atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Babītes ezers

Vai man vienam liekas, ka lielās zives labāk padodas “pašbildēm”, tas ir necenšas sprukt no rokām?

Man šķiet, ka atkarīgs no tā kā un no kurienses un cik ātri dabuj zivi laivā. Ja 3/4 vinčo caur zāļu un lēpju mudžeklim un tad aši sanāk iesmelt, pirms zivs ir sapratusi kas vsp notiek, tad var būt normāls jampadracis laivā. Ja dabuj paskriet ūdenī, tad laivā mierīgāk.
Mazās ar BB kātu nokļūst laivā bez ceremonēšanās un viņu vienīgā iespēja izpausties ir - laivā :D.
fisers666 [23.okt]: Cope iesākās ar to, ka no kabatas ūdenī krāmejot mantas iekrita ~7gadus uzticami kalpojušās šķiltavas... Nekas, visam reiz pienāk gals, cerības uz šodienu dēļ laikapstākļiem bija lielas, garastāvoklis joprājām plusā.
Plānā bija 2 sektori, tiekot līdz pirmajam 3. enkurā cope uz BB, sekotāja iekoda astē un notinās. Atceroties visas reizes, kad pāris copes sektorā neapmierina un aizbraucu citur, un neko nedabuju, nolēmu kārtīgi izcopēt pirmo izvēlēto sektoru, pēc 4-5h bez aktivitātes, devos uz otro plānoto vietu, kas galīgi nebija blakus.
Arī otrajā BB tika ignorēts, uzliku savu izmisuma (verņaka :)) džerku un uz rudenīgu spēli cope, pēc neilga laika 1. zivs - 69cm, drusku vēlāk zemmērs un tad jau 109cm un 9.15kg resns, skaists metriņš.
Sākumā nelikās, ka tāds izmērs, kad pusceļā līdz laivai sapratu, ka IR, ātri atgriezu bremzi, kas beigās noderēja - 2x skrēja zem laivas un vēlvienu sprintu uztaisīja prom no sačoka. Ar krietnu devu veiksmes - 3-4 reizes pie laivas kūla ūdeni ar muti vaļā, kamēr es uz ceļiem tupot mēģināju iemānīt sačokā - dabūju laivā. Kkā arī selfijs izdevās, stiept rokas un trāpīt kadrā gan nebija manos spēkos :D pat nemēģināju.
Līdz vakaram 2. lokācijā ielasīju vēl 2 zemmērus, 60cm un kādas 4-5copes, viss actions uz garajām pauzēm, neko citu.
Pus copē jau bija piezadzies nedaudz izmisums, bet pamainot visu ko varēja pamainīt cope apgriezās par 180 grādiem.
Personīgi šķiet, tā ir viena no iespaidīgākajām daļām copē, kad zivi nesanāk savaldīt :D ļoti patīk un ar normāla mēra zivīm pietrūkst. Bet teftelis godam. Vai man vienam liekas, ka lielās zives labāk padodas “pašbildēm”, tas ir necenšas sprukt no rokām?

Cope iesākās ar to, ka no kabatas ūdenī krāmejot mantas iekrita ~7gadus uzticami kalpojušās šķiltavas... Nekas, visam reiz pienāk gals, cerības uz šodienu dēļ laikapstākļiem bija lielas, garastāvoklis joprājām plusā.
Plānā bija 2 sektori, tiekot līdz pirmajam 3. enkurā cope uz BB, sekotāja iekoda astē un notinās. Atceroties visas reizes, kad pāris copes sektorā neapmierina un aizbraucu citur, un neko nedabuju, nolēmu kārtīgi izcopēt pirmo izvēlēto sektoru, pēc 4-5h bez aktivitātes, devos uz otro plānoto vietu, kas galīgi nebija blakus.
Arī otrajā BB tika ignorēts, uzliku savu izmisuma (verņaka :)) džerku un uz rudenīgu spēli cope, pēc neilga laika 1. zivs - 69cm, drusku vēlāk zemmērs un tad jau 109cm un 9.15kg resns, skaists metriņš.
Sākumā nelikās, ka tāds izmērs, kad pusceļā līdz laivai sapratu, ka IR, ātri atgriezu bremzi, kas beigās noderēja - 2x skrēja zem laivas un vēlvienu sprintu uztaisīja prom no sačoka. Ar krietnu devu veiksmes - 3-4 reizes pie laivas kūla ūdeni ar muti vaļā, kamēr es uz ceļiem tupot mēģināju iemānīt sačokā - dabūju laivā. Kkā arī selfijs izdevās, stiept rokas un trāpīt kadrā gan nebija manos spēkos :D pat nemēģināju.
Līdz vakaram 2. lokācijā ielasīju vēl 2 zemmērus, 60cm un kādas 4-5copes, viss actions uz garajām pauzēm, neko citu.
Pus copē jau bija piezadzies nedaudz izmisums, bet pamainot visu ko varēja pamainīt cope apgriezās par 180 grādiem.
Davis-Di 22.okt
Os555 var nekomentēt, jo diemžēl kameras gļuka pēc neierakstījās vilkšanas process.

Davis-Di, 22.oktobris 2025, 23:48

Auto korekts :D bija domāts nokomentēt :D
Davis-Di 22.okt
Tas Tev nav jauns PB gadījumā? Apsveicu, ļoti iespaidīga zive!

Krodzinieks, 22.oktobris 2025, 23:26

Paldies.

Ir, 2cm klāt.
Tie cm nāk lēni un ar smagu darbu kāt, protams ir kam izšauj ātri nosacīti haļavā, bet parasti tā nav un kā man, tad daudz pudus ar sāli jāizēd, lai tiktu stabili pie trofejām un taisītu PB.

Lielās bieži aiziet, dažādu iemeslu pec. Bet pat šodien ar Os555 nospriedām, ka mums abiem ir bijuši mānekļu galā stabili lielākas, ko neesam pievarējuši.

Es teiktu pat šodien, ja es nebūtu viņu filigrāni vadījis laivas priekšā no vienas puses uz otru, līdz viņa drusku padodas manai vadīšanai, tad purinot galvu viņa būtu atbrīvojusies no tā viena āķa kas bija mutē un mēs teiktus stabils 1m+ aizgāja.

Os555 var nekomentēt, jo diemžēl kameras gļuka pēc neierakstījās vilkšanas process.
Davis-Di [22.okt]: Kaut kas grabina, sīkāk FB. Diena izdevusies kopā ar Os555!
Tas Tev nav jauns PB gadījumā? Apsveicu, ļoti iespaidīga zive!
Rīt laiks labs, tik būs mērcētājs arī.

Jā, laiks solās teju perfekts copei.
Pret lietu galīgi nav iebildumu, rudens atmosfēra :). Kā pie darbadienas droši vien arī tautas nebūs, termoss līdzi un var baudīt dabu un cerams arī copi.
Davis-Di 22.okt
Skaisti! Apsveicu ar trofeju!
Rīt ir plānā arī iebraukt, ja vēl ezarā būs palicis ūdens. Spriežot pēc vēja prognozēm vairāk nepaliks arī nākamnedēļ.

fisers666, 22.oktobris 2025, 20:39

Paldies.
Rīt laiks labs, tik būs mērcētājs arī.
Skaisti! Apsveicu ar trofeju!
Rīt ir plānā arī iebraukt, ja vēl ezarā būs palicis ūdens. Spriežot pēc vēja prognozēm vairāk nepaliks arī nākamnedēļ.
Davis-Di 22.okt
Kaut kas grabina, sīkāk FB. Diena izdevusies kopā ar Os555!

Davis-Di 19.okt
Manā īsajā Babītes pieredzē, kad ir skaidrs laiks, tad rudenī pa nullēm. Pat lielais vējš nepalīdz. Visas lielās un vispār kaut kādas līdakas noķertas tikai kad apmācies. Kopš pēdējās reizes, kad bija lielais pūtiens 18m/s un visa diena bez nevienas copes, pat esmu nolēmis nebraukt, ja laika ziņās sola saulainu.

eerks, 19.oktobris 2025, 00:12

Kas pa daudz, tas nāk pa skādi.
Man lielākā daļa trofeju, arī pēc bildēm spriežot ir saulē, tik viena piezīme, ka vislabāk ir, kad ir mainīgs un saule mijas ar mākoņiem un ir vējš stabils.
Ja vējš ir par mazu, tad zivs nekustas, ja pa liels, tad to iedzen stresā. Ja brauc, kad tiek, noķert perfektu dienu ir ļoti sarežģīti un jāsadzīvo ar laika apstākļiem kādi ir.

Skaidrā laikā un pasīvā copē, nevajag baidīties līst seklumos, tur var vairāk kontaktus pierunāt un tikt pie zivs, kā dziļākās perspektīvās vietās, kur līdaka ielien zālēs un uz mānekli neskatās.
eerks 19.okt
Davis-Di [18.okt]: Tad nu tā, solīju atskaiti. Secinājums par šodienu - Babītes ezers iesācējus nelutina. Ūdens ļoti dzidrs un tīrs, redzamība ūdenī krietni virs metra. Tā ka grunti ideāli redz visu laiku. Saule arī nepalīdzēja. Līdz ar to grūti saprast, kā pareizi strādāt. 6h laikā noairēti gandrīz 4km, laivā neviena zivs. Ne gumijas, ne rotiņi, ne vobleri, nestrādāja. Beigās ar pretzāļnieku droši metu pa niedrēm un vienu copi dabūju, nerealizēju. Bet noteikti atgriezīšos

MightyRich, 18.oktobris 2025, 18:10

Šodien Babe nelutināja, cik dzirdēju ļoti daudziem pa nullēm, man ar dēlu 3x laivā lielākā 64cm.
Ūdens pārsteidzoši dzidrs, tik dzidrs šogad vēl nebija bijis un rudenī tik vēlu parasti nav tik dzidrs.
Varbūt vajadzēja līdz vakaram palikt, jo kad bijām bāzē jau, tad parādījās kāds mākonītis.
Manā īsajā Babītes pieredzē, kad ir skaidrs laiks, tad rudenī pa nullēm. Pat lielais vējš nepalīdz. Visas lielās un vispār kaut kādas līdakas noķertas tikai kad apmācies. Kopš pēdējās reizes, kad bija lielais pūtiens 18m/s un visa diena bez nevienas copes, pat esmu nolēmis nebraukt, ja laika ziņās sola saulainu.
Davis-Di 18.okt
100% realizācija :D.

fisers666, 18.oktobris 2025, 19:54

Realizācijai citreiz ir liela nozīme. ?
Mums uz BB neviena tičoka, visas uz 17 un 18cm, ko mētājām labi ja 15% no visa laika.

Spuņupē 30min braucot iekšā un 30min braucot ārā patrenkājām asari, tad tur mums bija fiasko. No kādām 8 copēm, trīs tikai dabūjām drusku pavilkt, bet visi noputinājās :(
Ūdens pārsteidzoši dzidrs, tik dzidrs šogad vēl nebija bijis

Ūdens tiešām likās dzidrs, uzreiz iekrita acīs. Patīkami pēc vasaras purvūdens ieraudzīt gultni.
Par zivīm - mūsu laiva bija viena no pa nullēm. Cītīgi izmētājām Gātes pusi ar BB, kur iepriekšājās copēs bija aktivitāte, šodien nekā. Mierinājumam pamētāju vieglo makšķeri, 1 zemmērs un 25cm asaris kanālā. 100% realizācija :D.
Davis-Di 18.okt
Tad nu tā, solīju atskaiti. Secinājums par šodienu - Babītes ezers iesācējus nelutina. Ūdens ļoti dzidrs un tīrs, redzamība ūdenī krietni virs metra. Tā ka grunti ideāli redz visu laiku. Saule arī nepalīdzēja. Līdz ar to grūti saprast, kā pareizi strādāt. 6h laikā noairēti gandrīz 4km, laivā neviena zivs. Ne gumijas, ne rotiņi, ne vobleri, nestrādāja. Beigās ar pretzāļnieku droši metu pa niedrēm un vienu copi dabūju, nerealizēju. Bet noteikti atgriezīšos

MightyRich, 18.oktobris 2025, 18:10

Šodien Babe nelutināja, cik dzirdēju ļoti daudziem pa nullēm, man ar dēlu 3x laivā lielākā 64cm.
Ūdens pārsteidzoši dzidrs, tik dzidrs šogad vēl nebija bijis un rudenī tik vēlu parasti nav tik dzidrs.
Varbūt vajadzēja līdz vakaram palikt, jo kad bijām bāzē jau, tad parādījās kāds mākonītis.
Tad nu tā, solīju atskaiti. Secinājums par šodienu - Babītes ezers iesācējus nelutina. Ūdens ļoti dzidrs un tīrs, redzamība ūdenī krietni virs metra. Tā ka grunti ideāli redz visu laiku. Saule arī nepalīdzēja. Līdz ar to grūti saprast, kā pareizi strādāt. 6h laikā noairēti gandrīz 4km, laivā neviena zivs. Ne gumijas, ne rotiņi, ne vobleri, nestrādāja. Beigās ar pretzāļnieku droši metu pa niedrēm un vienu copi dabūju, nerealizēju. Bet noteikti atgriezīšos
Bija arī vēl kaut kādas līdzīgas,salīdzinoši pašauras. Es ar airiem,tāpēc man lielās ne visai,vējā tomēr pagrūti.Un patīk braukt ar seju kustības virzienā. Ar motoru jau vienalga.

Drusku ne tā izteicos.Nav tik spics pakaļgals,bet šaurāks kā tām lielajām laivām.Patīk,ka divas airu vietas,var ērti airēt ar purnu pa priekšu. Kaut mierīgā laikā arī Samam nav ne vainas.
KristapsS [16.okt]: A tā jau- ja vietas zināmas,bet tālu,tad motors. Ja nav zināmas,tad mierīgi var ar airiem no sākuma.Vismaz paspiningosi,ne nēsāsies riņķī.
Man patīk laiva,kam abi gali spici-laikam Lielā Līdaka,vai? Ar plato pakaļu vējā bez motora ir pakaļā.?

Ja Tu domā šo laivu, man personīgi riebjas viņas - sami. Mazajā Nabes ezerā vienīgās pieejamās, tāpēc reizi gadā jābrauc ar ko ir. Šī šķiet ir vienīgā laiva kurā es jūtos neomulīgi kājās stāvot pat bezvējā. Par šo vēl kungi nesen diskutēja, šajā pat sadaļā. Ar plato galu, pellas, līdakas, amber, tas ir cits stabilitātes līmenis, ja velies stāvēt kājās.
A tā jau- ja vietas zināmas,bet tālu,tad motors. Ja nav zināmas,tad mierīgi var ar airiem no sākuma.Vismaz paspiningosi,ne nēsāsies riņķī.
Man patīk laiva,kam abi gali spici-laikam Lielā Līdaka,vai? Ar plato pakaļu vējā bez motora ir pakaļā.?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs