atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Pededze

Minhauzens 07.05.11
Brekšus gan neesmu sastapis. Pat neesmu dzirdējis, kad kāds būtu dabūjis Litenē :( Varbūt uz augšu aiz slūžām, tas ir Jaunannā. grūti teikt. Vel smukas forelītes iespējams noķert. Kaut foreļupju kartēs nav minēta Pededze, bet tur ir daudz šo kukaiņu un mans kaimiņš pie Litenes dzelzss tilta noķēra ap 2kg smagu. Bet mazo gan ir daudz :)
mjuniors 07.05.11
kaa ir ar breksiem??? es domaju par litenes pusi un uz auksu??? sogad fideresanas sezonu atklaju un veel nav dabuts neviens:) spali ir tiesam sastopami, bet pagaidam zemmera man ir gadijies..
kekss 07.05.11
Ir, ir zivis, arī vēdzeles Pededzē grozās..
Minhauzens 07.05.11
Runājot par zivīm Pededzē. Pats kādreiz dzīvoju Litenē un tanī galā zivis netrūka. Pat nēģus ir bijis gadījies noķert. Bet uz augšu, tas ir uz Alūksnes pusi ir gadījies vīriem pa kādam zutim dabūt. Sapalu gan tur ir daudz. Man viens draugs pagājušajā sezonā vilka labus sapalus pie Litenes pļavām. Ir vērts zvejot un līdakas ar ir cienījamā svarā.
mjuniors 31.01.11
sveiki! es te neliela nesaprasana, skatos un dzirdu ka citi taa neko velk asarus (citas udenstilpnes) man ir izdevies izvilkt tik vienu, kert tik keras balta zivs rauda un plicisi, izmeri smiekligi reti kads vispar parsniedz tos 10 cm. tad nu jautajums tads, kapec ta?? klusais menesis (janvaris), vai vienkarsi ir jamekle taas istas vietas kur tie lielaki eksemplari sez (rauda, asaris)..
klops_G 18.12.10
Kāds varbūt zin kāds pedzedzē ledus? Interesē vairāk no Rēzekne- Gulbene tilta un pa straumi uz leju.
switchs 11.05.10
Kur var dabūt info vai ūdenstiplne ir visiem pieejama vai arī to var izmantot tikai ar kautkādām atļaujām?
piemēram interesē dzirnupe bet nesaprotu vai varu tur doties un bez beedu spiningot vai nevaru. kur meklēt?
sidla5 07.05.10
Andza ,tas priecē,no Tavas mutes dieva ausī.
andzha14 07.05.10
Pedejo 5gadu laika upe ir labi atkopusies. Pirms tam pa retai auslejai tik vareja redzet...
kekss 07.05.10
Sidla5: Nu Pededzi jau nu nekādi nevar nosaukt par mazo upīti, augšas galā, jā, maza upīte, bet uz leju jau ap Liteni un vēl zemāk pieklājīga upe, arī diezgan dziļa.
mucinsh 07.05.10
Upe ļoti interesanta, kā jau visas šāda izmēra upes, vietām lēna un dziļa, vietām sekla un strauja. Pēc elektriķu uzbrukumiem 90-to beigās upe pamazām sāk atkopties, un pēdējie pāris apmeklējumi bijuši diezgan rezultatīvi. Zivju upē ir daudz un dažādas, pašam gan ir nācies ķert tikai plēsējus, un ja ir plēsēji, tad baltajai arī jābūt. Ne asakas!
sidla5 07.05.10
Man jau pašam arī liekās ,ka šīs up''ites lielākā problēma ir Slimie ,kas no tik mazas upes visu kāš bez žēlastības.
aakkis 07.05.10
Jā,un laba zivs!
urmaas 07.05.10
aakkis
bet asarīši tak ar ir zivis!:)))
aakkis 07.05.10
urmaas;viņš jau ālantus neķer?
urmaas 07.05.10
nu vot.aizskārāt ZG,un ne tikai,sāpīgo tēmu!!!
barakuda 07.05.10
Par ālantiem(sķauniem) Pededzē ir jāaizmirst.Alants pavasarī dodoties uz nārstu ir liels ceļotājs un pēc Aiviekstes HES atjaunošanas 80-jos gados ālantu daudzums Aiviekstē un Pededzē strauji samazinājās,jo nenotiek migrācija no Daugavas uz nārsta vietām. Diemžēl tie kas palika,90-jos gados tika izsisti ar elektrību(regulāri un ievērojamos daudzumos).Bēdīgi,bet fakts.Vēl jau kaut kas un kaut kur ir no vietējās populācijas,bet viņu ir tik maz,ka var uzskatīt ka viņu praktiski nav.
janissa 07.05.10
Upe ļoti interesanta. Bet vismaz lejasdaļā brakaru presings ir milzīgs. Vasaras beigās liekas, ka paliek tikai tas, kas var caur tīkla aci var izlīst.
Patreiz ūdens līmenis pārāk liels, tikko tik iekāpis atpakaļ stāvajos krastos.
kekss 06.05.10
Arī vēdzeles pietiekošā daudzumā, tik izmēri varēja būt labāki. Savā laikā lejasgalā tika vilkti ālanti (šķauņi), nezinu kā tagad.
klops_G 06.05.10
Daudzveidība ir! :D Sākot no asariem, beidzot ar forelēm- upe interesanta! :)

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs