pēcteči:D kā Dāvis minēja
Davis-Di 24.okt
Pasaules čempionāts makšķerēšanā=D vai makšķerēšana kā sporta veids=D smiekli nāk… Dižie vīri “trenējās” sačiem. Tas tak ir vnk hobijs)
Es saprotu draudzīgās amatieru sacensības, kuras ir kā foršs pasākums, Connecting people. Bet šitos te baigos “sportistus” gan nesaprotu, kuri ir it kā sekmīgi cilvēki, bet mēģina sevi vēl kaut kur, kaut kam pierādīt. Nu bet labi, nevienu nenosodu)

Stichling, 24.oktobris 2025, 21:54

Lieki ņirgājies!
Ir kam cope ir dzeršana gumijas zābakos, ir kam labs laika pavadīšanas veids, ir kam vajag labāk, tālāk un augstāk.
Sacensības daudziem arī ir motivācija attīstīties. Treniņi ir vajadzīgi, jo vairāk esi uz/pie ūdens, jo labāki rezultāti.
Ir kas pirms lielām sacensībām laicīgi trenējas arī treniņu zālē, jo slodze makšķerēt uz visiem 100% vairākas dienas no vietas nav joka lieta.
Davis-Di [24.okt]: Ko jūs te cepaties, viss kārtībā. Izslaktēs lielo genofondu, varēs ķert prieku par kazragiem un mikro asarīšiem. "Nokaut visu" gēns tiek nodots jaunajām paaudzēm, kurien nafig tās lielās nav jāatstāj ...

geex, 24.oktobris 2025, 21:33

Tieši tā un pa virsu nāk visdrīzākais korupcija un legāla + blakus ar lielāku % nelegāla rūpnieciskā zveja.
Korupcija… labākais piemērs ir Rāznas ezers. Pašvaldība ļāva kādai firmai iznomāt ezeru zvejai uz, ja nemaldos, 10 gadiem. Kilometriem gari tīkli, murdi…
MT9 [24.okt]: Noskatījos tagad pēdējo copes frekvenci. Ļoti labi manuprāt bija pateikts par Latvijas zivs resursu un kas būtu jādara, lai viņu saglabāt un pat uzlabot.
Protams kungi var oponēt savu “statistiku” un ar to, ka runa iet par citām ūdenstilpnēm un par ķeršanu ar live tehnoloģijām, bet domāju, ka tendence Babītes ezerā ir līdzīga.

Stichling, 24.oktobris 2025, 17:27
Es arī pačolēju. Tāda divējāda sajūta radās - kungi paši atzīst, ka Live tehnoloģiju sākumā lielo zivju bija krietni vairāk kā pašlaik, kaut gan nepagāja pat 10 gadi, kopš šo tehnoloģiju sāka izmantot masveidā. Maluzvejnieki un badakāši bija gan tad, gan tagad, bet tieši pēdējos gados esot strauji samazinājies lielo eksemplāru (vismaz zandartu) skaits. Tajā pat brīdī, neviens negrasās atteikties vai kā citādi ierobežot šīs tehnoloģijas, cerībā, ka pēkšņi cilvēki kļūs par eņģeļiem un pārstās paturēt lielās zivis :) Skaidrs, ka tik ātri mūsu domāšana nepamainīsies un vienmēr būs maza daļa, kas mēģinās noķert un paturēt tās lielās zivis, izmantojot visjaunākās tehniskās iespējas. Nu tad lūk, atkārtošos - tauta zina, pēc tehnoloģiju ieviešanas strauji samazinājās lielo zivju skaits ūdenstilpēs, bet no tām atteikties netaisās, jo jātrenējas tak Pasaules čempionātam un citām lielām starptautiskām sacensībām, kur šīs tehnoloģijas arī ir atļautas.Tomēr nevienu nekritizēju, katram sava galva uz pleciem, vienkārši jūtu, ka zivis mums, pagaidām, nav galvenais... :)
Pasaules čempionāts makšķerēšanā=D vai makšķerēšana kā sporta veids=D smiekli nāk… Dižie vīri “trenējās” sačiem. Tas tak ir vnk hobijs)
Davis-Di 24.okt
Ko jūs te cepaties, viss kārtībā. Izslaktēs lielo genofondu, varēs ķert prieku par kazragiem un mikro asarīšiem. "Nokaut visu" gēns tiek nodots jaunajām paaudzēm, kurien nafig tās lielās nav jāatstāj ...

geex, 24.oktobris 2025, 21:33

Tieši tā un pa virsu nāk visdrīzākais korupcija un legāla + blakus ar lielāku % nelegāla rūpnieciskā zveja.
geex 24.okt
Ko jūs te cepaties, viss kārtībā. Izslaktēs lielo genofondu, varēs ķert prieku par kazragiem un mikro asarīšiem. "Nokaut visu" gēns tiek nodots jaunajām paaudzēm, kurien nafig tās lielās nav jāatstāj ...
Davis-Di 24.okt
Lai vai cik ļoti pēdējo gados tiek pasvīpnāts par Olti Māri, bet sajūta, ka viņš spēj gūt prieku no jebkuras tās zivs un spēj to nodot arī ekrāna otrā pusē.

bio-r, 24.oktobris 2025, 19:05

Nu Olte māk gan atlaist ar prieku, gan apēst, pat mazus asarīšus. Zivis ir jāēd, tas ir veselīgi.
Galvenais līdzsvaru tajā visā.
Davis-Di 24.okt
Es arī pačolēju. Tāda divējāda sajūta radās - kungi paši atzīst, ka Live tehnoloģiju sākumā lielo zivju bija krietni vairāk kā pašlaik, kaut gan nepagāja pat 10 gadi, kopš šo tehnoloģiju sāka izmantot masveidā. Maluzvejnieki un badakāši bija gan tad, gan tagad, bet tieši pēdējos gados esot strauji samazinājies lielo eksemplāru (vismaz zandartu) skaits. Tajā pat brīdī, neviens negrasās atteikties vai kā citādi ierobežot šīs tehnoloģijas, cerībā, ka pēkšņi cilvēki kļūs par eņģeļiem un pārstās paturēt lielās zivis :) Skaidrs, ka tik ātri mūsu domāšana nepamainīsies un vienmēr būs maza daļa, kas mēģinās noķert un paturēt tās lielās zivis, izmantojot visjaunākās tehniskās iespējas. Nu tad lūk, atkārtošos - tauta zina, pēc tehnoloģiju ieviešanas strauji samazinājās lielo zivju skaits ūdenstilpēs, bet no tām atteikties netaisās, jo jātrenējas tak Pasaules čempionātam un citām lielām starptautiskām sacensībām, kur šīs tehnoloģijas arī ir atļautas.Tomēr nevienu nekritizēju, katram sava galva uz pleciem, vienkārši jūtu, ka zivis mums, pagaidām, nav galvenais... :)

MT9, 24.oktobris 2025, 18:56

Konceptuāli piekrītu.
Bet gribētu pielikt savus 5 centus.
Pēc manām domām mūsu Latvijas sabiedrība nav gatava live tehnoloģijām un viņas nenormālā tempā izplatās, un ja parunā ar pārdevējiem, tad nu jau lielākā daļa pircēju nav ne sportisti, ne C&R cienītāji, bet padomju laiku cilvēki, kas no savas pensijas atlikuši un nopērk, un diemžēl jau pie pirkšanas pārdevējam skaidrs, ka par zivju atlaišanu vispār nebūs runa.
Otrs, skaļi nav runāts, bet ieceļojušie aborigēni un to pēcteči iemācījušies arī diezgan sekmīgi cemerēt izmantojot live, kas man jau liekās vispār ir psc.
Patreiz visvairāk cieš zandarti un sami, protams arī lielas līdakas, bet pienāks laiks arī citām zivīm, jo Rīgas HES dažs labs makšķernieks jau ar negatīvu slavu ir manīts velkam krastā kartupeļu maisus ar brekšiem, ķertus ar live palīdzību, gan jau ne ar method feeder no laivas.
bio-r 24.okt
Es visu laiku domāju vairāk par to, kurā brīdī vēl gūsti neviltotu prieku un baudu no copes, ja masveidā cel ārā trofejas un kruķī. Tas ir tā pat kā apēst šokolādes konfekti un tad ēst saldu meloni, pasakot, ka melone nebija salda :) nu respektīvi, tu visu laiku štopē tikai šokolādes končas un copei nav īsti kontrastu.. bet cilvēki ir dažādi un uzskati ir dažādi. Lai vai cik ļoti pēdējo gados tiek pasvīpnāts par Olti Māri, bet sajūta, ka viņš spēj gūt prieku no jebkuras tās zivs un spēj to nodot arī ekrāna otrā pusē.
MT9 24.okt
Noskatījos tagad pēdējo copes frekvenci. Ļoti labi manuprāt bija pateikts par Latvijas zivs resursu un kas būtu jādara, lai viņu saglabāt un pat uzlabot.
Protams kungi var oponēt savu “statistiku” un ar to, ka runa iet par citām ūdenstilpnēm un par ķeršanu ar live tehnoloģijām, bet domāju, ka tendence Babītes ezerā ir līdzīga.

Stichling, 24.oktobris 2025, 17:27

Noskatījos tagad pēdējo copes frekvenci. Ļoti labi manuprāt bija pateikts par Latvijas zivs resursu un kas būtu jādara, lai viņu saglabāt un pat uzlabot.
Stichling [24.okt]: Davis-Di [9:34]: Vai man vienam liekas, ka lielās zives labāk padodas “pašbildēm”, tas ir necenšas sprukt no rokām?
Man šķiet, ka atkarīgs no tā kā un no kurienses un cik ātri dabuj zivi laivā. Ja 3/4 vinčo caur zāļu un lēpju mudžeklim un tad aši sanāk iesmelt, pirms zivs ir sapratusi kas vsp notiek, tad var būt normāls jampadracis laivā. Ja dabuj paskriet ūdenī, tad laivā mierīgāk.
Mazās ar BB kātu nokļūst laivā bez ceremonēšanās un viņu vienīgā iespēja izpausties ir - laivā :D.

fisers666, 24.oktobris 2025, 01:07

Apsveicu, mērķtiecība atmaksājās.
Šogad uz džerkiem kaut kā vāji vismaz man un čomiem, bet dažreiz tas ir tas ko zobainajām vajag.

Šodien izskatās ar labs laiks, man rīt laiva bija rezervēta, bet visu dienu lietus un izdomāju labāk dīvānā papukstēšu, ka uz copi neaizbraucu.Man izņemot džerkus nekas nestrādāja šogad. Uz gumijām kaut kā nekā, bet man arī izņemot pig shadu dažādās variācijas nekā nav. Peles arī nedeva rezultātu… Došu pelēm vienu sezonu vēl, ja nekas nebūs, tad prom no spaiņa uz tirdziņu. Kā es sapratu Babes motodori ciena wolfcreek gumijas… būs jāmēģina.
Jerki šogad man vāji strādāja, bet to es nolieku tikai uz savu džerkot neprasmi, gribētu teikt, ka šogad esmu iemācījies daudz maz vismaz tvičot, džerkot ir vēl jāmācas. Mega pig shad (26cm?) man strādāja tikai vienu dienu un tie paši knapmēri un vienmērīga ietīšanā, gumija pārāk smaga lai pauzes taisītu. Laba piekrišana bija uz abu garcia mcpike svartzonker (25cm laikam), nu un mans šī gada viennozīmīgs favorīts ir Kristapa peles. Kad vēl pavasarī viņš tās iedeva pataustīt, pēc tas reizes esmu fans tam maneklim. Uzspodrinot to ar Dāvja, MT un pārējo padomdevēju, esmu salauzis visu savu uztveri uz copi, ļoti labā nozīmē. Tāpat labi strādāja pele ar vbone asti un lj ļuraste lielā, bet tai nākamsezon meklēšu mīkstāku aizvietotāju. Tā gumija tomēr ir pārāk cieta, un šķiet tāpēc tukšās copes uz gumiju ir izteikti vairāk.

Un protams, labprāt tad nākamsezon dotos kopā!
Davis-Di [24.okt]: Vai man vienam liekas, ka lielās zives labāk padodas “pašbildēm”, tas ir necenšas sprukt no rokām?
Man šķiet, ka atkarīgs no tā kā un no kurienses un cik ātri dabuj zivi laivā. Ja 3/4 vinčo caur zāļu un lēpju mudžeklim un tad aši sanāk iesmelt, pirms zivs ir sapratusi kas vsp notiek, tad var būt normāls jampadracis laivā. Ja dabuj paskriet ūdenī, tad laivā mierīgāk.
Mazās ar BB kātu nokļūst laivā bez ceremonēšanās un viņu vienīgā iespēja izpausties ir - laivā :D.

Šogad uz džerkiem kaut kā vāji vismaz man un čomiem, bet dažreiz tas ir tas ko zobainajām vajag.

Šodien izskatās ar labs laiks, man rīt laiva bija rezervēta, bet visu dienu lietus un izdomāju labāk dīvānā papukstēšu, ka uz copi neaizbraucu.
Man izņemot džerkus nekas nestrādāja šogad. Uz gumijām kaut kā nekā, bet man arī izņemot pig shadu dažādās variācijas nekā nav. Peles arī nedeva rezultātu… Došu pelēm vienu sezonu vēl, ja nekas nebūs, tad prom no spaiņa uz tirdziņu. Kā es sapratu Babes motodori ciena wolfcreek gumijas… būs jāmēģina.
Krodzinieks [24.okt]: Doma atgriežoties no siltām zemēm, doties uz babi, vai svētdien tur vēl varētu būt ūdens? Tos vēja virzienus vēl līdz galam nesaprotu, kad pildās un kad nē, dienvidnieks laikam īsti nav veselīgs līmenim? Tāpat, ja nu kāds vēlas, (arī jauniņie kā es) labprāt sastādītu kompāniju, vai ņemtu līdzi. No manis viss, motors, aķis, laiva, parašūts, izņemot kāti un varbūt mānekļi. :D
Es labprāt pievienotos, bet laikam jau nākamgad, kad bihu siltāk būs)
Doma atgriežoties no siltām zemēm, doties uz babi, vai svētdien tur vēl varētu būt ūdens? Tos vēja virzienus vēl līdz galam nesaprotu, kad pildās un kad nē, dienvidnieks laikam īsti nav veselīgs līmenim? Tāpat, ja nu kāds vēlas, (arī jauniņie kā es) labprāt sastādītu kompāniju, vai ņemtu līdzi. No manis viss, motors, aķis, laiva, parašūts, izņemot kāti un varbūt mānekļi. :D
Davis-Di 24.okt
Vai man vienam liekas, ka lielās zives labāk padodas “pašbildēm”, tas ir necenšas sprukt no rokām?

Šodien izskatās ar labs laiks, man rīt laiva bija rezervēta, bet visu dienu lietus un izdomāju labāk dīvānā papukstēšu, ka uz copi neaizbraucu.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs