sorry par muļķīgu jautājumu, bet kas tā par zivi- brēča? salaka?
apmekletajs, 8.novembris 2016, 15:21
man tieši tāds pats jautājums :D
visu laiku domāju, ka brēča tā pati reņģe vien ir.
sorry par muļķīgu jautājumu, bet kas tā par zivi- brēča? salaka?
Sveiki! vai kāds zin, kad un kur būs pieejami Jūras festivāla rezultāti?
Svilis, 7.novembris 2016, 18:15
Laikam tehnoloģiju laikmentā tas ir neiespējams uzdevums. :-)
Jurchiks, 7.novembris 2016, 20:13
Vāja organizēšana.
Par cigaretēm tā tas varētu būt- pagājšgad vai iepriekš viens ierakstīja, ka vēdzeļu kuņģi pilni ar benčikiem. Zīlītes arī laikam ir narkomānes, jo izknābā visu tabaku no benčikiem pelnutraukā.
Sveiki! vai kāds zin, kad un kur būs pieejami Jūras festivāla rezultāti?
Svilis, 7.novembris 2016, 18:15
Laikam tehnoloģiju laikmentā tas ir neiespējams uzdevums. :-)
Es vienu paku ar vārītajām garnelēm sajaucu ar pirktajām svaigajām dillēm apmēram 10 st.pirms copes. Dilles saplūkāju ar rokām apm. 1,5cm gabaliņos.
Liigucis, 7.novembris 2016, 17:56
Ak jā, vienam kolēģim bija neatkusušas garneles, tad nu viņš, lai ātrāk atkausētu, bāza šīs mutē :D Smejieties vai nē, bet viņš noķēra visvairāk, Secinājums - zivīm patikā tā marka, ko šis smēķē :D :D :D
Liigucis, 7.novembris 2016, 18:13
tad, kas ir rezultatīvāks - renģe ar kiploku , vai garnele ar dillēm ?:)
opusums, 7.novembris 2016, 18:09
Labi atkausēt var paciņā vai spainī ieliet jūras ūdeni un tur ielikt garneles
diametrs, 7.novembris 2016, 18:44
Var ari tā.
Es vienu paku ar vārītajām garnelēm sajaucu ar pirktajām svaigajām dillēm apmēram 10 st.pirms copes. Dilles saplūkāju ar rokām apm. 1,5cm gabaliņos.
Liigucis, 7.novembris 2016, 17:56
Ak jā, vienam kolēģim bija neatkusušas garneles, tad nu viņš, lai ātrāk atkausētu, bāza šīs mutē :D Smejieties vai nē, bet viņš noķēra visvairāk, Secinājums - zivīm patikā tā marka, ko šis smēķē :D :D :D
Liigucis, 7.novembris 2016, 18:13
tad, kas ir rezultatīvāks - renģe ar kiploku , vai garnele ar dillēm ?:)
opusums, 7.novembris 2016, 18:09
Labi atkausēt var paciņā vai spainī ieliet jūras ūdeni un tur ielikt garneles
Sveiki! vai kāds zin, kad un kur būs pieejami Jūras festivāla rezultāti?
tad, kas ir rezultatīvāks - renģe ar kiploku , vai garnele ar dillēm ?:)
opusums, 7.novembris 2016, 18:09
Ar ķiploku jābūt uzmanīgam, var pāršaut pār strīpu.
Es vienu paku ar vārītajām garnelēm sajaucu ar pirktajām svaigajām dillēm apmēram 10 st.pirms copes. Dilles saplūkāju ar rokām apm. 1,5cm gabaliņos.
Liigucis, 7.novembris 2016, 17:56
Ak jā, vienam kolēģim bija neatkusušas garneles, tad nu viņš, lai ātrāk atkausētu, bāza šīs mutē :D Smejieties vai nē, bet viņš noķēra visvairāk, Secinājums - zivīm patikā tā marka, ko šis smēķē :D :D :D
tad, kas ir rezultatīvāks - renģe ar kiploku , vai garnele ar dillēm ?:)
Es vienu paku ar vārītajām garnelēm sajaucu ar pirktajām svaigajām dillēm apmēram 10 st.pirms copes. Dilles saplūkāju ar rokām apm. 1,5cm gabaliņos.
Vai kāds varētu atklāt dilles un ķiploku recepti? Kā pagatavot šādu ēsmu?
schagijs, 7.novembris 2016, 13:44
Vienkārši trauciņā sajaucu un ļauju ievilkties. Ja pietiekami silts, tad copes vietā. Tiek izmantotas saldētās dilles.
Par dillēm, kā jau te tikas rakstīts, varu apsiprināt. Ja ne labāk, tad sliktāk noteikti nebij. :)
Gandrīz piemirsu. Briešanas procesā masu nepieciešams vairākas reizes apmaisīt.
Reņģes (brēčas vai kādas citas zivis) sagriež jau gatavos un uz āķa maucamos gabaliņos, sakrāmē burciņā tā, lai tie būtu dabiskajā sulā. Klāt pieliek spiedē saspiestus vai ar nazi sīki sagrieztus ķiplokus, aptuveni vienu dūšīgu daivu vai vairākas mazākas uz litra puslitra burciņu. Aptuveni tāpat, kā gatavo kukurūzu uz karpu copi. Tas ir - ja cope paredzēta nākamajā dienā, tad iepriekšējās dienas vakarā. Burku tur istabas temperatūrā, tā, lai ķiploka aromāts paspētu ievilkties. Par dillēm nezinu, bet droši vien tāpat var pievienot klāt.
Vai kāds varētu atklāt dilles un ķiploku recepti? Kā pagatavot šādu ēsmu?
Diametr, pieliku vārītajai garnelei, cita man nekā nebija, jo tīģergarneli un renģi iegādāt man iztraucēja piektdienas sniedziņš.