Tehniski cilvēki iekārtas uz spiediena izturību vispār pārbauda ar šķidrumu- dotajos gadījumos vajadzēja ar ūdeni!
Esat dzimuši laimes krekliņos, ka paši veseli un neviens kaimiņš nav cietis, parasti gan šādi "joki" beidzas daudz nejaukāk par smaku, vai galda norakstīšanu.
Sevišķi jokoties ar "skorovarkām" pavisam nav vēlams- papildus gaisa (tvaika) spiedienam+apjomam, kad katls iet "gaisā" notiek praktiski momentāna ūdens iztvaikošana- ja ir kaut kas atmiņā no fizikas parēķiniet cik daudz gaisa jāsaspiež 12 atm, un cik litri tvaika iegūsiet no 1l ūdens...... 8(
Vispār jokus pie malas, kamēr esam veseli :)
Jankaram labs stāsts :)),man ar viens bija pasutījis skaravarku un pirms atdot cilvēkam nolēmu pārbāudīt cik atmosfēras šī izturēs,noliku darbnīcā zem gālda un ar kompresorā palidzību kačāju iekšā gāisu,atceros to momentu :)) ka pie 12 atmosfērām šī uzprāga,bļāc kas bija par sprādzienu ausīs īlgi džinkstēja un žēl to gāldu :),iesaku būt uzmanīgiem ar šīm uzpariktēm,pirms lietošanas ir jāzin cik tā tur atmosfēras-a tā jau mānta ļoti feina,čik un gatavs :))
Usi es šodien iebraukšu Ievedīšu tos nažūs un atstāšu bļitku NG
Lai tik stāsta,ne jau visi te tik neTTTehniski,var daudz ko pamācīties!
Bums, nestāsti tik plaši tās savas figņas. Nettehniski ļaudis bez pautiem paliks
A vispār, tas jau nebūs svarīgi, ja ausis pie 4m griestiem pielipušas:)
Man bija jāpārtaisa tāpēc ,ka ātrvārajam katlam pie 1,2 atmosfērām nostrādā drošibas vārsts Viņa vietā ieliku manometru -vienīgais tagad virs 1,5 atm spiedienu nelaižu Termometrs rāda 125* Slēdzu visu ārā lai dziest .To daru meža cūkai -pie 110 visa zaraza kirdik /garantija /
2 bumsi
.......Man bija speciāli jāpārtaisa pie 1,5 atm jau ir 120-130*C Man tajā pat cūkas kauli ir uz maizes smērējami :DDDD....
Bumsi!
Varbūt tev grāmatas jāraksta?Būsi kā Rēlingere savu talantu pusmūžā atradis...
jankar.Raunas novadā arī tā kā norībēja.DD.Labs atsitiens.DD
Kādu brīdi smiekli nenāca.Mācētu ielikt bildes-parādītu
:DDDDDDDDD Tu Tur visu Smardi uz ausīm noliki Tie kaimiņi laikam nodomāja ,ka pasaules gals ir klāt un ne 21 dec :DDDDD
:D:D :) reāla dzīves anekdote!!!
Tā burka, ieliekot katlā,biški uzpeldēja.Nolēmu uzlikt virsū kādu bleķi,tuvumā mētājās sarūsējis pakavs.
Tagad tā pakava nospiedums vērojams uz OSB pie griestiem(3,7m)
Jopcīt kā es zviedzu!!!!!!!Pat kaimiņi sabijās :DDDDD
:DDDDDDDDDDDD 1,5 atmosfēras skorovarkai jau ir dokuja :DDDDD Man bija speciāli jāpārtaisa pie 1,5 atm jau ir 120-130*C Man tajā pat cūkas kauli ir uz maizes smērējami :DDDD
Sieva teica,lai es vairāk ēst netaisot,viņa pati....
2 jankar
Malacis!Sasmīdināji!Zivju smaka - sūds,labi ,ka netaisīji konservus viesistabā!
Šodien mēģināju pēc Buma metodes pagatavot konservos vienu burciņu ar Engures asariem(notestēt garšu,lai pagatavotu kādu daļu ar Peipusa lomu).Uzlaboju ''skorovarku''-piemontēju termometru,ventīli,manometru-viss uz ūsiņu.Iekačāju 2atm.,sāku kurināt.....
Nesasniedzot 4atm......-jāremontē garāžā griesti un jāmēģina sadzīvot ar sautētu zivju smaku.......
P.S.Moš šito vajadzēja likt pie anekdotēm.....?
P.S.S.Labi,ka bija neliela nojauta-pats atrados drošībā
Ne tur uzrakstīju Gribēju pie sevis iznāca citur :DD
Ng-NG šodien pārbaudījau Heinolas nažus /ala mora/
Uzskruvēju Ice pro - ņem Tā ka firmas logo iztrūkumu uz naža var neņemt vērā -Jau attaisot paku pateicu ,ka būs labi Asinājums pareizs
Nažus kurus baudīju ievedīšu atpakaļ kur ņēmu
Spices Jurim rīt atstāšu vienu no attēlā redzamajiem Ziemas šūpiņiem -probuj :D
bums
Ļoti smuciņi šūpiņi, otra bļitka no Tava sortimenta, kas man no pirmā acu skatiena iepatikās :).
It kā ziemas šūpiņu rādīt negribēju ,bet .....Tā ir daļa no slepenajiem ieročiem :DD

Nākam mēnes nākamo rādīšu :DD
Pirmais laikam tomēr tika Patrolam