Šodien vaidē no 10.00 līdz 4.00 trīs butes tikai.
Tiko no jūras.Pavilostas mols,mazinjas daudz,paretam ari bute trapas,zales tad i,tad nav.No 19.00 lidz 24.00 15 normala izmera butes,esma garnele
31.08. Saunagā 20.00 līdz 02.00 8 butes sakasīju, švaki. pilnīgs bezvējš bija
Kāds tagad ir bijis Kolkā? Butes kožās? Un kā ir ar zālēm?
Arī man interesē kas notiek Jūrkalnē,vai patiešām neviens nav bijis?
vai kads bija jurkalne? un ka ar copi tur?
jāēd cepumus,kad čigānu saule spīd:D,kāds lūžņā nav bijis?,paldies!
Akmeņraga bāka 28.08-29.08 (nakts cope)
uz 4triem neviena piesitiena, cik gudri aizbraucam tik gudri atbraucām.
Jūra nāca uz krastu, vēš traks, mēnes spīd- gaiš kā dienā.
Peteris27, 29.augusts 2015, 10:12
Gadās, ka pilnmēnesī ir izdevusies nakts cope, bet biežāk laikam tomēr, ka dēļ mēness copes naktī nav.
praktiskajā copē būtiski ir saiet kopā , nevis soļot sāņus:)
Urmaas ,kā parasti, prātīgi runā..:).
Dažreiz nosoļojot ~100m sāņus, var būtiski uzlabot copi...
Filejas ļoti labi turās uz āķa. Un neaizmirstiet, ka lietojot mazāk āķus iemetiens būs tālāks. Kas reizēm ir noteicošais. Katrs āķis ar ēsmu rada nelielu papildus pretestību. Ar to ari pietiek, lai attālums mainītos pat būtiski. Metieniem jābūt precīziem tāpatiņās kā fīdercopē. Ja cope apstājas, tad der "pasoļot" un bieži vien cope atsākās citā distancē un/vai citā vietā.
Akmeņraga bāka 28.08-29.08 (nakts cope)
uz 4triem neviena piesitiena, cik gudri aizbraucam tik gudri atbraucām.
Jūra nāca uz krastu, vēš traks, mēnes spīd- gaiš kā dienā.
es nečakatējos ar'tīrīšanu,kur vel filēšau.Ar šķērēm sagriežu ar visā ķeskām un uz āķi virsū
gatins38, 28.augusts 2015, 20:34
Agrāk slinkoju un arī griezu gabaliņos. Tagad cenšos neslinkot un taisīt filejas - ķeras labāk. Citādi - kā kādreiz anekdotē - trešās šķiras suņa gaļu cērt kopā ar būdu
Uz šodienu bute nav ne tīklos,ne murdos,4 vakarus pēc kārtas,ne piesitiena.Esmu mēģinājis sālītu,ķiplokotu ēsmu,0.Blakus makšķerei ēsma bez piedevām strādā.Fakts ir tāds,ka sālīta ēsma ir stingrāka,labi turas uz āķa.
Esmu mēģinājis arī ar ķiplokiem,bet būtisku atšķirību nejutu.Katrā gadījumā ir jāpiekrīt ,ka tā plekste ir liela gardēde un apetīte tai ir mainīga...
citreiz vajag fileju bez asakām, citreiz pietiek, ja nogriež tāpat gabalu ar visu asaku. Par ķiplokiem nezinu, neesmu mēģinājis, bet pašus ķiplokus reiz kāds bija atstājis vai aizmirsis krastā. Nu vietējais teica, ka tā esot laba lieta šim procesam. Sagriež fileju, sajauc kopā ar ķiplokiem vakarā un no rīta uz copi. Vai arī ķiploku mērci varot izmantot.
es nečakatējos ar'tīrīšanu,kur vel filēšau.Ar šķērēm sagriežu ar visā ķeskām un uz āķi virsū
Es domāju, ka gabalos var griezt tikai gatavu fileju nevis iztīrītu reņģi. Pie jūras vajag asu nazi, atrast kādu dēlīti, uz kuras tirgū pirktai reņģei gar asaku nogriež fileju. Bet to ne vienmēr jāliek visu uz āķa. Ja reņģes lielākas, var dalīt uz pusi, vai pat gareniski uz pusi un tos vēl uz pusi. Butei mute plešas, bet milzīgu kumosu ne vienmēr paņem
diametrs, 28.augusts 2015, 14:45
Griežu tieši iztīrītu-perfekta zacene,plus lieliski turās uz āķa.Fileja cits stāsts.Smuki no sāniņa ar asu nazīti,var izgriezt ko vien vajag.Par lieliem kumosiem runājot ir eksperimentēts-ņem bet nelabprat, bet ir iespēja tikt pie kāda cita jūras ēdāja un laba izmēra.