Mana tjoša kādreiz plāceņ-kotletes taisīja samaļot gaļu kopā ar novārītām cūku pupām vai pelēkajiem zirņiem. Ar skābo krājumu, mmmmm, mēli varēja norīt. Cik reižu nemēģināju atkārtot, nekad tik labi nesanāca...
kilka
Paskaidro, kamdēļ to dara? Par rīvmaizi un drupačām apviļajot vai panējot skaidrs, maize tapēc, ka padomju laikos tas bija lētākais variants, lai palielinātu masu, jo ola šo funkciju nepilda.
eerglis
tieši tā arī ir, jā :))) bet kopā ar olu, tas viss vēl labāk saķep, bet tas tad ja taisa standarta maltās gaļas kotļetus :)))
brusis
ko vēl ne....kožoties tajā gardumā un udzerot bairīti, tas viss tik labi kopā iedarbojās, ka neko labāku envar vēlēties :))
Oki oki, tā rī uztveru, man mācoties un pabeidzot iestādi skaidroja par šo lietu mazliet savādāk un protams ir arī piedeva-līme iebarojamajam, pats Salmo veikalā redzēju, tādas mazas paciņas, vajag tikai pārdevējam uzjautāt, kura cepšanai labāka upes, jeb ezera :)))))))))
draiskulim nav taisnība. Maizes likšanai nav nekāda sakar ar padomju laikiem. Pie maltās gaļas izstrādājumiem vienmēr liek klāt maizi, rīvmaizi vai drupačas.
nez man mācīja, ka maize ar līmē kotleti kopā lai nav baigi daudz olu jāliek klāt :)
Ir arī tāda lieta,kā pārtikas līme;)))))))))
Draiskulis
tas viss nav jāuztver kā parastā ēdiena pagatavošana, bet gan kā ekskluzīvs process (lucīši kā nekā :DD), kura sastāvdaļa ir arī pamērcēta baltmaize... u vsjo!!!
eerglis
Tapēc lika oliņu :)
maize satur kotleti labāk kopā. lai neizjūk :)
Maizi lika klāt padomju laikā, lai iegūtu lielāku apjomu, maizei nav nekādas citas nozīmes.
nav obligāti...tā luča masa, kopā ar gaļu, ta'pat labi turas kopā, bet domāju, ka kopējo ainu, oliņa noteikti nesamaitās un to droši var darīt :DDD
zivniek, vai kādu oliņu navajag piesist?:)
kuilis
nedomāju, ka ir zivs, ko nevar vārīt :DDD izņemot tās okeānu krāsainās :)))
iesaku izdarīt tā - saķer lučus, aizstiep mājās, mājās ejot nopērc sīpolu, baltmaizi, bairīti (vismaz 2 litri), malto gaļu, kad esi mājās nogriez galvas, izņem iekšas, uzmet uz pannas sviesta piku, pagaidi kad izkūst, tālāk šitos čūskulēnus virsū, apber ar sāli, lucīšus nevajag īpaši kārtot vienkārši čupu uzmet un cep, kamēr šie paliek tādi brūnganīgi, tālāk, noņem to visu nost no uguns un ieber bļodā, kamēr dziest, nomizo sīpolu, sagriez četrās daļās, pārīti ar baltmaizes šķēlēm iemauc ūdentiņā (var pienā) lai drusku pamirkst! Tālāk no pagultes velc ārā gaļsmašīn, kurā stūķē iekšā padzisušos lucīšus, sīpoldaivas, un maizi, kad tas viss izdarīts, iegūto masu izlaid cauri gaļsmašīnai vēlvienreizīt :)) tad visu samaisi kopā ar jau malto gaļu, tad atkal kurini plīti un mauc virsū pannu, lai karsējās, kad uzkarsusi, uzpilini tuč, tuč eļļas, vai uzliec pikuci sviesta, kad tas izdarīts, no iegūtās masas veido smukus bimbuļus un mauc virsū uz pannas, apcep no visām pusēm, tad steidzīgi rauj vaļā bairīti, un kodies bimbuļos, kamēr tie silti, un dari to tik azartiski ka tauki tek pa zodu lejā, tad to visu apslaki ar vēsu bairīša malku...atkārtot tik ilgi kamēr esi spējīgs :DDD
p.s. lucīšu un gaļas attiecība ir apmēram tā - 1kg lucīšu, pret 400 gramu malto gaļu....
vot tā, tagad rītā būs jābrauc lucīšos :DDD
Bērnībā ēdu kūpinātas "zābakšnores" tik tās jau līdzinājās kātīgām virvēm, tīklos ķertas, pie krasta laikam liela izmēra nenāk. tapēc arī radās doma savārīt gardu buljonu, bet, ka tik nesanāk ziepes, moš tos nemaz nevar vārīt?
vaitad tās "zābakšnores" ir ēdamas???
:DDD
usjo.mans dodas "pastaigā" iekš to līc!
":))),
Es pa nopietno, nevar jau visu sažāvēt, vajag gan uzcept, gan uzžāvēt (kas var) gan buljonu savārīt. Paši tak te rakstat man 3 kg, man 4....a kur to visu likt?
kotļetēs viņus....kotļetēs :DDD
Zupā pat naģeni var izvārīt,-tāpēc jau nav jābrauc lučos,lai vārītu zupu.Ņem liec grillā.
Jā vienīgie sū, ka man nav kur nožāvēt, būs visi jācep.
Zupā tos var vārīt?