Man izskatās, ka forumā vajadzīga jauna tēma “Kas gudrāks - žurka, ronis vai interneta eksperts”
Davis-Di [13.nov]: peles uzrāda labus rezultātus, bet kā Oskars saka ir stulbas un bez atmiņas Oskara bērnības lauku kūtī un mājās.Šķiet kopienas ietvaros ir informācijas apmaiņa, sociālā pieredze un atziņas, lai tā skudra, pele vai ronis.
Davis-DI
Bet skāde Babītē amūrus nedrīkst ielaist, tie gan varētu drusku zāles patīrīt.
Tak izslēdz to, Babes aizaugšanas glābēju ar amūru palīdzību !:)Zinātniekiem pajautāji vai tas ko līdzētu !?Reiz jau, te viss tas, tika izrunāts.Kā toreiz teicu...nost ar dambjiem...bet šķiet tas daudz par vēlu.Parunā par to kādreiz ar Dalderu saimnieku.Kur cilvis ir iejaucies,tur nekas labs nevar sanākt.:)Kādreiz ezers pašattīrījās no nopuvušajiem meldriem un niedrēm,tagad tas viss tupi nogulsnējas un pārvēršas metriem biezā sapropelī.Davi...pats vēl kādreiz pieminēji lauksaimniecības ietekmi uz ezera aizaugšanu ( minerāļi )...ko tad amūri ūdeni arī filtrē ?
Neiešu tagad rakties,bet šķiet toreiz Tev populāri kāds apskaidroja par to,ka amūri neko neglābs,bet Tu atkal būtu ar mieru gāzt ezerā amūru tonnas.:)A varbūt Tev ,,atkats" spīdētu .:)
snipiens, 13.novembris 2024, 19:07
MT9
Neredzētu, neticētu, būtu interesanti uzzināt, kādēļ zivs nebarojas - fiziski kaut kas traucē vai slimības ietekmē.
Saskrējās purns purnā ar roni un apdirsās :)...visi ziemas uzkrājumi vējā.:)
snipiens, 13.novembris 2024, 17:05
Neredzētu, neticētu, būtu interesanti uzzināt, kādēļ zivs nebarojas - fiziski kaut kas traucē vai slimības ietekmē.
MT9, 13.novembris 2024, 15:14
Ko ņemās - ronis tāda resna un slapja žurka vien ir, tikai ar īsāku asti. Man tēvs kūtī žurkas ķēra ar paštaisītu slazdu - vienā piegājienā pat padsmit noķēra. Plus vēl dūra ar speciāli uzmetinātu dakšu. Stulbs lopiņš. Kā te teica - ja salīdzina ķermeņa masas un smadzeņu indeksus, tad gan jau ronis žurkai zaudē vienos vārtos :D
mirtins, 13.novembris 2024, 15:45
Abavnieks [13.nov]: MT9 [36m]: Re klīst rīņķī pēdējā sestdienā noķertās 1,22m garās līdakas bilde.Pēc svinu bāžšanas zivij rīklē, paša izveidotas mērlentas, nepārsteigs vairs “Sportistu” izdoma pirms un saču laikā.
Izskatās pēc līdakas zombija apokalipses.
Slimību, makšķernieku un roņu :/ nomocīta.
Baumas klīst ka šogad viena 1,26 vai 1,28 esot bijusi noķerta ar 7,xkg svaru, kas man likās neticama garuma un svara attiecība, bet pēc šādas bildes laikam jātic.
Davis-Di, 13.novembris 2024, 15:11
Neredzētu, neticētu, būtu interesanti uzzināt, kādēļ zivs nebarojas - fiziski kaut kas traucē vai slimības ietekmē.Kā tad barosies ja nez cik sen noķerta un piesieta pie mieta priekš sacensībām
MT9 [13.nov]: Re klīst rīņķī pēdējā sestdienā noķertās 1,22m garās līdakas bilde.Kā tad barosies ja nez cik sen noķerta un piesieta pie mieta priekš sacensībām
Baumas klīst ka šogad viena 1,26 vai 1,28 esot bijusi noķerta ar 7,xkg svaru, kas man likās neticama garuma un svara attiecība, bet pēc šādas bildes laikam jātic.
Re klīst rīņķī pēdējā sestdienā noķertās 1,22m garās līdakas bilde.
Kaut kad bija pa TV, kāpēc vilki pēdējās desmitgades neuzbrūk cilvēkiem Latvijā un tad tika izvirzīta tēze, ka vilkam cilvēks asociējas ar kāda no bara dalībnieka nāvi, nošaušanu un tāpēc viņi caurmērā izvairās no cilvēka.
Davis-Di, 13.novembris 2024, 15:01
Davis-Di [13.nov]: Vispār jau esmu mednieks ar 20+ gadu pieredzi:) līdz ar to labi zinu par ko runājuViņi neuzbrūk cilvēkiem, jo gadsimtiem ilgi viņi ir medīti un gēnu līmenī jūt bailes no cilvēka. Tas attiecas praktiski uz jebkuru dzīvnieku sugu. Tad, kad dzīvnieks kaut kādu iemeslu dēļ zaudē bailes no cilvēka, tad ir visslikti.com
Kruizers, 13.novembris 2024, 14:58
Kaut kad bija pa TV, kāpēc vilki pēdējās desmitgades neuzbrūk cilvēkiem Latvijā un tad tika izvirzīta tēze, ka vilkam cilvēks asociējas ar kāda no bara dalībnieka nāvi, nošaušanu un tāpēc viņi caurmērā izvairās no cilvēka.
Kā jau minēju, roņus joprojām letāli iznīcina, tādad 2 varianti - vai nu dikti negudri dzīvnieki, vai arī dikti daudz baru un letālais rīku pielietojums nav rezultatīvs :P
MT9, 13.novembris 2024, 14:49
Vispār jau esmu mednieks ar 20+ gadu pieredzi:) līdz ar to labi zinu par ko runāju
Kruizers, 13.novembris 2024, 14:58
MT9 [13.nov]: Tik traki nav- dzīvnieki nav muļķi un ātri saprot likumsakarības un pielàgojasVispār jau esmu mednieks ar 20+ gadu pieredzi:) līdz ar to labi zinu par ko runāju
Kruizers, 13.novembris 2024, 09:17
Tev būs bijusi darīšana ar Rīgas Cirkā dresētu dzīvnieku, jo piemērs ar pelēm vai žurkām rāda pretējo - cilvēks kambarī novieto lamatas ar sieru, pele pienāk atraujās pa ķobi, beigta ir. Pārējās to redz, bet tas atkārtojas dienu no dienas, peles, žurkas gudrākas tā arī nav palikušas, pie tam, ka tās ir izteikti bara dzīvnieki. Padomju laikā, kad biju sīks, ciematos bija tādas garas kūtis, kur katrai ģimenei bija iedalīta sava kūtiņa, nu tad šajās kūtīs bija daudz un dikti tusnīgas žurkas. Atceros, ka tās blieza ar gaisenēm - attaisa kūts durvis, žurkas pat dikti nebaidījās, kaut gan scenārijs bija vienmēr līdzīgs, noblieza kādu grauzēju, bet pārējām pie vienas vietas, nākamajā dienā pēc durvju atvēršanas tās bija tik pat mierīgas un gaidīja, kas notiks ;)