Kā vīri domājat,šodien Ziemupe būtu optimāla copes vieta.Jūsu domas.Paldies :)
Bosiks12, 19.septembris 2015, 10:59
Diena gan pagājusi pie stipra DR tā kā vienmēr jāskatās prognozes laicīgi. Visticamākais, ka tur bija zāle un straume.
Attiecībā uz ogli esmu jūtubā skatījies kā krievi vāra zivju zupu. Un pēc tās filozofijas, kas gan katram vārītājam ir sava, sanāk tā, ka ogle it kā savelk visu to nelabo iekš sevis un dod to īpašo garšu. Kā zināms krieviem ir divas zivju zupas, viena saucās - uha, otra - ribnij sup. Tad lūk tā ar ogli ir uha un to taisa tikai uz ugunskura , vai vismaz uz atklātas uguns, bet ribnij sup vāra mājās uz gāzes vai elektriskās plīts, nu ja ieliekot tur ogli tad arī uha varot sanākt. Nu paskatiet paši - atslēgvārds - uha ar krievu burtiem.
Slikta gaumes izpausme... :D
Po vkusu i cvetu tovarishei nety! Ar to ari viss izteikts ;)
Kāpēc zupā jāliek ogle? Nebiju par to dzirdējis.
gandijs, 19.septembris 2015, 12:29
Varbūt lai ''noņem'' problēmas ar vēdera izeju...
Kāpēc zupā jāliek ogle? Nebiju par to dzirdējis.
Kā vīri domājat,šodien Ziemupe būtu optimāla copes vieta.Jūsu domas.Paldies :)
Vakar laiks eksrēms bet aizvējā salasīju 21gab,ļoti skaista izmēra butes.Lai cik dīvaini tas nebūtu,rullēja raudas fileja,pilnībā ignorēja kreveti.Tad drusku par gasronomiskām izvirtībām:visvienkāršākais veids butes pagatavošanai ir vārīt sāls ūdenī,pievienojot piparus lauru lapas,sīpolu,ķiploku.Ūdeni ņem maz lai pārklāj buti.Nebojājiet labu garšu ar ogli,mums,jūrmalniekiem,tā ir sliktas gaumes izpausme.Vēl tagad atceros no bērnu dienām:,,Kas i,zup nemāk izvāret?,,
Var jau ar braukt no poligona puses(betonka).
sveiki vīri,kurā vietā varētu butes paķert Ventiņos?Paldies
marchelo55, 18.septembris 2015, 22:12
Ja ar veselību viss ir ok, tad no mola.
Tā kā nekad butēs neesmu bijis, bet beidzot vairs nevaru izturēt:), tad jautājums zinātājiem- ja Kolkasragā, kas man vistuvāk, atstāju auto, cik tālu pa kreisi man jākājo, lai izdarītu mūžā pirmo jūras iemetienu?
sveiki vīri,kurā vietā varētu butes paķert Ventiņos?Paldies
marchelo55, 18.septembris 2015, 22:12
Staldzenē var mēģināt
sveiki vīri,kurā vietā varētu butes paķert Ventiņos?Paldies
Zupa no butēm ir ĻOTI GARDA, :) Aš slienas saskrēja mutē. :)
Nekas nevar buut gardaaks par uz jurjas krastaa nupat nokjertu busju vai butu zivju zupu.Nepieciesjams:vieta,guns,katls,butes un darzenji.Butes izkjidaa,nogriezj filejas.Asakas,spuras liek varities,kad saak variities,pavaara ,tad iznjem butes sastavdaljas no katla,pieber darzenjus,drusku pavaara un pieber sagrieztu fileju,pievieno garshvielas.Atrais variants:Samet katlaa visus darzenjus kas ir liidz,pavaara un piemet klaat izkjidaatus butes gabalus,ar visaam spuraam un aadu.ja ir veelme,tad var pieliet drusku snja un ogli iesviest.Rudenii butes ir treknas un gardas
Kirsis6666, 18.septembris 2015, 21:58
Būs jāpamēģina, citi gan saka, ka dārzeņi zupai zivju garšu noņemot. Bet sīpols noteikti neskādēs.
Paņem tīru celofāna maisiņu,ieber tajā miltus, smalkos piparus, sāli (ja butes nav apsālītas) tad ieber tur butes, kārtīgi to maisu izgroza, izkrata, tad viņas tā labi aplīp ar miltiem un liek karstā eļļā uz pannas. Ja butes pavisam svaigas tad viņas vērpjas saka jau, ka āda jāņem nost. Es neņemu - apēdam ar visu. Vienīgi pirms cepšanas nomazgā gļotas un tad mitras ber maisā, bet, protams, ka var arī uz šķīvja apvārtīt.
Nekas nevar buut gardaaks par uz jurjas krastaa nupat nokjertu busju vai butu zivju zupu.Nepieciesjams:vieta,guns,katls,butes un darzenji.Butes izkjidaa,nogriezj filejas.Asakas,spuras liek varities,kad saak variities,pavaara ,tad iznjem butes sastavdaljas no katla,pieber darzenjus,drusku pavaara un pieber sagrieztu fileju,pievieno garshvielas.Atrais variants:Samet katlaa visus darzenjus kas ir liidz,pavaara un piemet klaat izkjidaatus butes gabalus,ar visaam spuraam un aadu.ja ir veelme,tad var pieliet drusku snja un ogli iesviest.Rudenii butes ir treknas un gardas
kūpinātas,un tāpat miltos vienu pusi apcep,griez otrādi un uz izceptās puses liec siera šķēli
Es iztīru, apviļāju miltos un izcepu. Man garšo. Kūpinātavas man nav. Citi varianti nenāk prātā.
Follijā, cepeškrāsnī un tad aukstas.
Sveiki vīri!
Kamēr cope jūrā vēl īsti nav sākusies, varētu apspriest kādas ir iecienītākās bušu pagatavošanas receptes! Kā pagatavotas šīs zivis jums garšo viss labāk?