Redz cik interesanti Bizness kā no plaukta :DDD
,,Vajg tik rakt ūdens būs'' Kā teica maestro Lasmanis :DDD
degarzivs,liec nu publiski cenu,gan vēl kādu ieinteresēs,tanī skaitā arī mani.
degarzivs
Ir interese pat autoklāvu, gāzes boloni ir! Ja vari, lūdzu atsūti izcenojumus. Paldies!
Degarzivs , man arī izcenojumus lūdzu atsūti uz privāto , vai ieliec šeit pat .
Nuja.Biju neprecīzs,jo par krūmgriezi jau arī jautāju.Ja spoles vietā uzskrūvētu ko līdzīgu ventilācijas sistēmu nobeigumam(bundulis ar tādām kā žaunām).Bundulis pildītu dzenskrūves funkciju.Troksni varētu nedaudz noslāpēt.
Nepagaršošu-neticēšu nevienam vārdam!:)
šādi ietaisīts sams ir vienkārši fantastisks Bija gadījums -pacienāja :)) Karpu no cūkgaļas nezinātājs pat neatšķirs -jo asaku nav kā šķiras ;DD
Ar 2015 gadu padomijas tipa baloni tiks likvidēti Vērts padomāt par nelielu biznesiņu Domāju ,ka katrs kuram ir lauku sēta vai vieta kurā var nodarboties ar tādām lietām labprāt iegādāsies Kā jau minēju tāds trauks man ir ,bet vajadzētu nedaudz lielāku -savādāk kā ir lielāki apjomi jātrobielērē kaimiņš/un zinat ,kā ar svešu mantu sanāk ?/
Ar lauru lapu pielietošanu esat uzmanīgi -tās pasterizācijas rezultātā veido rūgtumu
degarzivs Uzreiz ieteikšu 3 kundes Man arī vajag-balonus došu Izcenojumu lūdzu uz privāto pastu
:))) Nebūs vecam paziņam pēdas jādzen
Dažas receptes darbībām ar autoklāvu ;DD
«Vistas savā sulā»
Sagriežam vistu gabaliņos, aptuvens izmērs 40х60mm (vai arī uz aci:DD), nomazgājam zem krāna, nospiežam, liekam traukā, sālam, noturēt 10-15 min. 0.7 l. burciņā liekam 3-4 gb. melnā pipara galviņas, 1 gb. smaržīgo piparu , Tagad liekam noturēto vistu burciņā ar aprēķinu(1 cm. no augšējās malas!), aizvākojam. Sterilizējam 90 min ar 4,5 kg/cm²
«Zivs svaiga nesaldēta»
Ļoti labi izmantot tieši saldūdens sīkās zivis vai arī citas jūras vai saldūdens zivis . Iztīrītu zivi bez galvas, spurām, astes nomazgāt. Mazās -veselas, lielās- gabalot, ielikt traukā apsālīt, noturēt 5-10 min. 0.5 litru burciņas dibenā ielikt. 2-3 gb. melno piparu, cieši salikt burciņa zivis (arī 1 cm no augšējās malas!), aizvākot. Sterilizēt 60 min.ar spiedienu 4,5 kg/cm²
«Aknu pastete»
1 gk. gaļa (lilops vai liesa cūkgaļa), 1.3 kg. aknas, 2 kg. speķi, 6 gb olas, 600 gr. sīpoli, 3 ēdamkarotes sāls . Viss ir jāsamaļ gaļas mašīnā, Liekam klāt olas, maisam, noturēt 10-15 min .Visu masu liekam 0.5 l burciņās (arī 1 cm no augšējās malas!? Sterilizējam120 min. ar spiedienu 4,5 kg/cm²
Jautājumā par temperatūru -pie šāda spiediena tā būs ap 120* C
Līdzīgu Buma ieliktajiem paraugiem varu sabīdīt! Pašam ir un kalpo godam!
Princips tas pats jau vien
autogēnam bij bundulis,kur karbītu bēra iekšā,to grozu nahrinizēt,un katls gatavs ar visiem pričendāļiem.
Pats iztieku ar Vācu spiedkatlu-kādreiz saucās skorovarka Daudz neieliksi 12 -400 gramīgās bundžas
Ukrainā katrā mājā ir pa šādai uzpariktei-dzīves nepieciešamība /ļoti daudz konsērvējamu produktu/

Man bija pazīstams viens maisterers kurš no gāzes baloniem būvēja šāda tipa autoklāvus
...un arī uz copi līdzi paņemt,ne?
:)
Varbūt ar šādu labāk sanāktu?

Ukraiņi šitādas pariktes"autoklāvs" no gāzes baloniem taisa.19 litra burciņas lien iekšā.
Ņem pat līdz uz copi un uz ugunskura konzervē:)
Priozjorskā ~100$ maksāja.
Varbūt pie Mums kautko tādu tik nelielu uzveidot varētu?