atgādināt paroli atcerēties

Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Babītes ezers

skutans 07.07.19
skutans [54m]: Nu nav obligāti vējam stipram jābūt, man kā reizi gadījās praktiski bezvējā...Ēda kā trakas:)Es tādu joku neesmu piedzīvojis :)

MT9, 7.jūlijs 2019, 18:50

26.6. tāds joks gadījās, īsi pirms laika maiņas... Protams arī draņīgā laikā ir bijis, met kur gribi, knābiens garantēts. Tāpat par vējiem teikšu, nav no svara manuprāt, tas tāpat ,kā žurnālos, kalendāros par " īstajām" zivju dienām:)
Pravietis 07.07.19
Neuzskatīsim savus senčus par auniem. Jūrā butes ķeru regulāri vismaz pēdējos 20 gadus. Braucu 5 - 6 reizes uz Lieljūru. "Austrums" pēc maniem vērojumiem ir vissliktākais no vējiem. Zinu, pazīstami copmaņi ir stāstījuši, ka ir bijuši normāli lomi, bet tie ir bijuši vairāk izņēmumi, bet ne likumsakarības. Babītē, Varkalī ar balto zivi esmu novērojis to pašu necopi vai sliktu copi. Zaļsvārces cope šķiet, ka tas ir izņēmums, īpaši nereaģē uz austrumu vēju. Te makšķernieka ienaidnieks ir bezvējš. Katrs lai dzīvo pēc saviem ieskatiem, bet es tomēr šad un tad lasu, ieklausos un tad izdaru secinājumus... Redzesloka paplašināšanas nolūkā (konkrēti PDF darba 225.lpp., ja pārējais nav makšķerniekiem interesants).
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=2ahUKEwiW4uvSjaPjAhXPlosKHRklCrQQFjAHegQICRAC&url=http%3A%2F%2Fwww.baltistica.lt%2Findex.php%2Fbaltistica%2Farticle%2Fdownload%2F1643%2F1557&usg=AOvVaw1A2KkArqHbk8Z0Q7UVELNR
MT9 07.07.19
skutans [07.07.19]: Nu nav obligāti vējam stipram jābūt, man kā reizi gadījās praktiski bezvējā...Ēda kā trakas:)
Es tādu joku neesmu piedzīvojis :)
skutans 07.07.19
Brencis21 [15:54]: Vismaz senos laikos mēdza teikt: Z vējš bada vējš.Uz Babīti tas noteikti neattiecas. Ja vēl vējelis tāds stiprāks, žors garantēts ;)

MT9, 7.jūlijs 2019, 16:44

Nu nav obligāti vējam stipram jābūt, man kā reizi gadījās praktiski bezvējā...Ēda kā trakas:)
skutans 07.07.19
Vajadzētu man ar nobraukt, kāds līmenis k-gi ezerā?
MT9 07.07.19
Brencis21 [07.07.19]: A kur atskaite par jaunā motora eksplotāciju?
Motors nav bijis.
Brencis21 07.07.19
MT9 [07.07.19]: Brencis21 [15:54]: Vismaz senos laikos mēdza teikt: Z vējš bada vējš.Uz Babīti tas noteikti neattiecas. Ja vēl vējelis tāds stiprāks, žors garantēts ;)
Ir brīvāks un rītvakar uz Enguri, tad arī redzēs kā tai Z vējā, vai uz to tas attiecas, ceru ka nē tāpat kā Babītē. :)
A kur atskaite par jaunā motora eksplotāciju?
Karlis_K 07.07.19
Saprotams tas viss māņi par bada A vai Z vējiem. Katrai ūdenstilpnei ir sava specifika, pie noteiktiem vējiem ne visās vietās būs zivju aktivitāte. Piemēram pavasarī, liels ezers, ūdens vispirms sasilst virspuse, bet patstāvīgs piemēram Z vējš ilgākā laika posmā sapūš silto ūdeni D krastā, tam līdzi seko zivju mazuļi, tur aktīvāk attīstas planktons. Tiem seko plēsēji. Savukārt pie pārāk spēcīga Z vēja D krastā jau būs sakulta tāda dūņu putra sajaukta ar peldošām ūdenszālēm, ka saprotams nekāda sakarīgā cope nebūs, tad tikai aizvēja Z krastā jāmeklē kur dzidrāks. Tobiš domā, vēro, analizē, nevis iekal tupas dogmas un māņus.
Pravietis 07.07.19
Naits [07.07.19]: Es šādu teicienu esmu dzirdējis par austrumu vēju
+ ++ :).
MT9 07.07.19
Brencis21 [07.07.19]: Vismaz senos laikos mēdza teikt: Z vējš bada vējš.
Uz Babīti tas noteikti neattiecas. Ja vēl vējelis tāds stiprāks, žors garantēts ;)
Marciks 07.07.19
Bijam vakar no 18:00-23:30. Viena cope nemers. Diezgan svaki
Naits 07.07.19
Es šādu teicienu esmu dzirdējis par austrumu vēju
Brencis21 07.07.19
Vismaz senos laikos mēdza teikt: Z vējš bada vējš.
ilmix 07.07.19
Brauc droši, ZR pats līdakainākais vējš.
sosalele 07.07.19
Rīt sola Z, ZR nekad neesmu trāpijis uz Z vēju , domāju braukt vai nebraukt. Kautkā pašam labāk patīk D, DR
MT9 07.07.19
sosalele [07.07.19]: Kāds vēja virziens jums liekas piemērotākais Babītei? un kāds pēc jūsu domām ir sliktākais?
Man netīk A (ZA; DA) virziens, bet copes dienas neizvēlas - kad ir brīva diena, jālaiž :)
Jurik 07.07.19
riino [07.07.19]: Jautājums m-džigitiem; cik jums pa sezonu aiziet spicītes?
Ne karkaj!
sosalele 07.07.19
Kāds vēja virziens jums liekas piemērotākais Babītei? un kāds pēc jūsu domām ir sliktākais?
Maariss 07.07.19
skubrags [06.07.19]: Brauc no Ezerkrastiem ,vai Dušeļiem.Tur uzreiz ir atklatais ezers,nav jāmaldās pa niedrēm.Ne asakas!
Man Dušeļu apkārtne ar zivīgām vietām neasociējas. Dalderu apkartne gan, tur zivīgās vietas (vismaz man) sākas praktiski izbraucot no bāzes. No Ezerkrastiem nav mēģināts.
riino 07.07.19

Vakar pirmo reizi izmēģināju mj. Iepatikās. Brīžam cope katrā metienā. Diemžēl pēc 2 stundām pasākums negaidīti beidzās. Labi, ka bija otrs spinis.
Jautājums m-džigitiem; cik jums pa sezonu aiziet spicītes?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs