kā kurai, tāpēc rakstīju, sarkanīgi :)
brūna nokrāsa, un sarkanīgi punkti...
Es neesmu liels bušu šķirņu pazinējs:)) Atšķiru tik divas - ātes un pārējās:)) Laikam neesmu vēl zeltpleksti noķēris:))
zeltplekstes ir bieži, noteiktā periodā un vietā gadās tikai tās vien ...
fuksons,kā tev Smiltenē butes ķeras ?
Pie mums jau gan pārsvarā 2 veidu -baltijas plekste un āte. Literatūra ziņo, ka iespējams arī gludais rombs un zeltplekste.
AAAAA skaidriite !!! ::))) Es ta domaaju kad Tu makskjeree ariii !!! ::)))
fuksafons,da nē,es grāmatas arī lasu,šis rakstīts Makšķerēšanas enciklopēdijā !
To var pat Smilteneee just !!! ::)))
Automastjers ir rihtiigs spečuks.. ::D
Automaskjer nu Ti dajosh !!!!! :)))) Tu tak esi zivju paveeelnieks !!!
Ir zināmas aptuveni 500 plekstu sugas.Galvenās dzimtas ir Pleuronectidae jeb plekstes,kurām acis novietotas ķermeņa labajā pusē,Bothidae,kurām acis ir ķermeņa kreisajā pusē, un Soleidae - sugas,kurām acis pārsvarā ir labajā pusē.
Akmeņplekste jeb āte - Turbot - plēsīga plekste,kurai acis ir kreisajā ķrmeņa pusē.
Pēc vakardienas secinājums ka bute labi ņem pa dienu. Tiko saule jūrai pieskārās cope notrūka. Ap 9iem mencas sāka copēt, 1 noķēru un metu mieru. Kolēģim ar pēc tam viena pieteicās. Vienām vakariņām salasīju, bet sākums likās daudzsološ 8 butes pusstundā.. no 18-18:30. Rezumē - jābrauc pa dienu.
urmaas, kurā pusē biji virs ventiņiem vai ap liepāju? šodien doma laist tikai vēl nevaru izvēlēties virzienu....
VSOP, tjip alimentus pieprasīs? :DD
šodien jūrjā gāja labi.i butes pavilku i pasnaudu.jo pēc ~'15.00 pārstāja jemt vispār.biku uz vakarpusi cope atjaunojās.pa tumsiņu tik mazās tīrija āķus!
:)
aa piemirsu pateikt kad makšķerēju no 14:00 un 18:15 jau biju majās.
No jūras lidz mājām 200-300 m :D
Šodien biju makšķerēt starp mazirbi un kolku,man par lielu izbrīnu ķērās un smuki izmēri,bet tikai aiz 2. sēkli normu saķēru un gāju mājās jo nebiju domājis kārtīgi copēt bet tikai tā pat paraudzīt vai ir zivis,Tāpēc nebiju atbilstoši saģērbies ilgai copei 5 dien gan jajiet pa īsto copēt! lai gan nevar zināt vai tad būs! tad jau redzēs. varbūt kāds vel brauc uz šo pusi gribētos kompānija vienam garlaicīgi :D
Kad buti liek starp kājām...:DDDDDDDD